5 Τips για να Εξοικονομήσετε Χρήματα από το Φαγητό

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

5 Τips για να Εξοικονομήσετε Χρήματα από το Φαγητό

Οι δαπάνες για το φαγητό είναι ίσως το μεγαλύτερο έξοδο που κάνουμε στο σπίτι γι' αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές μας γύρω από αυτό. 

Ακολουθούν 5 tips που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνετε:

Ξοδεύετε λίγο παραπάνω χρόνο για να καταφέρετε να ξοδεύετε πολύ λιγότερα χρήματα Το να αφιερώνετε λίγο παραπάνω από τον προσωπικό σας χρόνο για να μαγειρεύετε στο σπίτι θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε βάθος χρόνου. Μπαίνοντας στην κουζίνα για μερικές παραπάνω ώρες την εβδομάδα και ετοιμάζοντας φαγητό για όλη την οικογένεια και για όλη την εβδομάδα -αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό- θα αφήσει περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι σας.

οικονομία

Μάθετε να ψωνίζετε σοφά.

Κόψτε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά Κάθε φορά που πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ καλό είναι να σκέφτεστε αν κάποια πράγματα τα χρειάζεστε ή αν μπορείτε να φτιάξετε κάτι παρόμοιο στο σπίτι σας. Μην πάρετε, για παράδειγμα, την έτοιμη σαλάτα από το σούπερ μάρκετ. Φτιάξτε τη σαλάτα στο σπίτι σας και γλιτώστε χρήματα. Επίσης αποφύγετε να παίρνετε μεγάλες ποσότητες τροφίμων που λήγουν γρήγορα, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά κ.ο.κ. Υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε να τα καταναλώσετε όλα και να σαπίσουν μέσα στο ψυγείο.

Χρησιμοποιήστε ό,τι ήδη έχετε Είναι σίγουρο πως αυτή τη στιγμή στα ντουλάπια σας έχετε πράγματα και τρόφιμα τα οποία μπορεί και να έχουν λήξει γιατί απλά τα έχετε ξεχασμένα. Μάθετε να χρησιμοποιείτε ό,τι υπάρχει στα ντουλάπια σας και μην ψωνίζετε καινούργια τρόφιμα αν πρώτα δεν έχετε καταναλώσει αυτά που ήδη έχετε. Αυτοσχεδιάστε ακόμα κι αν δεν έχετε όλα τα απαραίτητα για να φτιάξετε ένα γεύμα. Δοκιμάστε νέα υλικά και μπορεί το αποτέλεσμα να σας εντυπωσιάσει.

Ψωνίζετε όταν υπάρχουν προσφορές Μάθετε να παρακολουθείτε τις προσφορές που βάζουν τα σούπερ μάρκετ έτσι ώστε να κάνετε τα ψώνια σας οικονομικά. Πάρτε, για παράδειγμα, περισσότερο αλεύρι αν το βρείτε σε προσφορά γιατί είναι σίγουρα ένα υλικό που χρησιμοποιείτε πολύ και δεν πρόκειται να λήξει σύντομα.

Να έχετε πάντα υλικά για ένα έκτακτο γεύμα στο σπίτι σας Όσοι έχετε παιδιά θα ξέρετε ότι μπορεί να πεινάσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έχετε τα υλικά για να τους φτιάχνετε κάτι πρόχειρο όποτε αυτό χρειάζεται. Διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ περισσότερα χρήματα σε μια παραγγελία.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε τι Πρέπει Οπωσδήποτε να Υπάρχει Πάντα στην Κατάψυξη του Σπιτιού σας

.

Με αυτά τα 9+ κάτι υλικά δε θα μείνετε ποτέ εκτεθειμένοι στην κουζίνα.

Αυτή Είναι η Λάθος Χρήση που Κάνετε στο Χαρτί Κουζίνας (VIDEO)

.

Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείτε εντελώς λάθος το χαρτί κουζίνας σε όλη σας τη ζωή και τι να κάνετε για να το χρησιμοποιείτε σωστά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Vegan Protein Shake από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κοτομπουκιές με Γλυκοπατάτα από τον Άκη Πετρετζίκη