7 Πράγματα που Καταλαμβάνουν Περιττό Χώρο στο Σπίτι

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, Χωρίς κατηγορία

7 Πράγματα που Καταλαμβάνουν Περιττό Χώρο στο Σπίτι

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα μέσα στο σπίτι, τα οποία έχουμε τακτοποιήσει μια φορά και τα έχουμε ξεχάσει για μήνες ακόμα και χρόνια μέσα στα ντουλάπια και τα συρτάρια μας. Ακόμα και αν τα έχουμε όμορφα τακτοποιημένα το γεγονός ότι έχουν μείνει αχρησιμοποίητα για τόσο καιρό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον δεν τα χρειαζόμαστε και δεύτερον δεν λειτουργούν ή είναι χαλασμένα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καταλαμβάνουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Επομένως η λύση είναι να τα εντοπίσουμε και τα πετάξουμε μια και καλή έξω από το σπίτι. Δείτε παρακάτω τα 7 πιο συνηθισμένα πράγματα που κρατάμε χωρίς να τα χρειαζόμαστε:

1. Ρούχα και παπούτσια που δεν φορέθηκαν ποτέ

Αν ρίξετε μια καλύτερη ματιά μέσα στη ντουλάπα, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ρούχα και παπούτσια που έχετε να φορέσετε χρόνια. Μπορεί να είναι όμορφα, μπορεί να είναι ακόμα και με τις ετικέτες όμως ξέρετε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να τα φορέσετε. Η καλύτερη λύση είναι να κάνετε ένα πολύ καλό δώρο σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο που θα του φανούν πιο χρήσιμα. Με τον τρόπο αυτό θα απελευθερώσετε πολύτιμο χώρο στην ντουλάπα για να οργανώσετε καλύτερα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φοράτε καθημερινά.

2. Παλιά και φθαρμένα μαγειρικά σκεύη

Κάπου στο βάθος του ντουλαπιού της κουζίνας θα έχετε αποθηκεύσει την παλιά (και πολύ βαριά) κατσαρόλα της γιαγιάς, που την είχε κρατημένη από τη δική της γιαγιά κ.ο.κ. Μόνο που αυτό το σκεύος είναι φθαρμένο και δεν σας προσφέρει απολύτως τίποτα στο μαγείρεμα. Σκεφτείτε ότι είναι ένα απλό αντικείμενο και ότι σίγουρα υπάρχουν φωτογραφίες και άλλα μικρότερα και πιο όμορφα πράγματα να σας συνδέουν με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το συγκεκριμένο απλά καταλαμβάνει περιττό χώρο και μάλιστα στην κουζίνα, που είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για να οργανώσει κανείς.

3. Χαρτιά 

Έχετε ένα συρτάρι γεμάτο παλιούς λογαριασμούς, χαρτιά, σημειώσεις, προσπέκτους, αποδείξεις και προσκλητήρια από γάμους και βαφτίσεις; Πάρτε το όλο και αδειάστε το στον κάδο ανακύκλωσης χωρίς δεύτερη σκέψη. Και το συρτάρι σας θα απελευθερωθεί από περιττά πράγματα και εσείς δεν θα γλιτώσετε από την ακαταστασία.

4. Ληγμένα Φάρμακα

Έχετε ένα κουτί γεμάτο φάρμακα που δεν θυμάστε και εσείς πότε τα είχατε πάρει; Τότε τα περισσότερα να ξέρετε ότι έχουν λήξει. Τσεκάρετε το "φαρμακείο" σας και απαλλαγείτε από τα ληγμένα φάρμακα. Ίσως να μην χρειάζεστε τελικά ένα μεγάλο κουτί αλλά ένα πολύ μικρότερο που δεν θα καταλαμβάνει τόσο χώρο.

5. Παλιό μακιγιάζ

Κάντε μια καλή εκκαθάριση και στα προϊόντα μακιγιάζ. Στο καπάκι κάθε συσκευασίας έχει ένα σύμβολο 6Μ, 12Μ, 24Μ κτλ που σημαίνει μέχει πόσους μήνες διατηρείται το προϊόν από τη στιγμή που το ανοίγετε. Ό,τι έχει λήξει πετάξτε το γιατί είναι επικίνδυνο και για την υγεία του δέρματός σας. Θα απελευθερώσετε πολύ χώρο που σίγουρα τον έχετε ανάγκη.

6. Παλιές συσκευές

Εάν έχετε παλιές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε ή αν τυχαίνει να τις έχετε διπλές τότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τις βάλετε στην άκρη και να τις προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, που όντως τις χρειάζονται.

7. Πλαστικές σακούλες

Σίγουρα πολλοί από εσάς θα έχετε στοίβες ολόκληρες από πλαστικές σακούλες μέσα στα ντουλάπια και τα συρτάρια σας. Δεν χρειάζεται να έχετε τόσες πολλές γιατί καταλαμβάνουν πάρα πολύ χώρο. Πάρτε τες και πετάξτε τες στην ανακύκλωση για να οργανώσετε πιο σωστά τα πράγματά σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μυστικά Διακόσμησης που Γνωρίζουν Όσοι Μένουν σε Μικρούς Χώρους

.

Να πώς λειτουργούν διακοσμητικά όσοι μένουν σε μικρούς χώρους.

5 Έξυπνες Ιδέες για να Διπλασιάσετε τον χώρο στην Κουζίνα

.

Εκμεταλλευτείτε κάθε σπιθαμή της κουζίνας σας και κερδίστε χώρο με αυτές τις ιδέες!

Έξυπνες Ιδέες για να Δημιουργήσετε Είσοδο στο Μικρό σας Διαμέρισμα!

.

Αν έχετε μικρή είσοδο, τότε είναι σίγουρο ότι αυτές οι ιδέες θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

5 Tips Για να Κάνετε πιο Μοντέρνα την Είσοδο του Σπιτιού σας

.

Οι τάσεις για το 2023 "αγαπούν" τα σκούρα ξύλα, τα οποία τυχαίνει να έχουν και διαχρονική αξία.

8 Πράγματα που θα Κάνουν πιο Άνετο έναν Μικρό Χώρο

.

Μικρός χώρος και άνεση δεν τα πάνε καλά μαζί, γι' αυτό δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα βρούνε μεταξύ τους τέλεια!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σύνδρομο Xρόνιας Kόπωσης: Ποιος ο Ρόλος των Βακτηρίων του Εντέρου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ατομικά Cheesecake Καραμέλας με 3 Υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη!