5 Πράγματα που Κάνετε στο Σπίτι σας και Μολύνετε το Περιβάλλον!

Κατηγορίες: ECO LIVING, PLUS +, LIVING +

5 Πράγματα που Κάνετε στο Σπίτι σας και Μολύνετε το Περιβάλλον!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη χρόνου και αρκετές από τις καθημερινές συνήθειες όλων μας είναι συχνά αιτίες μόλυνσης του περιβάλλοντος – χωρίς μάλιστα να το αντιλαμβανόμαστε. Οι παρακάτω 5 αιτίες περιβαλλοντικής μόλυνσης μάλλον θα σας… εκπλήξουν.

6 Καλές Συνήθειες Που Βλάπτουν το Περιβάλλον

Χρησιμοποιείτε αφρόλουτρα Τα υγρά σαπούνια χρειάζονται πέντε φορές μεγαλύτερη ενέργεια για την παραγωγή τους και 20 φορές περισσότερη ενέργεια για να συσκευαστούν σε σχέση με τις μπάρες σαπουνιού. Περισσότερη ενέργεια σημαίνει συνήθως και μεγαλύτερη παρουσία άνθρακα. Προτιμήστε, λοιπόν, τις μπάρες. Δεν έχουν απλώς μικρότερη επίδραση στο περιβάλλον, αλλά θα χρησιμοποιείτε και μικρότερη ποσότητα έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα.

αιτίες περιβαλλοντικής μόλυνσης

Τα υγρά σαπούνια χρειάζονται πέντε φορές μεγαλύτερη ενέργεια για την παραγωγή τους.

Αγνοείτε τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις των συσκευών Ένα μέσο σπίτι περιλαμβάνει περίπου 24 ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια. Ανάμεσά τους είναι οι τηλεοράσεις, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι κονσόλες για video games. Η πιο εύκολη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης: αναζητήστε τις ρυθμίσεις φωτεινότητας και επιλέξτε αυτές που προορίζονται για το σπίτι και όχι για… τη βιτρίνα του καταστήματος. Με αυτόν τον τρόπο η τηλεόραση θα καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για αρκετές από τις υπόλοιπες συσκευές.

αιτίες περιβαλλοντικής μόλυνσης

Ένα μέσο σπίτι περιλαμβάνει περίπου 24 ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια.

«Τα οικολογικά χρώματα είναι πράγματι ασφαλή για την υγεία μου;»

Βάζετε πλυντήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας Τα πλυντήρια (είτε πιάτων, είτε ρούχων) παράγουν ζέστη και υγρασία. Αυτό σημαίνει – ανάλογα και με την εποχή – ότι το air condition θα πρέπει να δουλεύει περισσότερο για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές εκτός ωρών αιχμής – δηλαδή μετά τις 8-9 το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

αιτίες περιβαλλοντικής μόλυνσης

Τα πλυντήρια παράγουν ζέστη και υγρασία.

Πετάτε τις κάψουλες του καφέ στα σκουπίδια Το 2014 πετάχτηκαν στα σκουπίδια 9.8 δισεκατομμύρια κάψουλες καφέ (το 85-90% της ποσότητας που παράγεται). Οι κάψουλες αυτές καταλήγουν σε χωματερές. Οι κάψουλες – σύμφωνα με τους αριθμούς ανακύκλωσης – ανήκουν στο «πλαστικό νο 7» (που περιλαμβάνει νάιλον και ακρυλικό). Ξεχωρίστε, λοιπόν, τις πλαστικές κάψουλες από το καπάκι και στείλτε τις για ανακύκλωση.

αιτίες περιβαλλοντικής μόλυνσης

Το 2014 πετάχτηκαν στα σκουπίδια 9.8 δισεκατομμύρια κάψουλες καφέ.

Η πιο 'Ομορφη Πολυκατοικία του Κόσμου, Είναι ένα Πανύψηλο… Δάσος!

Το παρακάνετε με το αλουμινόχαρτο Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 2013 - και μόνο στην Αμερική – πετάχτηκαν 2.8 εκατομμύρια τόνοι αλουμινίου (ανάμεσά τους κουτάκια από κονσέρβες και αλουμινόχαρτο).  Μπορεί οι λερωμένες κονσέρβες να έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλωθούν, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το λερωμένο αλουμινόχαρτο - το οποίο χρειάζεται… αιώνες για να βιοδιασπαστεί. Προτιμήστε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε χαρτί ψησίματος για να τυλίξετε τα σάντουιτς και τα σνακ σας. Είναι βιοδιασπώμενο και συχνά μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε.

αιτίες περιβαλλοντικής μόλυνσης

Το 2013 πετάχτηκαν 2.8 εκατομμύρια τόνοι αλουμινίου.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιματιστικό: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για Οικονομία και Καλύτερη Υγεία

.

Ένα κλιματιστικό είναι η καλύτερη επένδυση για εσάς και τους δικούς σας. Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Έτσι θα Καθαρίσετε τα Τζάμια σας Χωρίς καν να τα Ακουμπήσετε!

.

Δείτε πως είναι να καθαρίζει άλλος τα τζάμια για εσάς!

Διώξτε τα Φυτοφάρμακα από τα Λαχανικά σας με Ένα "Θαυματουργό" Σπρέι!

.

Ψεκάστε-καθαρίστε-τελειώσατε... με τα φυτοφάρμακα χάρη σε ένα σπρέι που κάνει τα λαχανικά και τα φρούτα σας πιο υγιεινά!

Ένα Αυτοκίνητο για... Πότισμα!

.

Αυτό το αυτοκίνητο υπόσχεται να γίνει ένα με... το περιβάλλον, σύμφωνα με το BBC.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα 5 πιο Τοξικά Πράγματα που Υπάρχουν στο Σπίτι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μπακαλιάρος σε Κρούστα και Σαλάτα με Κολοκυθάκια από τον Άκη Πετρετζίκη