Λάσπη στο Χαλί; Να πώς θα την Καθαρίσετε

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Λάσπη στο Χαλί; Να πώς θα την Καθαρίσετε

Γενικά όταν ακούμε την πρόταση «λεκές πάνω στο χαλί» η ψυχραιμία μας, είναι κάτι που δύσκολα μπορούμε να συγκρατήσουμε. Ειδικά, όταν έχουμε τονίσει επανειλημμένως πως δεν τρώμε, δεν πατάμε με τα παπούτσια στο χαλί κ.ο.κ. Τι συμβαίνει λοιπόν, όταν κάποιος σε έχει παρακούσει και βλέπεις λάσπη πάνω στο χαλί;

Αρχικά δεν ανοίγεις στο εγκεφαλικό που σου χτυπάει την πόρτα και προσπαθείς να σκεφτείς τρόπους να το καθαρίσεις. Ξέρεις όμως ποιος είναι ο σωστός; Ακολούθησε τα βήματα παρακάτω και κάνε το χαλί σου σαν καινούργιο.

Πώς να Καθαρίσετε Καλύτερα τα Χαλιά σας Ανάλογα με τη Σύνθεσή τους

Το πρώτο βήμα είναι να αφήσεις την λάσπη να στεγνώσει. Αυτό μπορεί να σου φαίνεται λάθος, αλλά η λάσπη θα είναι πολύ πιο εύκολο να απομακρυνθεί όταν στεγνώσει και θε θέλεις να αποφύγεις το τρίψιμο της λάσπης πιο βαθιά στις ίνες των χαλιών σου. Αν η λάσπη είναι πολύ υγρή, μπορείτε να την σκουπίσεις απαλά με μια πετσέτα για να εμποδίσεις την υγρασία να εμποτίσει το χαλί. Χωρίς τρίψιμο! Είναι πολύ καλύτερο να αφήσεις τη λάσπη απλά να στεγνώσει.

λάσπη

Τώρα που η λάσπη είναι ξηρή, σκούπισε αργά τη λερωμένη περιοχή για να αφαιρέσεις τη βρωμιά. Το αργό σκούπισμα θα αφαιρέσει περισσότερη βρωμιά πιο γρήγορα. Σκούπισε για δύο ή τρεις φορές περισσότερο από ότι κανονικά. Κάνε τουλάχιστον 16 περάσματα πάνω από τη λερωμένη περιοχή, και βεβαιώσου πως έχεις σκουπίσει από όλες τις κατευθύνσεις. Όσο περισσότερη ηλεκτρική σκούπα, τόσο το καλύτερο.

Εύκολο Καθάρισμα Σπιτιού Αυτή την Άνοιξη Χωρίς να Κουνήσετε Ούτε το Δαχτυλάκι σας (Σχεδόν)!

Αφού αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερη λάσπη είναι καιρός να προχωρήσεις στο καθάρισμα με απορρυπαντικό. Ανάμιξε ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αν χρειάζεσαι περισσότερο διπλασίασε τη δόση. Χρησιμοποίησε ένα λευκό πανί για να καθαρίσετε τον λεκέ από το χαλί. Το λευκό πανί θα σε βοηθήσει να δεις ότι ο λεκές απομακρύνεται.

Αν μετά το τέλος του καθαρίσματος δεις να έχει αφήσει σημάδι, θυμήσου να το πας στο καθαριστήριο με την πρώτη σου ευκαιρία, και αφού περάσουν τα κρύα φυσικά.

Πηγή: queen.gr

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Αντικείμενα που Χρειάζονται Συνεχώς Καθάρισμα!

.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε αυτά τα 5 αντικείμενα.

Πώς να «Σώσετε» το Χαλί σας από τα Βαθουλώματα που Κάνουν Πάνω του τα Έπιπλα

.

Απαλλάξτε το χαλί σας από τα βαθουλώματα που δημιουργούν πάνω του τα έπιπλά σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ρεβιθάδα
Νόστιμη Ρεβιθάδα από τον Άκη Πετρετζίκη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

συνταγή
62.000 Άνθρωποι Συμφωνούν Πως Αυτή Είναι η Συνταγή που Πρέπει να Ξέρετε Απ’Έξω!
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
ρεβιθάδα
Νόστιμη Ρεβιθάδα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή ρεβιθάδα!

Close