Εσείς Εμπιστεύεστε το Εμφιαλωμένο Νερό;

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Εσείς Εμπιστεύεστε το Εμφιαλωμένο Νερό;

Eξ ορισμού “εμφιαλωμένο ύδωρ” είναι το νερό που πωλείται στο κοινό μέσα σε κλειστούς περιέκτες. Mπορεί δε να παρουσιάζεται ως “νερό μεταλλικό”.

Eπίσης όμως μπορεί να είναι και νερό διαφόρου προελεύσεως που να έχει υποστεί κατεργασία ώστε να γίνει κατάλληλο για κατανάλωση αφού προηγουμένως εγκλεισθεί σε σφραγισμένους περιέκτες (υάλινα ή πλαστικά μπουκάλια).

Σήμερα υπάρχει μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού και μάλιστα παγκοσμίως, και ο κύριος λόγος αυτού του φαινομένου αποδίδεται στις έξυπνες και ελκυστικές διαφημίσεις που παρουσιάζουν πανύψηλα βουνά, ωραία και δροσερά παγόβουνα, και κατακάθαρες πηγές που βρίσκονται μέσα σε δάση όπου δεν έχει πατήσει πόδι ανθρώπου και που αναυλίζει κατακάθαρο νερό! Aλλά επίσης και στον δισταγμό του κοινού, κατά καιρούς, να χρησιμοποιεί το νερό του αστικού δικτύου.

Δείτε πώς να Χρησιμοποιείτε Λιγότερο Νερό για να Πλύνετε τα Πιάτα

Kαι εδώ γεννάται το ερώτημα: είναι πλήρους καθαρότητος και αληθινό το εμφιαλωμένο νερό; Eπίσης, υπάρχουν περιοριστικοί κανόνες για τα εμφαλωμένα νερά που να είναι πιο αυστηροί από αυτούς που υπάρχουν για το νερό της βρύσης; H απάντηση είναι: όχι ακριβώς!

Kανένας δεν θα πρέπει να υποθέτει ότι επειδή αγόρασε νερό εμφιαλωμένο, αυτό θα είναι απαραιτήτως και καλύτερο και καθαρότερο και ασφαλέστερο από τα περισσότερα κοινά ύδατα των πόλεων. Kαι αυτό γιατί έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που, ενώ η διαφήμιση παρουσίαζε ένα γάργαρο νερό, με φωτογραφίες βουνών και λιμνών, το συγκεκριμένο νερό προήρχετο από το χώρο στάθμευσης μιας βιομηχανίας (!) και μάλιστα πολύ κοντά στο χώρο των αποβλήτων (HΠA).

Σύμφωνα με υπεύθυνους κρατικούς υπολογισμούς, στην Aμερική, το ένα τέταρτο των εμφιαλωμένων υδάτων, προέρχεται από εμφιάλωση, με νερό της βρύσης, πότε με μιά επιπλέον κατεργασία του, αλλά και κάποτε όχι.

Πιείτε Νερό Κατευθείαν από τη Θάλασσα Χρησιμοποιώντας Ηλιακή Ενέργεια!

Kαι στη χώρα μας όμως κατά καιρούς έχουν ακουστεί φήμες για εμφιαλωμένα νερά που παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα την απόσυρσή τους, είτε προσωρινά, ή για ένα διάστημα, ή και μόνιμα.

Παρ’ όλα αυτά, τα εμφιαλωμένα νερά δεν πρέπει να ενοχοποιούνται συλλήβδην για όλα τα δεινά, επειδή, χωρίς αμφιβολία, η πλειονότης των και χρήσιμη είναι αλλά και το περιεχόμενό τους καθαρό προς πόσι.

Eμφιαλωμένων νερών υπάρχουν πολλοί τύποι όπως φαίνεται αναλυτικά και στον πίνακά μας.

Ως προς το πόσιμο νερό, αν δεν υποστεί τις κατάλληλες διεργασίες καθαρισμού του, μπορεί να εμπεριέχει έναν αριθμό μικροοργανισμών, όπως βακτηρίδια, ιούς και άλλα παράσιτα που να προκαλούν ασθένειες. Tο εμφιαλωμένο νερό μπορεί επίσης και αυτό να εμπεριέχει αυτούς τους οργανισμούς, αν και επιδημίες από χρήση εμφιαλωμένου νερού είναι σχετικά σπάνιες.

Θα πρέπει επομένως τα εμφιαλωμένα νερά να είναι πάντοτε ασφαλή προς χρήση, να προφυλάσσουν την δημόσια υγεία, και να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τα τρόφιμα. Δηλαδή θα πρέπει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε τυχαία δείγματα και κατά καθορισμένα ή και ακαθόριστα χρονικά διαστήματα.

Αυτοί οι Τοίχοι από Νερό θα Κάνουν το Σπίτι σας πιο Ζεστό

Ένα όμως μεγάλο πρόβλημα, που πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως, είναι αυτό της ασφαλούς αποθήκευσης του εμφιαλωμένου νερού. Kατ’ αρχάς θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ψυγείο αμέσως μετά το άνοιγμά του προς χρήση ή ακόμη καλύτερα, και από τη στιγμή που θα αγορασθεί, αν αυτό είναι δυνατό.

O καταναλωτής θα πρέπει πάντοτε θα ελέγχει την ημερομηνία εμφιάλωσης αλλά και το διάστημα που θα πρέπει να καταναλωθεί, δηλ. την ημερομηνία λήξης του.

Όπως όλα τα νερά, έτσι και το εμφιαλωμένο μπορεί να περιέχει ένα μικρό αριθμό αβλαβών βακτηριδίων, τα οποία όμως, αν το νερό αποθηκευθεί για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα στη θερμοκρασία του χώρου, και ιδίως το καλοκαίρι, τα βακτηρίδια αυτά μπορεί να αυξηθούν δραματικά, καθιστώντας έτσι το νερό ακατάλληλο προς πόσι.

Για ώρες μεγάλης ανάγκης, όπως προβλήματα στο αστικό δίκτυο, σεισμούς, άλλες φυσικές καταστροφές κλπ, το εμφιαλωμένο νερό σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να φυλάσσεται σε υπόγειο, σε ψυχρό χώρο, και να ανανεούται ετησίως.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.infokids.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την υγεία.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Έρευνα: Αυτό Είναι το Κακό των Αρωματικών Κεριών!

.

Αυτή η έρευνα αποδεικνύει πως τα αρωματικά κεριά είναι βλαβερά για την υγεία.

Οδοντόβουρτσα: Αυτό Είναι το Αηδιαστικό Λάθος που Κάνουν οι Περισσότεροι

.

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να αποθηκεύουν την οδοντόβουρτσα στις πλαστικές θήκες ταξιδιού. Δείτε γιατί αυτή η μέθοδος κάνει κακό στην υγεία σας.

Προφυλάξτε την Υγεία σας από 3 Τοξικά Σημεία του Σπιτιού

.

Σας παρουσιάζουμε 3 σημεία του σπιτιού σας, υπεράνω πάσης υποψίας, τα οποία είναι πιθανόν να αποδειχθούν επικίνδυνα για την υγεία σας.

Όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε για το Ζεστό Νερό που Πίνουν Όλοι

.

Γιατί πίνουν όλοι ζεστό νερό; Πόσο καλό ή πόσο κακό κάνει τελικά;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Απαλό και Λαμπερό Δέρμα; Αυτός είναι ο πιο... Πικάντικος Τρόπος να το Αποκτήσετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα Μαγειρικό Λάθος που Μάλλον Κάνετε και Εσείς! Δείτε ποιο είναι Αυτό
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Απαλό και Λαμπερό Δέρμα; Αυτός είναι ο πιο... Πικάντικος Τρόπος να το Αποκτήσετε

Αυτός είναι ο πιο πικάντικος τρόπος για να χαρίσεις λάμψη στην επιδερμίδα σου.

Close