7 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να Βάλετε στο Φούρνο Μοκροκυμάτων! Να Γιατί…

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

7 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να Βάλετε στο Φούρνο Μοκροκυμάτων! Να Γιατί…

Κι όμως, όπως δεν μπορείτε να βάζετε τα πάντα στο φούρνο σας έτσι δεν μπορείτε να βάζετε τα πάντα και στον φούρνο μικροκυμάτων. Υπάρχουν 7 αντικείμενα που καλό θα είναι να μην τολμήσετε να βάλετε ποτέ στα μικροκύματα και αυτοί είναι οι λόγοι.

Αλουμινόχαρτο Παρόλο που το αλουμινόχαρτο μπαίνει στον φούρνο δεν μπαίνει με τίποτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το εσωτερικού του φούρνου μικροκυμάτων είναι φτιαγμένο από μέταλλο το οποίο εκπέμπει μικροκύματα τα οποία ζεσταίνουν το φαγητό σου. Το πρόβλημα είναι πως όταν βάζεις και άλλο μέταλλο μέσα (αλουμινόχαρτο) τα μικροκύματα μπορεί να προκαλέσουν φωτιά.

Το πιο Έξυπνο tip για να Ζεστάνετε Δύο Πιάτα στον Φούρνο Μικροκυμάτων

Βραστά αυγά Πολλοί είναι αυτοί που φτιάχουν ομελέτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το πρόβλημα προκύπτει όταν προσπαθήσετε να βράσετε ή να ψήσετε αυγό με το τσόφλι. Το αυγό σας από την πολύ υψηλή θερμοκρασία θα εκραγεί.

φούρνο μικροκυμάτων

Μην προσπαθήσετε να βράσετε αυγά στον φούρνο μικροκυμάτων.

Καυτερές πιπεριές Όταν προσπαθήσετε να ζεστάνετε καυτερές πιπεριές στον φούρνο μικροκυμάτων με το που θα ανοίξετε την πόρτα τα «χημικά» από τις πιπεριές θα απελευθερωθούν στον αέρα και θα αισθανθείτε σαν να πνίγεστε.

Στεγνά σφουγγάρια Είναι γνωστό πως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια. Γι’αυτό πολλοί θεωρούν πως είναι καλή ιδέα να βάζουν τα στεγνά σφουγγάρια τους στον φούρνο μικροκυμάτων. Τα βακτήρια βέβαια μπορεί να φύγουν αλλά το στεγνό σφουγγάρι μπορεί να πάρει φωτιά όταν βρεθεί σε τόσο υψηλή θερμοκρασία. Βρέξτε απλά το σφουγγάρι σας και έπειτα μπορείτε να το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Καινούργιος Φούρνος Μικροκυμάτων; 5 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε Πριν τον Αγοράσετε

Παγωμένο κρέας Αν δεν έχετε προλάβει να ξεπαγώσετε το κρέας σας με τον φυσικό τρόπο μην το κάνετε βάζοντάς το στον φούρνο μικροκυμάτων. Η τόσο απότομη αύξηση της θερμοκρασίας ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροβίων.

φούρνο μικροκυμάτων

Μην ξεπαγώνετε το κρέας σας στον φούρνο μικροκυμάτων.

Πλαστικά τάπερ Φυσικά και δεν πρέπει με τίποτα να βάλετε τα πλαστικά σας τάπερ μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Θα απελευθερωθούν χημικά στο φαγητό σας που σίγουρα δεν θα θέλατε με τίποτα να φάτε.

Χάρτινες σακούλες Μπορεί να βάζετε τη χάρτινη σακούλα του ποπκόρν στον φούρνο μικροκυμάτων αλλά αυτές είναι ειδικές σακούλες που αντέχουν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι απλές χάρτινες σακούλες καλό είναι να μην μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων. Ο λόγος είναι πως απελευθερώνουν χημικά όταν ζεσταίνονται. Επιπλέον μια τέτοια σακούλα μπορεί να πάρει και φωτιά όταν μπει στον φούρνο μικροκυμάτων.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φούρνος Μικροκυμάτων: Είναι Όντως Επικίνδυνος;

.

Η Food and Drug Administration, επίσημη υπηρεσία των ΗΠΑ, απαντάει...

Μην Παραγγείλετε Ποτέ ΑΥΤΑ από Fast Food Εστιατόρια

.

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να αποφύγετε σε εστιατόρια fast food.

Είναι Τελικά το Ασπράδι του Αυγού πιο Υγιεινό;

.

Μάθετε τα πάντα για το αυγό και για το αν είναι πιο υγιεινό το ασπράδι από τον κρόκο.

Aυτά τα 6 Αντικείμενα Κρύβονται Σπίτι σας και Απειλούν την Υγεία σας!

.

Μπορεί να είναι φιλικά για το σπίτι σας, αλλά αυτά τα 6 αντικείμενα έχουν «εχθρικές» διαθέσεις για την υγεία σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ηλικία
11 Πράγματα που Χρειάζεστε στο Σπίτι σας Πριν Κλείσετε την Ηλικία των 30

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Πιλότοι Αποκαλύπτουν Μυστικά που δεν θα Ήθελαν να Ξέρουν οι Επιβάτες!