Νέα Έρευνα: Σας Λέει τι θα σας Συμβεί με το που θα Πιείτε ένα Ποτήρι Καφέ!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Νέα Έρευνα: Σας Λέει τι θα σας Συμβεί με το που θα Πιείτε ένα Ποτήρι Καφέ!

Ο καφές για τον περισσότερο κόσμο είναι το απόλυτο ρόφημα που καταφέρνει να τους κρατάει ξύπνιους όλη μέρα και να τους δίνει ενέργεια. Είναι όμως όντως έτσι;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ο καφές μπορεί να σαμποτάρει τον ύπνο σας αρκετές ώρες αφότου τον έχετε πιει. Ο καφές έχει την ικανότητα να αλλάζει το βιολογικό ρολόι σας, το ρολόι δηλαδή που είναι υπεύθυνο για το ωράριο ύπνου.

Ο καφές έχει την ικανότητα να αλλάζει το βιολογικό ρολόι σας.

Ο καφές έχει την ικανότητα να αλλάζει το βιολογικό ρολόι σας.

Στην έρευνα συμμετείχαν άνθρωποι που ήπιαν καφέ 3 ώρες περίπου πριν πάνε για ύπνο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει το βιολογικό τους ρολόι περίπου 40 λεπτά. Αυτό είχε επίσης ως συνέπεια την καθυστέρηση του ύπνου το βράδυ αλλά και την καθυστέρηση του σηκώματος από το κρεβάτι το πρωί.

6 Λόγοι που ο Καφές θα Αλλάξει Εντελώς Μορφή σε Λίγα Χρόνια.

Αποφύγετε να πίνετε καφέ τουλάχιστον 6 ώρες πριν πάτε για ύπνο αλλιώς θα έχετε πρόβλημα με τον ύπνο σας το ίδιο βράδυ αλλά και την επόμενη μέρα.

Αποφύγετε να πίνετε καφέ τουλάχιστον 6 ώρες πριν πάτε για ύπνο αλλιώς θα έχετε πρόβλημα με τον ύπνο σας το ίδιο βράδυ αλλά και την επόμενη μέρα.

Ένα ποτήρι καφεΐνης έχει την ικανότητα να αυξήσει ένα χημικό που υπάρχει στο σώμα μας και αποκαλείται AMP. Αυτό το συστατικό του οργανισμού μας είναι υπεύθυνο για να κρατάει το «ρολόι» μας σταθερό και σε σωστό ρυθμό. Δεν χρειάζεται να πίνετε κάθε μέρα καφέ για να συμβεί αυτό. Ακόμα και αν δεν πίνετε καφέ αλά πιείτε μια μέρα ένα φλιτζάνι καφέ, το βιολογικό ρολόι και πάλι απορυθμίζεται.

Ένα ποτήρι καφεΐνης έχει την ικανότητα να αυξήσει ένα χημικό που υπάρχει στο σώμα μας που είναι υπεύθυνο για να κρατάει το 'ρολόι' μας σταθερό.

Ένα ποτήρι καφεΐνης έχει την ικανότητα να αυξήσει ένα χημικό που υπάρχει στο σώμα μας που είναι υπεύθυνο για να κρατάει το "ρολόι" μας σταθερό.

Φάτε αυτό το «Νόστιμο» Κύπελλο του Καφέ Μόλις τον Τελειώσετε.

Η έρευνα απέδειξε επίσης πως άτομα που ήπιαν καφέ και εκτέθηκαν σε υψηλό φωτισμό τρεις ώρες πριν κοιμηθούν, είχαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με το βιολογικό του ρολόι, το οποίο απορυθμίστηκε κατά 105 λεπτά.

Γι'αυτό φροντίστε να μην πίνετε συχνά καφέ και όταν το κάνετε να είναι τουλάχιστον 6 ώρες πριν κοιμηθείτε. Επίσης φροντίστε οι τελευταίες 3 ώρες πριν τον ύπνο να είναι χαλαρωτικές και χωρίς έντονους φωτισμούς.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Παράξενα Πράγματα που δεν Ξέρετε για τον Καφέ

.

Αυτά είναι τα 8 πιο παράξενα πράγματα που δεν ξέρετε για τον καφέ.

Πόσο Επικίνδυνη είναι η Καφετιέρα για την Υγεία σας

.

Μπορεί μια αθώα καφετιέρα να σας στείλει στο νοσοκομείο; Διαβάστε και ανακαλύψτε την απάντηση.

Πρωϊνό Ξύπνημα: Κάντε το Εύκολη Υπόθεση Αυτό το Φθινόπωρο!

.

Αυτά είναι τα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε πιο ορεξάτοι για να πάτε στη δουλειά μετά το καλοκαίρι.

Ο Λόγος που Δεν Πρέπει να Ασχολείστε με το Κινητό Ακριβώς πριν τον Ύπνο

.

Όλοι ασχολούνται με το κινητό ή το τάμπλετ πριν κοιμηθούν; Ξέρατε, όμως, πόσο κακό κάνει στην υγεία σας; Δείτε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προτιμήσετε ένα βιβλίο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ξεφορτωθείτε τις Σακούλες Κάτω από τα Μάτια με ΑΥΤΑ τα Τρικς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πιλάφι Φούρνου με Μανιτάρια Από τον Γιώργο Τσούλη