Θέλετε να Φτιάξετε την Τέλεια Μακαρονάδα; Αυτά Είναι τα Μυστικά!

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Θέλετε να Φτιάξετε την Τέλεια Μακαρονάδα; Αυτά Είναι τα Μυστικά!

Ποιος από εσάς είναι μακαρονάς; Υποθέτω οι περισσότεροι θα πείτε εγώ κι έχετε δίκιο, γιατί τα μακαρόνια γίνονται μανία. Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα.

Ξέρετε τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε για να φτιάχνετε την καλύτερη μακαρονάδα;

Νέα Μόδα: Μαγειρέψτε τα Μακαρόνια σας Αλλιώς!

Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι η σάλτσα η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα… αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα.

Κι όμως, το θέμα «μακαρόνια» είναι τόσο αγαπημένο και σημαντικό, που ασχολήθηκαν μαζί του οι επιστήμονες! Συγκεκριμένα, χημικοί, μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών και κατέληξαν στα 5 βήματα για ένα τέλειο πιάτο μακαρόνια.

Ποια είναι τα 5 βήματα  για τα τέλεια μακαρόνια;

Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια

Δεν ανακατεύουμε συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπώνουν, αφού αποβάλουν το άμυλο τους.

Δεν βάζουμε λάδι. Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

Δεν θα Πιστεύετε τον Λόγο που η Κουτάλα για τα Μακαρόνια Έχει Τρύπα

Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό και μάλιστα πριν ρίξουμε τα μακαρόνια. Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλαάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά.

Πηγή: argiro.gr

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωριάτικη Μακαρονάδα με Φασολάκια

.

Υγιεινή, πρωτότυπη και νόστιμη μακορονάδα με φασολάκια από τον Άκη Πετρετζίκη!

4 Φυσικές Συνταγές Ομορφιάς με Υλικά που Έχετε στην Κουζίνα Σας!

.

Μεταμορφώστε το σπίτι σας σε spa με 4 απίστευτα εύκολες φυσικές συνταγές ομορφιάς που μπορείτε να ετοιμάσετε με υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

εξάντληση
Burnout: 6 Συμπτώματα που Δείχνουν ότι Είστε στα Όρια Ψυχικής και Σωματικής Εξάντλησης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτός Είναι ο Λόγος που Φοράμε το Βραχιολάκι του Μάρτη!
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
εξάντληση
Burnout: 6 Συμπτώματα που Δείχνουν ότι Είστε στα Όρια Ψυχικής και Σωματικής Εξάντλησης

Η συσσωρευμένη και χρόνια κούραση προκαλεί ραγδαία εξάντληση με συνέπεια ακόμη και οι καθημερινές εργασίες να εκτελούνται με δυσκολία.

Close