25 Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε Τώρα Από το Σπίτι

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

25 Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε Τώρα Από το Σπίτι

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ψάξετε κάτι στο σπίτι και δεν το βρήκατε ποτέ ή το βρήκατε τυχαία με χρονοκαθυστέρηση; Πόσες ώρες έχετε χάσει από τη ζωή σας ψάχνοντας ανάμεσα σε πράγματα που δεν χρειάζεστε και που υπάρχουν απλά για να κάνουν τη ζωή σας πιο δύσκολη; 

Για να δώσετε τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία, η λύση βρίσκεται στην εκκαθάριση. Η κατάλληλη στιγμή να απαλλαγείτε από τα περιττά αντικείμενα είναι τώρα και αυτή είναι η λίστα με 25 πράγματα που πρέπει τώρα να πετάξετε από το σπίτι! 

Φυτά που έχουν ξεραθεί

Τα φυτά που έχουν ξεραθεί δεν έχουν καμία θέση μέσα στο σπίτι, γιατί πολύ απλά βλάπτουν και την αισθητική και τη διάθεσή σας. Αν το αγαπημένο σας φυτό έχει ξεραθεί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα ολοκαίνουργιο με την προϋπόθεση ότι θα του προσφέρετε τη φροντίδα που χρειάζεται. 

Δείτε τον Σπύρο Σούλη να σας τα λέει όλα αναλυτικά εδώ.

Προσπέκτους από delivery

Όλα τα προσπέκτους από τα delivery φαγητά που έχετε χρόνια φυλαγμένα στα ντουλάπια και τα συρτάρια σας, καταλαμβάνουν πολύ χώρο και μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν ακαταστασία. Επίσης είναι πολύ πιθανό πολλά από αυτά τα καταστήματα να έχουν κλείσει στην πάροδο όλων αυτών των χρόνων. 

Πετάξτε τα στην ανακύκλωση και προτιμήστε τις ανάλογες εφαρμογές στο Internet. 

Φθαρμένα διακοσμητικά μαξιλάρια

Tα φθαρμένα διακοσμητικά μαξιλάρια «ρίχνουν» την αισθητική του χώρου όπου βρίσκονται. Αν δείτε ότι έχει τραβηχτεί το ύφασμα, ότι έχουν λεκέδες που δεν καθαρίζουν ή οποιαδήποτε άλλη φθορά, τότε καλό θα ήταν να ανανεώσετε τις μαξιλαροθήκες τους. 

Άδεια αρωματικά χώρου

Ο μοναδικός λόγος για μην πετάξετε τα άδεια αρωματικά χώρου θα ήταν αν σκοπεύετε να τα γεμίσετε άμεσα. Διαφορετικά δεν έχουν να σας προσφέρουν απολύτως τίποτα. Δεν πρόκειται ούτε να αρωματίσουν τον χώρο σας, ούτε να τον ομορφύνουν. 

Επαγγελματικές κάρτας ανθρώπων που συναντήσατε για μια φορά στη ζωή σας

Όλοι μας έχουμε κρατημένες στα πορτοφόλια και τα συρτάρια μας επαγγελματικές κάρτες ανθρώπων που δεν χρειάστηκε ποτέ να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Για να εξοικονομήσετε χώρο, καλό είναι για αρχή να πετάξετε αυτές που δεν χρειάζεστε και να αποθηκεύσετε σε ηλεκτρονική μορφή τα τηλέφωνα και τα emails που όντως χρησιμοποιείτε. 

Κρέμες και καλλυντικά που έχουν λήξει

Οι κρέμες και τα καλλυντικά που έχουν λήξει, εκτός από το ότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα, καταλαμβάνουν πολύ χώρο στα ντουλάπια και τα συρτάρια μας. Πίσω από κάθε συσκευασία υπάρχει ένα σύμβολο με ανοιγμένο καπάκι και μέσα σε αυτό αναγράφονται οι μήνες που διαρκεί το συγκεκριμένο προϊόν. Εάν έχει λήξει αυτό το χρονικό περιθώριο, δεν υπάρχει λόγος ούτε να τα κρατάτε, ούτε να τα χρησιμοποιείτε. 

Ληγμένα φάρμακα

Το ίδιο ισχύει για τα ληγμένα φάρμακα. Καλό είναι να ελέγχετε τακτικά τις συσκευασίες και να πετάτε όλα όσα έχουν λήξει. Το κουτί του «φαρμακείου» πρέπει να είναι πάντα οργανωμένο σωστά σε περίπτωση που προκύψει έκτακτη ανάγκη. 

Φθαρμένα ριχτάρια

Αν έχετε φθαρμένα ριχτάρια στον καναπέ ήρθε η στιγμή να τα αποχωριστείτε. Η αίσθηση τους δεν είναι πλέον ευχάριστη και αφαιρούν πόντους από την αισθητική του επίπλου σας. 

Καμένα γάντια κουζίνας

Αν τα γάντια στην κουζίνα σας έχουν καεί, τότε δεν έχουν απολύτως καμία αξία. Καλό είναι να τα αντικαταστήσετε με καινούργια για να μπορείτε να βγάζετε με ασφάλεια το φαγητό από το φούρνο.

Παλιές συσκευές που δεν λειτουργούν

Οι παλιές συσκευές άλλων δεκαετιών που δεν λειτουργούν όπως μίξερ, σιντιέρες και ραδιόφωνα καταλαμβάνουν άσκοπα πολύ χώρο μέσα στα ντουλάπια των επίπλων σας. Σκεφτείτε ότι αν τα απομακρύνετε θα κερδίσετε άπλετο χώρο για να οργανώσετε και να βρίσκετε πιο εύκολα τις συσκευές που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. 

Παλιά βερνίκια νυχιών

Τα παλιά βερνίκια νυχιών δεν πρόκειται να σας φανούν ποτέ χρήσιμα. Αντιθέτως συγκεντρώνουν σκόνη και μπερδεύονται με τα υπόλοιπα. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να αφιερώσετε μόνο 5 λεπτά από τον χρόνο σας για να κάνετε μια καλή εκκαθάριση. 

Παλιά κουρτίνα μπάνιου

Αν η κουρτίνα του μπάνιου έχει γεμίσει με λεκέδες υπάρχουν δύο λύσεις. Ή να την πλύνετε αν επιδέχεται πλύσιμο ή να την πετάξετε στην ανακύκλωση και να την αντικαταστήσετε με μια καινούργια. Μην ξεχνάτε ότι δεν κάνει μόνο κακό στην αισθητική αλλά και στην υγεία σας, καθότι αποτελεί μια μεγάλη εστία μικροβίων στο μπάνιο.  

Ξεθυμασμένα ποτ πουρί

Τα ποτ πουρί που έχουν ξεθυμάνει, εκτός από το ότι δεν αναδύουν την ευχάριστη μυρωδιά που είχαν κάποτε στον χώρο, συγκεντρώνουν πολλή σκόνη. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να τα αποχωριστείτε δια παντός. 

Σως από φαστ φουντ

Πολλοί έχουμε τη συνήθεια να κρατάμε τις ατομικές σως από τα fast food και τα delivery όμως σπάνια τις ανοίγουμε. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να ξεχνιούνται μέσα στα ράφια του ψυγείου και τελικά να λήγουν. Γιατί ακόμα και σε αυτές τις μικρές συσκευασίες υπάρχει ημερομηνία λήξης. 

Φθαρμένα σουπλά

Σε όλους μας αξίζει να απολαμβάνουμε την ώρα του φαγητού στο σπίτι. Τα φθαρμένα σουπλά όμως υποβαθμίζουν αυτή τη στιγμή.  Επομένως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα αντικαταστήσετε.  

Σπασμένες ομπρέλες

Οι σπασμένες ομπρέλες δεν θα σας προστατεύσουν επαρκώς στη βροχή. Αντιθέτως βρίσκονται στο σπίτι μόνο και μόνο για να καταλαμβάνουν χώρο και να μπερδεύονται με τις υπόλοιπες που λειτουργούν κανονικά. Ακόμα και αν έχετε μια και μοναδική σε αυτή την κατάσταση καλό είναι να την αποχωριστείτε και να πάρετε μια καινούργια, που όντως θα σας φανεί χρήσιμη. 

Παλιές πετσέτες κουζίνας

Αν οι πετσέτες της κουζίνας έχουν παλιώσει, θα δείχνουν βρώμικες ακόμα και αν τις πλένετε τακτικά. Γι’ αυτό καλό είναι να τις πετάξετε και να τις αντικαταστήσετε με καινούργιες. 

Παλιά DVD, CD και VHS

Για να φυλάξετε για πάντα ασφαλείς τις πιο όμορφες αναμνήσεις σας δεν χρειάζεστε τα παλιά DVD, CD και VHS. Αδειάστε χώρο στα ντουλάπια σας βάλτε τα όλα σε μια τσάντα και δώστε τα στα ειδικά καταστήματα να σας τα μετατρέψουν σε ψηφιακή μορφή για να μπορείτε να τα βλέπετε ή να τα ακούτε οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε. 

Μεγάλα λούτρινα αρκουδάκια

Αν έχετε γεμάτα τα έπιπλα και τα ράφια με μεγάλα, τεράστια λούτρινα αρκουδάκια από την παιδική σας ηλικία, τότε ήρθε η στιγμή να τα χαρίσετε. Θα απελευθερώσετε πολύ χώρο και θα δώσετε μεγάλη χαρά σε άλλα παιδιά. 

Παλιά ανοιγμένα χρώματα τοίχου

Τα ανοιγμένα χρώματα τοίχου που έχετε κρατημένα για χρόνια στην αποθήκη, είναι πολύ πιθανό να έχουν ξεραθεί. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε ολόκληρη τη συσκευασία για να θυμάστε τον κωδικό. Μπορείτε να τον αποθηκεύσετε σε ψηφιακή μορφή για να ανατρέξετε σε αυτόν όποτε τον χρειαστείτε. 

Αποξηραμένα μαγιάτικα στεφάνια

Τα αποξηραμένα στεφάνια που έχετε κρατήσει από την πρωτομαγιά δεν έχουν πλέον καμία αισθητική αξία. Καλό είναι να τα πετάξετε και να εξοικονομήσετε επιπλέον ελεύθερο χώρο στο σπίτι. 

Παλιά τηλεκοντρόλ

Τα παλιά τηλεκοντρόλ δεν είναι πλεόν συμβατά με τις τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας και δεν θα σας φανούν ποτέ χρήσιμα. Πετάξτε τα για έχετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο μέσα στο ντουλάπι ή το συρτάρι σας. 

Παλιές ατζέντες και ημερολόγια

Αν κρατάτε ημερολόγιο τότε φυσικά και δεν θα το πετάξετε. Αν όμως πρόκειται απλά για παλιές ατζέντες τότε δεν έχετε κανένα λόγο να τις κρατάτε. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δεν δείχνουν όμορφες ακόμα και αν τις έχετε στη βιβλιοθήκη. 

Παζλ που λείπουν κομμάτια

Αν εδώ και χρόνια δεν βρήκατε τα κομμάτια που λείπουν από το αγαπημένο σας παζλ, δεν θα τα βρείτε ούτε τώρα. Άρα δεν θα κάτσετε ποτέ να το φτιάξετε και δυστυχώς δεν μπορείτε ούτε να το χαρίσετε. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να το πετάξετε.  

Παλιές αποδείξεις και παλιοί λογαριασμοί

Αν πέρασαν χρόνια και ακόμα τα συρτάρια σας είναι γεμάτα με λογαριασμούς και αποδείξεις από παλιότερα έτη, αδειάστε τα και πετάξτε όλο το περιεχόμενο στην ανακύκλωση.
Θα αποκτήσετε αμέσως πολύτιμο χώρο στα συρτάρια για να οργανώσετε άλλα πολύ πιο χρήσιμα αντικείμενα, όπως φορτιστές, ακουστικά και ρεσό ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Τέλος καλό είναι να επιστρέψτε ό,τι έχετε δανειστεί. Αυτοί που σας τα δάνεισαν, μπορεί να μην το έχουν ξεχάσει και αυτό είναι ενέργεια για εσάς και για το σπίτι σας. Σε περίπτωση που εσείς δεν θυμάστε αν έχετε δανειστεί ποτέ κάτι, ρίξτε μια καλύτερη ματιά στα πράγματα σας να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα. 

Εάν τα ξεφορτωθείτε όλα αυτά από το σπίτι σας θα έχετε κάνει μια πολύ καλή εκκαθάριση.  Οι αποθηκευτικοί σας χώροι θα διπλασιαστούν και η διαδικασία της οργάνωσης και της αποθήκευσης θα γίνει πολύ πιο εύκολη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Συνταγή των 15 Λεπτών για Μαμάδες που δεν Έχουν Πολύ Χρόνο στη Διάθεσή τους

.

Όσο πολυάσχολοι και να είστε, 15 λεπτά τα έχετε για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.

Ξένοιαστη Απόδραση: Καθαρίστε το Εξοχικό σε Μόλις 90 λεπτά!

.

Ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και κάντε το σπίτι στο χωριό ή το εξοχικό σας να λάμψει στο άψε-σβήσε!

8 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Σπίτι σας Πριν Φύγετε για Διακοπές

.

Κάντε αυτά στο σπίτι σας για να μην σας βγουν ξινές οι διακοπές!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έχετε Άσχημη Διάθεση και Μελαγχολία; Αυτές Είναι οι Τροφές που Πρέπει να Σταματήσετε να Τρώτε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

συνταγή
Αυτό Είναι το Μοναδικό Ψωμί που Πρέπει να Τρώμε Σύμφωνα με Έναν Καρδιοχειρουργό!