6 Μυστικά που θα σας Βοηθήσουν να Κάνετε Λίγη Παραπάνω Οικονομία

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

6 Μυστικά που θα σας Βοηθήσουν να Κάνετε Λίγη Παραπάνω Οικονομία

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη απαιτήσεις και οικονομικές δυσκολίες για τους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες αλλαγές που μπορεί να κάνει ο καθένας ώστε να μειώσει τα έξοδά του. 

Δείτε παρακάτω μερικούς πολύ απλούς τρόπους με τους οποίους θα καταφέρετε να ελέγξετε καλύτερα τα οικονομικά σας. 

Μην ξοδεύετε χρήματα που δεν έχετε Οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος σας αλλά και ο χειρότερος εχθρός σας. Έχετε μια πιστωτική κάρτα για έκτακτες ανάγκες, για να ψωνίζετε με δόσεις κάτι που πραγματικά χρειάζεστε και δεν μπορείτε να αγοράσετε μετρητοίς. Μην το παρακάνετε με τις πιστωτικές κάρτες και μην τις χρησιμοποιείτε για να πληρώνετε τα πάντα. Θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα ξέρετε καν από πού να ξεκινήσετε να ξεχρεώνετε. 

οικονομία

Μάθετε να ελέγχετε τα έξοδά σας Τρεις γάμοι να σας τύχουν μέσα σε έναν από τους καλοκαιρινούς μήνες και θα δείτε τα έσοδά σας να μειώνονται κατά πολύ. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι να μην μπείτε στον πειρασμό να πάρετε χρήματα από εκείνα που έχετε στην άκρη. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα βάλετε ποτέ πίσω. Η καλύτερη λύση είναι να κάνετε έναν καλό προγραμματισμό έτσι ώστε να μην σας πέφτουν όλα τα έξοδα μαζί τον ίδιο μήνα. Πάρτε ένα δώρο γάμου τον ένα μήνα, αγοράστε ένα ρούχο τον επόμενο κλπ. 

Ακυρώστε τις χρεωστικές σας κάρτες Μπορεί να σας διευκολύνουν στις πληρωμές σας αλλά αν δεν μπορείτε να ελέγχετε τον εαυτό σας καλό θα είναι να τις ακυρώσετε όλες. Έτσι δεν θα μπορείτε να κάνετε καθόλου online αγορές και δεν θα μπορείτε να βγάζετε χρήματα πανεύκολα από κάποιο ΑΤΜ. Η μόνη σας λύση θα είναι το ταμείο της τράπεζας πράγμα που θα σας κάνει πολύ πιο “σφιχτούς” χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. 

Παρακολουθήστε τα έξοδα σας στο τέλος του μήνα για να δείτε που ξοδέψατε τα περισσότερα χρήματα Αν έχετε την εφαρμογή της τράπεζας στην οποία ανήκετε στο κινητό σας, δείτε όλες τις συναλλαγές σας στο τέλος του μήνα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διαπιστώσετε ότι όντως κάνατε κάποια περιττά έξοδα. Εντοπίστε ποια ήταν αυτά και προσπαθήστε είστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά.

Κόψτε τις περιττές σπατάλες Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στο κομμωτήριο δύο-τρεις φορές το μήνα για να φτιάχνετε τα μαλλιά σας. Αποφύγετε να παίρνετε καθημερινά καφέ απ' έξω, ελαττώστε τα delivery και άλλες τέτοιου είδους μικροαγορές. Ακόμα και 3 ευρώ να καταφέρετε να εξοικονομείτε καθημερινά, στο τέλος του μήνα θα έχετε εξοικονομήσει 90 ευρώ, που δεν είναι καθόλου ασήμαντο ποσό.

Αποφασίστε τι είναι σημαντικό Το να κακομάθετε τον εαυτό σας με μικροπράγματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Μπορείτε να το κάνετε πού και πού αλλά μην το παρακάνετε. Προτιμάτε να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε κάτι που έχει μεγαλύτερη αξία για εσάς. Αν τα ταξίδια είναι αυτό, τότε ξοδεύετέ τα σε ταξίδια. Από την άλλη μην είστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό σας. Θα κάνετε και λάθη. Πάντα υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθώσετε την κατάσταση. 

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξοικονομήστε Βενζίνη και Γλιτώστε Αρκετά Χρήματα με Αυτά τα Tips!

.

Με αυτά τα tips θα κάνετε εξοικονόμηση βενζίνης και θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα.

Έτσι θα Καταφέρετε να Βάλετε στην Άκρη 1350 Ευρώ σε Έναν Χρόνο!

.

Κι όμως, είναι εφικτό να βάζετε αρκετά ευρώ στην άκρη κάθε χρόνο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χορτοφαγική Διατροφή: Πότε Αυξάνει τον Κίνδυνο για Καρκίνο του Μαστού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χοιρινή Τηγανιά με Ρύζι και Λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη