Ακατάστατο Σπίτι; 6 Tips για Όσους Πιστεύουν ότι Ποτέ δεν θα Καταφέρουν να το Βάλουν σε Τάξη

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ακατάστατο Σπίτι; 6 Tips για Όσους Πιστεύουν ότι Ποτέ δεν θα Καταφέρουν να το Βάλουν σε Τάξη

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που δυσκολεύονται να βάλουν τάξη στη ζωή τους, τότε ίσως έχετε παρατηρήσει ότι συχνά έχετε άγχος, δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και τελικά καταλήγετε σε πανικό ο οποίος δεν σας οδηγεί σε αποτελέσματα.

Με αυτό το Κόλπο θα Εξαφανίσετε την Ακαταστασία στο Σπίτι σας

Αυτό που ίσως δεν έχετε ακόμα σκεφτεί είναι πως το περιβάλλον του σπιτιού σας συμβάλει σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την ψυχολογία. Αν ψάχνετε, λοιπόν, από πού να ξεκινήσετε για να φέρετε την τάξη, η απάντηση είναι απλή: από το περιβάλλον μέσα στο οποίο χαλαρώνετε και ηρεμείτε, δηλαδή το σπίτι σας. Ακόμα και αν αυτό σας φαίνεται αδύνατο, σας υποσχόμαστε πως όχι απλώς γίνεται αλλά και πως θα συμβάλει θετικά και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας. Να μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε:

Αυτός Είναι ο πιο Έξυπνος Τρόπος για να Κρύψετε την Ακαταστασία

Δείτε το θετικά Το ξέρουμε ότι το «σκέψου θετικά» είναι απλώς μια κουβέντα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε αυτό που πρόκειται να κάνετε παίζει μεγάλο ρόλο στην επίτευξη του στόχου σας. Αν όταν ανοίγετε την ντουλάπα σας σκέφτεστε «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την οργανώσω» τότε έχετε δίκιο: το πιθανότερο είναι πως δεν θα τα καταφέρετε γιατί το έχετε αποφασίσει. Αν όμως σκεφτείτε τους λόγους που θέλετε να την οργανώσετε και κάνετε εικόνα το αποτέλεσμα, τότε θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσετε και τελικά να τελειώσετε.

ακατάστατο σπίτι

Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε αυτό που πρόκειται να κάνετε παίζει μεγάλο ρόλο στην επίτευξη του στόχου σας.

Καταστρώστε το σχέδιό σας Το να σκέφτεστε θετικά είναι απαραίτητο, αλλά δεν αρκεί. Για να πετύχετε τον στόχο σας χρειάζεστε πλάνο. Γράψτε σε ένα χαρτί τι πρέπει να κάνετε ακριβώς. Να οργανώσετε την ντουλάπα σας, ένα συγκεκριμένο συρτάρι, ολόκληρο το σπίτι σας; Οτιδήποτε σας δημιουργεί στρες πρέπει να μπει σε αυτή τη λίστα. Στη συνέχεια γράψτε τι πρέπει ακριβώς να κάνετε για να οργανώσετε το κάθε ένα από αυτά.  Αφού τα γράψετε όλα βάλτε τα με σειρά προτεραιότητας και έπειτα ξεκινήστε τη δουλειά.

ακατάστατο σπίτι

Γράψτε σε ένα χαρτί τι πρέπει να κάνετε ακριβώς.

Η Ψυχολογία πίσω από την Ακαταστασία: Τι Σημαίνει το ότι Είστε Ακατάστατοι;

Βάλτε πρόγραμμα και τηρήστε το Αυτό είναι από τα πράγματα που αρκετοί άνθρωποι συναντούν δυσκολία. Πρέπει, ωστόσο, να κάνετε την αρχή. Ξεκινήστε από κάτι μικρό. Βρείτε μια μέρα της εβδομάδας που σας βολεύει και αποφασίστε ποιες ώρες μέσα στη μέρα θα δουλέψετε. Ακόμα κι αντέξετε μόνο για 5 λεπτά θα έχετε κάνει την αρχή. Και αν ακολουθήσουν άλλα 5 λεπτά τότε θα ξεκινήσετε σιγά σιγά να βρίσκετε τους ρυθμούς σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δεσμευτείτε πως θα ξεκινήσετε.

ακατάστατο σπίτι

Ακόμα κι αντέξετε μόνο για 5 λεπτά θα έχετε κάνει την αρχή.

Διασκεδάστε το Το ξέρουμε ότι έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε, αλλά αν καταφέρετε να σκεφτείτε την ώρα που αφιερώνετε στην οργάνωση ως ώρα που αφιερώνετε για την προσωπική σας φροντίδα, τότε έχετε πολλά να πετύχετε. Βάλτε μουσική ή ακούστε κάποιο ηχητικό βιβλίο. Βρείτε τρόπους για να μετατρέψετε την εμπειρία σε κάτι ευχάριστο και θα διαπιστώσετε ότι θα είστε λιγότερο αγχωμένοι και περισσότερο κινητοποιημένοι.

ακατάστατο σπίτι

Βρείτε τρόπους για να μετατρέψετε την εμπειρία σε κάτι ευχάριστο.

Καθαρίστε το Σπίτι σας Χωρίς Κόπο: Δείτε πώς θα Μειώσετε την Ακαταστασία

Ξεχάστε το «τέλειο» Το ξέρετε πως ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στη διαδικασία να οργανώσουν το σπίτι τους είναι η τελειομανία; Θέτοντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες τα πράγματα δεν μπορούν να φαίνονται παρά μόνο δύσκολα, με αποτέλεσμα τελικά να μην ξεκινούν καθόλου. Μην προσπαθείτε, λοιπόν, να φτάσετε το τέλειο. Μείνετε πιστοί στο πλάνο που φτιάξατε παραπάνω, επαινέστε τον εαυτό σας κάθε φορά που κάνετε - έστω μικρή - πρόοδο, προχωρήστε δυναμικά και θα δείτε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

ακατάστατο σπίτι

Μην προσπαθείτε να φτάσετε το τέλειο.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανέξυπνα Tips για να Οργανώσετε την Ντουλάπα σας και να Βάλετε Τέλος στην Ακαταστασία

.

Εμπνευστείτε από αυτά τα tips και θα έχετε μια απόλυτα οργανωμένη ντουλάπα!

Εξαφανίστε την Ακαταστασία στο Σπίτι σας με ένα Απλό Κόλπο!

.

Αυτό είναι το τρικ που πρέπει να ακολουθήσετε για να μην έχετε ακαταστασία στο σπίτι σας.

Ακατάστατος Σύντροφος; Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε!

.

Αυτές είναι οι λύσεις για να κάνετε τον ακατάστατο σύντροφό σας να δει τις δουλειές με άλλο μάτι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Έξυπνες Ιδέες Αποθήκευσης που Κλέψαμε από την Κουζίνα ενός Τροχόσπιτου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τυρόπιτα με 3 Υλικά της Τεμπέλας