Γιατί Άραγε δεν Μπορούμε να Θυμηθούμε Ονόματα;

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Γιατί Άραγε δεν Μπορούμε να Θυμηθούμε Ονόματα;

Σίγουρα σας έχει συμβεί να έχετε συναντήσει ένα άτομο και αμέσως μετά να ξεχνάτε το όνομα του. Γιατί άραγε δεν μπορούμε να θυμηθούμε τα ονόματα;

Η αιτία είναι η δομή της μνήμης μας, έτσι ώστε ενώ μπορούμε να θυμηθούμε πρόσωπα που έχουμε συναντήσει, παρόλα αυτά μπορεί να μας διαφεύγουν τα ονόματα τους.

Αυτές οι τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε μυαλό ξυράφι.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, είναι ότι έχουμε πολλαπλά συστήματα μνήμης, που επιτρέπουν την παράλληλη επεξεργασία, όσο αφορά την εκμάθηση διαφορετικών πληροφοριών. Επίσης, η μνήμη χωρίζεται στη μακροπρόθεσμη και στη βραχυπρόθεσμη. Η δεύτερη είναι πιο αδύναμη και μας βοηθάει να εκτελούμε απλές και μηχανικές λειτουργίες και αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να συγκρατήσουμε κάποιες πληροφορίες, τότε αυτές χάνονται πολύ γρήγορα. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, τα ονόματα ή οι ημερομηνίες, αποθηκεύονται στη βραχυπρόθεσμη μνήμη, γι αυτό και πολλές φορές τα ξεχνάμε.

Δείτε, επίσης, ποια χρώματα σας κάνουν πιο έξυπνους.

Επιπλέον, ένας άλλος λόγος που δεν θυμόμαστε τα ονόματα, είναι επειδή δεν έχουν νόημα για τον εγκέφαλο μας. Ένα όνομα συνήθως δεν προσφέρει κάποια σημαντική πληροφορία, ώστε να τη θυμόμαστε. Και επειδή ο εγκέφαλος έχει μάθει να αποθηκεύει πιο εύκολα τα χρήσιμα γεγονότα, ενδεχομένως όταν ένα όνομα κάποιου δεν μας είναι χρήσιμο, δεν το συγκρατούμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Βρείτε εδώ περισσότερα θέματα για ομορφιά, μόδα, διατροφή και well being.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρομακτική Έρευνα: Γιατί δεν Πρέπει να Ασχολείστε με το Κινητό Αμέσως πριν τον Ύπνο

.

Όλοι ασχολούνται με το κινητό ή το τάμπλετ πριν κοιμηθούν; Ξέρατε, όμως, πόσο κακό κάνει στην υγεία σας; Δείτε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προτιμήσετε ένα βιβλίο.

5 Πράγματα που θα Μπορούσαν να σας Γεμίσουν με Ευτυχία Μέσα σε Ένα Βράδυ

.

Δείτε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας για να νιώσετε ευτυχισμένοι μέσα σε ένα βράδυ.

Αυτή Είναι η Ισορροπημένη Διακόσμηση για Ευτυχισμένα Ζευγάρια

.

Τσακώνεστε για το ροζ φωτιστικό που θέλει να κρεμάσει αυτή στο σαλόνι ή για τον μαύρο δερμάτινο καναπέ που αυτός θεωρεί αναντικατάστατο; Βρείτε την απόλυτη μέση λύση που θα κάνει και τους δυο ευτυχισμένους!

Με Αυτούς τους 8 Τρόπους Θα Βρείτε την Ευτυχία!!!

.

Αυτοί είναι οι 8 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να βρείτε την ευτυχία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένας Από τους Διασημότερους Σεφ Αποκαλύπτει το Μυστικό του για την Τέλεια Ομελέτα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Να τι θα Συμβεί αν Βάλετε την Ομελέτα σας στον Φούρνο