4 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να Πείτε σε Αγχώδεις Τύπους

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

4 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να Πείτε σε Αγχώδεις Τύπους

Άγχος και Αγχώδεις διαταραχές: Οι διαφορές που οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε και αυτά που πρέπει να αποφεύγονται να λέγονται.

Οι αγχώδεις διαταραχές επιβαρύνουν μεγάλο μέρος των ανθρώπων που ζουν στις δυτικοποιημένες κοινωνίες. Με τους ρυθμούς που η κοινωνία επιβάλει και που μέσα από αυτούς εξελίσσεται δυστυχώς τα ποσοστά των ανθρώπων που παρουσιάζουν αγχώδεις διαταραχές όλο και αυξάνονται.

Φυσικά και δεν γίνεται λόγος για περιπτώσεις δημιουργικού άγχους αλλά για εκείνες που το άγχος καταβάλει το ανθρώπινο σώμα και μυαλό.

Οι αγχώδεις διαταραχές, αν και χωρίζονται σε τύπους, επηρεάζουν, ως προς το σύνολό τους,  σε ιδιαίτερα υψηλό βαθμό την καθημερινότητα των ατόμων.

Η συμπτωματολογία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει συναισθήματα πανικού και φόβου, προβλήματα ύπνου, δύσπνοια, ιδρωμένες παλάμες, ταχυκαρδία, ζάλη, αυξημένη εσωτερική αναστάτωση κ.α. Ανάλογα με τη φύση του ανθρώπου το άγχος μπορεί να κρούσει διάφορα καμπανάκια για να προκαλέσει την προσοχή του πάσχοντα, αν και τις περισσότερες φορές δεν γίνονται αντιληπτά ή τουλάχιστον δεν αποκωδικοποιούνται με τρόπο κοινωνικά και ορθολογιστικά σωστά.

Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις ο περίγυρος των ανθρώπων που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές συνίσταται να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν κάποιες, συνήθως, καθημερινά εκφερόμενες προτάσεις, όπως αυτές που ακολουθούν, που μπορούν κάλλιστα να πυροδοτήσουν την έξαρση μια κατάστασης.

Οι αγχώδεις διαταραχές διακρίνονται σε διάφορους τύπους και παρουσιάζουν διάφορες εκφράσεις συμπτωμάτων.

Οι αγχώδεις διαταραχές διακρίνονται σε διάφορους τύπους και παρουσιάζουν διάφορες εκφράσεις συμπτωμάτων.

«Καταλαβαίνω τι λες κι εγώ αγχώδεις τύπος είμαι» Από τη μια πλευρά αυτό είναι αλήθεια από την άλλη όμως δεν είναι και τόσο καλό να αναφέρεται. Συνήθως όταν βρισκόμαστε σε μια ενεργητική κατάσταση υπό πίεση όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε άγχος. Ωστόσο, τα αίτια και η εκδήλωση του άγχους διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Παράλληλα, η ένταση εκδήλωσης του άγχους των ανθρώπων που πάσχουν από κλινικά αποδεδειγμένες αγχώδεις διαταραχές θα μπορούσαν να εκτοξευθεί σε μεγαλύτερα επίπεδα σε μια τέτοιου είδους κατάσταση και θα ήταν δύσκολα διαχειρίσιμοι χωρίς ειδική μεταχείριση.

«Ηρέμησε» Ένας πάσχον σε κατάσταση έξαρσης στο άκουσμα της λέξεως «ηρέμησε» από κάποιον που καλοπροαίρετα και χωρίς γνώση προσπαθεί να τον βοηθήσει μπορεί να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί εκείνη τη στιγμή δημιουργούνται ταυτόχρονα περισσότερες ενοχικές σκέψεις στο μυαλό του πάσχοντα ανεξάρτητες από το γεγονός που προκάλεσε το αρχικό περιστατικό αλλά περισσότερο συνδεδεμένες με την αδυναμία του να ελέγξει τα συμπτώματα.

Οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές συνήθως εγκλωβίζονται σε καταστάσεις που αδυνατούν να διαχειριστούν.

Οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές συνήθως εγκλωβίζονται σε καταστάσεις που αδυνατούν να διαχειριστούν.

«Ξεπέρασέ το επιτέλους» Συνήθως οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές αντιμετωπίζονται από τον περίγυρό τους ως άνθρωποι με αδύναμο χαρακτήρα. Οι σκληρές εκφράσεις τέτοιου τύπου με στόχο την αφύπνιση του πάσχοντα, ακόμη και δοσμένες με αγάπη, μπορούν να προκαλέσουν περισσότερο δυσάρεστα αποτελέσματα απ’ ότι τα επιθυμητά, καθώς ο πάσχον αντιλαμβάνεται πως δεν αναγνωρίζει το γιατί συμβαίνει αλλά το ότι απλώς συμβαίνει.

Διαβάστε επίσης:

«Μην ανησυχείς, τίποτε κακό δεν πρόκειται να συμβεί» Οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές τείνουν να πέφτουν σε παγίδες επικεντρώνοντας τις σκέψεις τους στις χειρότερες εκδοχές μιας κατάστασης. Είναι σύνηθες να προσπαθήσει κανείς να τους διαβεβαιώσει πως οι φόβοι τους δεν θα βγουν αληθινοί όμως αυτό συχνά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ένας άνθρωπος που πάσχει από αγχώδεις διαταραχές είναι σχεδόν απίθανο να πεισθεί για το αντίθετο από αυτό που πιστεύει ανεξάρτητα με το ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να του το εγγυηθεί. Αν προσπαθήσουν να το κάνουν και αυτό δεν λειτουργήσει τότε το εκλαμβάνουν ως προσωπική αποτυχία. Είναι προτιμότερο σε αυτές τις περιπτώσεις οι πλησίοι να τονίζουν πως ό,τι κακό κι αν συμβεί ο πάσχον θα είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει.

Οι αγχώδεις διαταραχές δεν περιορίζονται ανάμεσα σε συγκεκριμένα φύλα ή ηλικίες.

Οι αγχώδεις διαταραχές δεν περιορίζονται ανάμεσα σε συγκεκριμένα φύλα ή ηλικίες.

Οι αγχώδεις διαταραχές είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με την αντίστοιχη σοβαρότητα. Παραπάνω, έγινε μια απλή και πληροφοριακά επιλεκτική, σε σχέση με την ορθή ιατρική προσέγγιση επί του ζητήματος, αναφορά για λόγους περισσότερο κατανόησης των διαφορών μεταξύ του (κοινά λεγόμενου δημιουργικού) άγχους και των περιπτώσεων που χρήζουν ιδιαίτερη προσοχή και αντιμετώπιση.

Εξειδικευμένοι σε αυτά τα ζητήματα ιατροί θα μπορέσουν να σας συμβουλεύσουν και να σας κατευθύνουν ορθά επί των ζητημάτων ψυχικής υγείας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα: Αυτό το Σκεύος που Χρησιμοποιείτε Καθημερινά Μπορεί να Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία σας!

.

Μια νέα έρευνα έρχεται να σας πει ποιο είναι το κουζινικό σκεύος που υπονομεύει την υγεία σας καθημερινά.

Να τι θα Συμβεί αν δεν Πλύνετε τα Μαξιλάρια σας για 2 Χρόνια

.

Αυτό θα συμβεί αν δεν πλύνετε τα μαξιλάρια σας για 2 χρόνια.

Θέλετε να Κοιμηθείτε Μέσα σε Ένα Λεπτό; Σας Έχουμε τη Μέθοδο!

.

Αυτή είναι η μέθοδος που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πριν προλάβετε να πείτε "κύμινο"!

Μάθετε τι Αποκαλύπτει για Εσάς η Στάση του Ύπνου σας!

.

Κάθε στάση ύπνου λέει κάτι για το χαρακτήρα σας.

Τρομακτική Έρευνα: Γιατί δεν Πρέπει να Ασχολείστε με το Κινητό Αμέσως πριν τον Ύπνο

.

Όλοι ασχολούνται με το κινητό ή το τάμπλετ πριν κοιμηθούν; Ξέρατε, όμως, πόσο κακό κάνει στην υγεία σας; Δείτε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προτιμήσετε ένα βιβλίο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χριστουγεννιάτικα Χτενίσματα Έτοιμα σε 2 Λεπτά Ακριβώς! (VIDEO)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έρευνα Αποδεικνύει τι Είναι Αυτό που Κάνει Όλους τους Ανθρώπους Χαρούμενους
More in LIVING +, PLUS +
Close