6 Λόγοι για να Αλλάξετε Δουλειά Αυτόν τον Σεπτέμβριο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

6 Λόγοι για να Αλλάξετε Δουλειά Αυτόν τον Σεπτέμβριο

Το καλοκαίρι είναι μια φανταστική περίοδος γιατί εκτός από τις διακοπές και την ξεκούραση μας προσφέρει κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό (ίσως και περισσότερο). Μας δείχνει ποια πράγματα που κάναμε στη ζωή μας την προηγούμενη χρονιά άξιζαν και ποια όχι.

Το καλοκαίρι αποστασιοποιείστε από τη δουλειά, τα χόμπι, τς ασχολίες σας και έτσι μπορείτε να δείτε με πιο καθαρό μάτι ποιες δραστηριότητες σας γεμίζουν και ποιες όχι. Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνατε και ανυπομονείτε να γυρίσετε σε αυτά τον Σεπτέμβριο;

Για παράδειγμα, όσον αφορά τη δουλειά σας, πώς νιώθετε που θα γυρίσετε σε αυτήν; Εντάξει δεν λέμε να πετάτε και τη σκούφια σας, αλλά μια μικρή ανυπομονησία να δείτε τους συναδέλφους σας, να κάνετε πράγματα που κάνατε, θα πρέπει να την έχετε. Αν το μόνο που σκέφτεστε, όταν σας έρχεται στο μυαλό η δουλειά, είναι αηδία, στεναχώρια και απογοήτευση, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε δουλειά!

Τips για Εργαζόμενους: 7 Τρόποι για να Τελειώνετε πιο Γρήγορα τη Δουλειά σας

Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που θα σας πείσουν να το κάνετε;

Δεν απολαμβάνετε τις καθημερινές ασχολίες σας Μπορεί όταν ξεκινήσατε αυτή τη δουλειά να σας άρεσε πολύ αλλά πλέον ύστερα από αρκετά χρόνια ίσως να έχετε βαρεθεί να κάνετε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Κάθε δουλειά συνήθως απασχολεί κάποιον εργαζόμενο για 8 ώρες ή παραπάνω. Μιλάμε δηλαδή για το 1/3 της μέρας σας. Σκεφτείτε λοιπόν αν θέλετε να ξοδεύετε το 1/3 της μέρας σας κάνοντας αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά.

Αν δεν σας αρέσει το εργασιακό σας περιβάλλον, φροντίστε να το αλλάξετε. Διακοσμήστε το γραφείο σας και φτιάξτε όσο το δυνατόν πιο όμορφα τον χώρο σας.

Αν δεν σας αρέσει το εργασιακό σας περιβάλλον, φροντίστε να το αλλάξετε. Διακοσμήστε το γραφείο σας και φτιάξτε όσο το δυνατόν πιο όμορφα τον χώρο σας.

Δεν συμπαθείτε τους συναδέλφους σας Αυτός είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για να αλλάξετε δουλειά. Οι περισσότερες δουλειές σε κάποια περίοδο μπορεί να γίνουν βαρετές. Όταν, όμως, υπάρχουν όμορφες σχέσεις στο γραφείο τότε όλα μπορούν να δείχνουν πιο όμορφα και ενδιαφέροντα. Αν δεν «τα βρίσκετε» με όλα τα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Πρέπει να φύγετε.

Νιώθετε εγκλωβισμένοι Υπάρχουν δουλειές (κυρίως σε γραφεία) που είναι πολύ μονότονες και οι υπάλληλοι νιώθουν απομονωμένοι και εγκλωβισμένοι πίσω από ένα γραφείο και μια γυάλινη τζαμαρία. Μερικοί άνθρωποι αγαπάνε αυτού του είδους την απομόνωση, κάποιοι άλλοι, όμως, προτιμούν την επαφή με τον κόσμο. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία τότε απλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως η συγκεκριμένη δουλειά δεν κάνει για εσάς.

Στον ελεύθερο χρόνο σας ψάξτε για μια άλλη δουλειά. Και όταν τη βρείτε μπορείτε να φύγετε από τη δουλειά που ήδη έχετε.

Στον ελεύθερο χρόνο σας ψάξτε για μια άλλη δουλειά. Και όταν τη βρείτε μπορείτε να φύγετε από τη δουλειά που ήδη έχετε.

Δεν βγάζετε αρκετά χρήματα Τα χρήματα είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να εγκαταλείψετε μια δουλειά. Καλό θα ήταν βέβαια να το κάνετε αφού πρώτα βρείτε κάποια άλλη δουλειά. Αν έχετε μείνει πολλά χρόνια στην ίδια εταιρία και δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στο μισθό σας, τότε θα πρέπει να πάτε σε κάποια άλλη εταιρία στην οποία θα μπορείτε να ζητήσετε παραπάνω λόγω της εμπειρίας σας.

10 Επαγγέλματα που Κανένας Άντρας δεν θα Μπορέσει να Κάνει Καλύτερα από μια Γυναίκα

Η δουλειά σας έχει πολλές απαιτήσεις Υπάρχουν δουλειές και αφεντικά που έχουν πολλές απαιτήσεις και από ένα σημείο και μετά σας κάνουν να νιώθετε καταπιεσμένοι και πως δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε. Μπορεί στα 20 σας να είχατε την όρεξη να κάτσετε 1-2 ώρες παραπάνω ή να πάτε επαγγελματικά ταξίδια, αλλά πλέον στα 30 σας με οικογένεια και παιδιά οι όροι έχουν αλλάξει. Αν το αφεντικό σας δεν το καταλαβαίνει αυτό τότε μάλλον πρέπει να βρείτε νέο αφεντικό.

Μπορεί στη Google να ξέρουν από εργασιακό περιβάλλον, αλλά καλύτερα να μην έχετε αυτό σαν πρότυπο στο μυαλό σας γιατί δύσκολα θα το συναντήσετε.

Μπορεί στη Google να ξέρουν από εργασιακό περιβάλλον, αλλά καλύτερα να μην έχετε αυτό σαν πρότυπο στο μυαλό σας γιατί δύσκολα θα το συναντήσετε.

Η δουλειά σας είναι μακριά Είναι πολύ σημαντικό να μην ξοδεύετε πάνω από μισή ώρα για να πάτε στη δουλειά σας. Αν βέβαια αυτή η δουλειά είναι όλα όσα θέλετε, τότε η απόσταση δεν χρειάζεται να παίξει κανένα ρόλο. Αν όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που σας ενοχλούν στη δουλειά σας τότε τουλάχιστον ας μην έχετε να καλείψετε και μια τεράστια απόσταση για να φτάσετε σε αυτήν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορείτε με το που σχολάσετε από μια κουραστική μέρα να φτάσετε στο σπίτι σας σε λιγότερο από μισή ώρα.

Κι όμως, Αυτή η Κακή Συνήθεια στη Δουλειά Μπορεί να σας Κάνει να Ζήσετε Περισσότερο

Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες και δεν παρατάμε ποτέ μια δουλειά έτσι εύκολα χωρίς κάποιο προγραμματισμό. Είναι αυτονόητο πως πρώτα θα πρέπει να βρείτε κάποια άλλη δουλειά για να φύγετε από αυτήν που ήδη έχετε ή τουλάχιστον θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διορθώσετε κάποια ζητήματα που έχετε στη δουλειά πριν την εγκαταλείψετε.

Για παράδειγμα, αν το πρόβλημά σας είναι κάποιος συνάδελφος ο οποίος σας κάνει τη ζωή μαρτύριο, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να του μιλήσετε και να λύσετε τις διαφορές σας ή απλά να αποφασίσετε από κοινού πως δεν θέλετε να έχετε καμία επαφή. Λύσεις υπάρχουν και καλό είναι να παλέψετε να φτιάξετε τις συνθήκες στη δουλειά πριν αποχωρήσετε. Άλλωστε αν έχετε σκοπό να φύγετε ούτως ή άλλως δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Πράγματα που θα Μπορούσαν να σας Γεμίσουν με Ευτυχία Μέσα σε Ένα Βράδυ

.

Δείτε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας για να νιώσετε ευτυχισμένοι μέσα σε ένα βράδυ.

9 Τρόποι να Ξεπεράσετε τη Μελαγχολία των Διακοπών

.

Με αυτούς τους 9 τρόπους θα νιώσετε και πάλι ευτυχισμένοι ακόμα και αν μόλις γυρίσατε από τις διακοπές.

9 Πολυτελή Πράγματα που Όλοι θα Θέλαμε να Έχουμε Σπίτι μας

.

Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω πολυτελή αντικείμενα που σίγουρα θα θέλατε να έχετε στο σπίτι σας.

8 Πρωτότυπες Επαγγελματικές Ιδέες για Δουλειά από το Σπίτι

.

Δείτε 8 πρωτότυπες επαγγελματικές ιδέες που μπορείτε να ξεκινήσετε από το σπίτι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Home Tip: Μυρωδάτες Ντουλάπες με τον πιο Οικονομικό Τρόπο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Να Γιατί δεν Πρέπει να Τρώτε Κρύο το Φαγητό σας!