9 Τρόποι να Ξεπεράσετε τη Μελαγχολία των Διακοπών

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

9 Τρόποι να Ξεπεράσετε τη Μελαγχολία των Διακοπών

Η μελαγχολία μετά τις διακοπές είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε πάρα πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αν και εσείς νιώθετε πως βιώνετε μια ανάλογη κατάσταση μην αγχώνεστε. Είναι φυσιολογικό και θα σας δείξουμε τρόπους για να το ξεπεράσετε.

Αναγνωρίστε τα συμπτώματα Κάποια από τα συμπτώματα της μελαγχολίας (που προέρχεται λόγω του τέλους των διακοπών) είναι: κούραση, νευρικότητα, αυξημένη ή μειωμένη όρεξη, στεναχώρια, δυσκολία στη συγκέντρωση, θυμός και ίσως κατάθλιψη. Αν έχετε τα παραπάνω συμπτώματα τότε ίσως να βιώνετε και εσείς αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν PTD (δηλαδή Post Travel Depression). Μόλις αναγνωρίσετε τα συμπτώματα θα μπορέσετε να βρείτε σιγά σιγά μια λύση για το πρόβλημά σας. Η γυμναστική είναι μια καλή λύση, όπως και ο διαλογισμός.

7 Τρόποι για να Φτιάξετε την Ψυχολογία σας Κάθε Πρωί (τα Αποτελέσματα θα Είναι Θεαματικά)

Μην πιέζετε τον εαυτό σας Καλό θα ήταν να δώσετε στον εαυτό σας τον χρόνο να επανέλθει σιγά σιγά στους κανονικούς του ρυθμούς. Οι διακοπές μας δημιουργούν ένα αίσθημα ελευθερίας και ξεγνοιασιάς και όταν τελειώνουν μας γεμίζουν με συναισθήματα απώλειας που είναι πολύ δυσάρεστα. Ο χρόνος είναι πάντα ο καλύτερος γιατρός γι'αυτό δώστε χρόνο στον εαυτό σας να συνέλθει. Επίσης φροντίστε να μην πέσετε με τα μούτρα στη δουλειά, να χωρίσετε τις δουλειές σας ανά μέρες ώστε να μην πιεστείτε παραπάνω από όσο αντέχετε, ανεβάζοντας ρυθμούς σταδιακά και σιγά σιγά.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να συνέλθει και δείτε τη δουλειά σας με άλλο μάτι.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να συνέλθει και δείτε τη δουλειά σας με άλλο μάτι.

Δεν είναι απαραίτητο να τελειώσουν οι διακοπές σας απότομα Το ότι γυρίσατε πίσω στο σπίτι σας, το ότι δεν έχετε άλλη άδεια και το ότι επιστρέψατε στη δουλειά, δεν σημαίνει πως οι διακοπές σας τελείωσαν. Εσείς είστε αυτοί που θα αποφασίσετε πότε θα τελειώσουν οι διακοπές σας για φέτος. Μπορείτε να οργανώνετε μίνι διακοπές τα Σαββατοκύριακα ή να συνεχίσετε το πρόγραμμα των διακοπών σας ακόμα και μετά τις 5 το απόγευμα που γυρνάτε σπίτι. Φύγετε κατευθείαν μετά τη δουλειά και πηγαίνετε σε μια παραλία για πικνίκ και μπάνιο με φίλους ή οργανώστε μονοήμερες εκδρομές. Η διάθεσή σας θα βελτιωθεί πολύ με το που αρχίσετε να κάνετε και πάλι καινούρια πράγματα.

Θυμηθείτε αυτά που μάθατε στις διακοπές Οι διακοπές κάθε χρόνο μας διδάσκουν ένα σωρό πράγματα για τη ζωή, τη φιλοσοφία που πρέπει να έχουμε και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε διάφορες καταστάσεις. Χρησιμοποιήστε τις φωτογραφίες που βγάλατε για να θυμηθείτε τι σας δίδαξαν οι φετινές διακοπές και συνειδητοποιήστε πόσο πολύ σας άλλαξαν. Οι διακοπές έχουν αυτή τη μαγική ικανότητα να μας αλλάζουν, να μας κάνουν πιο χαλαρούς, πιο ήρεμους και πιο αισιόδοξους. Διατηρήστε αυτόν τον τρόπο σκέψης καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Tip Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο φτιάξτε ένα journal. Πάρτε ένα ημερολόγιο και γράψτε εκεί όλα όσα μάθατε στις διακοπές και πράγματα που καταλάβατε για τον εαυτό σας. Στη συνέχεια σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε την κάθε νέα γνώση για να βελτιώσετε τη ζωή σας όλο τον χρόνο.

Υιοθετήστε νέες συνήθειες, δοκιμάστε νέα πράγματα, νέες κουζίνες, ταρακουνήστε τη ζωή σας.

Υιοθετήστε νέες συνήθειες, δοκιμάστε νέα πράγματα, νέες κουζίνες, 'ταρακουνήστε' τη ζωή σας.

Υιοθετήστε νέες συνήθειες Αν στις διακοπές σας πήγατε σε κάποια άλλη χώρα τότε σίγουρα θα μάθατε διαφορετικούς πολιτισμούς αλλά θα δοκιμάσατε και νέες κουζίνες. Μπορείτε, λοιπόν, επιστρέφοντας από τις διακοπές, να αγοράσετε ένα βιβλίο μαγειρικής που να περιέχει ξένη κουζίνα (αυτή που δοκιμάσατε ή κάποια άλλη) και να οργανώσετε κάποιες βραδιές Μεξικάνικης, Ιταλικής κουζίνας ή ό,τι άλλο θέλετε. Γενικά δοκιμάστε νέα πράγματα! Οι διακοπές αποτελούν μια ιδανική ενδιάμεση περίοδο ανάμεσα στην παλιά ζωή σας και στη νέα ζωή που σας περιμένει λίγο παραπέρα από τη «στροφή του δρόμου». Πάρτε τώρα την απόφαση αυτή η νέα χρονιά να είναι γεμάτη νέες εμπειρίες.

Οι Μυρωδιές της Ευτυχίας! Ποιες Μυρωδιές Μπορούν να σας Κάνουν Πραγματικά Ευτυχισμένους

Ξεκινήστε χορό Ο χορός είναι η τέλεια δραστηριότητα για να τον ξεκινήσετε τον Σεπτέμβριο. Τότε που εσείς θα νιώθετε πως θέλετε να συνεχίσετε να χορεύετε σε ρυθμούς καλοκαιριού αλλά η δουλειά θα σας αποτρέπει, ξεκινήστε χορό και θα δείτε τεράστια διαφορά στην ψυχολογία σας. Σας το λέμε ειλικρινά, ο χορός μπορεί να σας κάνει να νιώσετε (έστω και για μια ώρα) πως όλα είναι πιθανά. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται μικρό πράγμα τώρα που το διαβάζετε αλλά στην πράξη είναι σπουδαίο!

Ο χορός είναι μια εκπληκτική δραστηριότητα που θα σας ανεβάσει ψυχολογικά.

Ο χορός είναι μια εκπληκτική δραστηριότητα που θα σας ανεβάσει ψυχολογικά.

Αλλάξτε τη ζωή σας Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι μελαγχολούν μετά τις διακοπές γιατί σκέφτονται πως πρέπει και πάλι να γυρίσουν σε μια βαρετή ρουτίνα. Αν και εσείς το σκέφτεστε αυτό, απλά μην το κάνετε. Δεν υπάρχει λόγος να γυρίσετε σε μια βαρετή ρουτίνα εφόσον δεν σας αρέσει. Αλλάξτε τη ρουτίνα σας άμεσα προσθέτοντας άλλες δραστηριότητες στη ζωή σας. Σκεφτείτε πράγματα που κάνατε το καλοκαίρι και σας ενθουσίασαν και δείτε πώς μπορείτε να τα βάλετε και στη ζωή σας τους υπόλοιπους μήνες. Αν για παράδειγμα, κάνατε καταδύσεις και σας άρεσε πολύ η αίσθηση, τότε ξεκινήστε καταδύσεις και στην πόλη σας.

Φενγκ Σούι: Βάλτε τα Χρώματα της Αισιοδοξίας στο Σπίτι σας και Ανεβάστε τη Διάθεσή σας!

Μιλήστε με φίλους Η συζήτηση με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Μέσα από τη συζήτηση θα δείτε ότι όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και συζητώντας θα μπορέσετε μαζί με τους φίλους σας να βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να περνάτε πιο ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας.

Αλλάξτε τη διακόσμηση του σπιτιού σας Η μελαγχολία φεύγει μόνο με πολύ εσωτερικό διάλογο ή με μεγάλες αλλαγές. Αν κοιτάτε το σπίτι σας και νιώθετε μελαγχολία, τότε δείτε μήπως κάποιες αλλαγές στον χώρο σας αλλάξουν τη διάθεσή σας. Κάντε αλλαγές στη διακόσμηση χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, προσθέστε χρώμα στο σπίτι σας, ανανεώστε τη ντουλάπα σας, ώστε να υποδεχθείτε τη νέα σεζόν full ανανεωμένοι και πιο ευτυχισμένοι από ποτέ.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά τα 7 Πράγματα Μέσα στο Σπίτι σας Κουράζουν και δεν το Καταλαβαίνετε

.

Αυτά είναι τα 7 πράγματα μέσα στο σπίτι που σας κουράζουν και δεν το καταλαβαίνετε.

Summer Blues: Νικήστε Εύκολα το Στρες της Επιστροφής!

.

Εύκολοι τρόποι για να προσαρμοστείτε μετά την επιστροφή από τις διακοπές και να αντιμετωπίσετε δυναμικά το στρες που συνοδεύει την καθημερινή ρουτίνα

5 Πράγματα που θα Μπορούσαν να σας Γεμίσουν με Ευτυχία Μέσα σε Ένα Βράδυ

.

Δείτε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας για να νιώσετε ευτυχισμένοι μέσα σε ένα βράδυ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Σοκαριστικός Λόγος για τον Οποίον Πρέπει Οπωσδήποτε να Πλένετε τα Καινούρια Ρούχα πριν τα Φορέσετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Michael Phelps: Θα Εντυπωσιαστείτε με τη Διακόσμηση της Βίλας του Ολυμπιονίκη με τα 28 Μετάλλια
More in LIVING +, PLUS +
Ο Σοκαριστικός Λόγος για τον Οποίον Πρέπει Οπωσδήποτε να Πλένετε τα Καινούρια Ρούχα πριν τα Φορέσετε

Τα καινούρια ρούχα θέλουν πάντα πλύσιμο για να αποφύγετε τις διάφορες δερματικές παθήσεις. Δείτε τι μπορεί να πάθετε αν δεν...

Close