Έρευνα: Η Ορθοστασία Βοηθά στην Καλύτερη Απόδοση στην Εργασία

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Έρευνα: Η Ορθοστασία Βοηθά στην Καλύτερη Απόδοση στην Εργασία

Για εσάς που η δουλειά απαιτεί να είστε ατελείωτες ώρες όρθιοι ήρθε η στιγμή που θα δικαιωθείτε.

Νέες έρευνες δείχνουν πως για να αποκτήσετε «δύναμη» και για να είστε σε εγρήγορση στο εργασιακό σας περιβάλλον πρέπει να κλωτσήσετε την καρέκλα σας μακριά. Η έρευνα που έγινε σε πανεπιστήμιο του Τέξας είναι κατηγορηματική. Οι άνθρωποι που στέκονται όρθιοι κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι  περισσότερο παραγωγικοί από αυτούς που κάθονται.

Έρευνα Αποδεικνύει πως αν Φοράτε αυτή τη Μπλούζα...θα Ρίξετε Περισσότερες Γυναίκες

Για να γνωρίζετε περισσότερα στοιχεία της έρευνας αξίζει να σας πούμε πως έλαβε χώρα σε τηλεφωνικό κέντρο όπου κατά την διάρκεια του 8 ώρου οι εργαζόμενοι ήταν ελεύθεροι είτε να στέκονται όρθιοι, είτε να κάθονται στα γραφεία τους. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι  όσοι παρέμεναν όρθιοι κατά τη διάρκεια της εργασίας ήταν 45% πιο παραγωγικοί από εκείνους  που κάθονταν.

Το ποσοστό παραγωγικότητας είναι αρκετά εντυπωσιακό ενώ θα πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη των απανταχού αφεντικών!

Το ποσοστό παραγωγικότητας είναι αρκετά εντυπωσιακό ενώ θα πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη των απανταχού αφεντικών!

«Η παρατεταμένη καθιστική εργασία συνδέεται με κόπωση και μειωμένη κινητικότητα που οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα των μυών, των τενόντων και των οστών», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Gregory Garret. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη επίδοση και παραγωγικότητα στη δουλειά.

Επίσης, βρέθηκε ότι η ελαφριά άσκηση κατά τη διάρκεια της εργασίας, ακόμα και η όρθια στάση διεγείρει τον μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η συγκέντρωση, για την οποία είναι υπεύθυνος.

Ο Garret εξηγεί ότι η όρθια στάση κατά τη διάρκεια της εργασίας βοηθάει τον εγκέφαλο να συγκεντρώνεται περισσότερο και να είναι ιδιαίτερα παραγωγικός στα κομμάτια εκείνα τις εργασίας  στα οποία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Ακόμα αλλάζοντας την καθιστή στάση εργασίας με την όρθια μπορείτε επίσης να βοηθήσετε έτσι ώστε να μειωθεί ο πόνος της πλάτης, λόγω καθιστικής ζωής.

Βρείτε αφορμές για να περπατάτε εντός του γραφείου κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, που ξέρετε μπορεί να σας έρθει η ιδέα!

Βρείτε αφορμές για να περπατάτε εντός του γραφείου κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, που ξέρετε μπορεί να σας έρθει η ιδέα!

Απίστευτη Έρευνα: Αυτός είναι ο Λόγος που Αφήνουμε Πάντα τα Γραφεία μας Ακατάστατα!

Υπάρχει μια καμπύλη εκμάθησης, η οποία δείχνει ότι το δείγμα ανθρώπων που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης, ήταν περισσότερο παραγωγικό μετά από έξι μήνες χρήσης της όρθιας θέσης στην εργασία, από ότι ήταν στους δύο μήνες.

Τα καλά νέα είναι όμως ό,τι δε χρειάζεται να στέκεστε όρθιοι όλη την ημέρα στο χώρο εργασία σας ώστε να αποκτήσετε αυτά τα προνόμια. Η μελέτη έδειξε ότι απαιτούνται μόνο 96 λεπτά όρθιας στάσης ημερησίως.

Παρ’ ολά αυτά πρέπει τα λεπτά αυτά να τα διανέμετε καθʼ όλη τη διάρκεια της εργασίας έτσι  ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα καθιστικής στάσης. Αυτό θα σας βοηθήσει είναι να υπάρχει μία συχνή κινητικότητα η οποία είναι απαραίτητη για τη διέγερση του σώματος και του μυαλού.

Νέα Έρευνα: Γιατί τα Αρωματικά Κεριά είναι Βλαβερά για την Υγεία

Για να συνοψίσουμε ο Garret προτείνει να σηκωθείτε από το γραφείο σας με την αφορμή να μεταφέρετε διάφορα έγγραφα, αν πάλι το ξεχνάτε βάλτε ένα ξυπνητήρι για να θυμηθείτε να κάνετε μία βόλτα ή αντικαταστήστε τις καθιστικές συναντήσεις με περιπατητικές.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Πρωτότυπες Επαγγελματικές Ιδέες για Δουλειά από το Σπίτι

.

Δείτε 8 πρωτότυπες επαγγελματικές ιδέες που μπορείτε να ξεκινήσετε από το σπίτι.

6 Λόγοι για να Αλλάξετε Δουλειά Αυτόν τον Σεπτέμβριο

.

Αυτοί οι 6 λόγοι θα σας πείσουν πως πρέπει σύντομα να αλλάξετε δουλειά.

Αυτό είναι το Γραφείο που έχει Ξετρελάνει όλο το Instagram

.

Αυτό το γραφείο στο σπίτι έχει καταφέρει να ξετρελάνει το instagram.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

αξεσουάρ
5 Αξεσουάρ που θα Φοράμε την Άνοιξη του 2019

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κρεμόριο
Κρεμόριο: τι Είναι, πού το Χρησιμοποιούμε, με τι το Αντικαθιστούμε!