Γιατί δεν Πρέπει να Αγοράζετε στα Παιδιά σας Χρυσόψαρα για Pet

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Γιατί δεν Πρέπει να Αγοράζετε στα Παιδιά σας Χρυσόψαρα για Pet

Είναι σύνηθες πολλά παιδιά να γνωρίζουν σαν πρώτα τους κατοικίδια μικρά ψαράκια σε γυάλα. Τα χρυσόψαρα αποτελούν την εύκολη λύση για ζωάκι στο σπίτι, καθώς και δίνουν την αίσθηση στα παιδιά πως φροντίζουν ένα πλάσμα και δεν απαιτούν ούτε πολλή φροντίδα ούτε ιδιαίτερη προσοχή.

Ωστόσο, δεν είναι άγνωστο πως τα ψάρια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και συχνά πεθαίνουν μέσα στη γυάλα τους, με πολλούς γονείς να σπεύδουν να τα αντικαταστήσουν. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς; Μήπως πρέπει να μάθεις τι πραγματικά υφίστανται αυτά τα πλάσματα που εμείς αγοράζουμε ως… διακοσμητικά χώρου;

Όλα Όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε για να Υιοθετήσετε ένα Κατοικίδιο

Η σκληρή αλήθεια φτάνει σε εμάς από ερευνητές και ζωολόγους του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και των Παρισίων, οι οποίοι μας προτρέπουν να βάλουμε τέλος στα μαρτύρια των χρυσόψαρων. Οι ίδιοι τονίζουν πως αν αυτά τα πλάσματα είχαν φωνή θα ούρλιαζαν από τον πόνο που οφείλεται στον τρόπο που τους συμπεριφέρεται ο άνθρωπος.

χρυσόψαρα

Αιτία; Τα χρυσόψαρα δεν γεννήθηκαν για να ζουν σε γυάλα. Και κυρίως σε γυάλες τέτοιου μεγέθους. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ένα χρυσόψαρο υπό κανονικές συνθήκες –ελεύθερο σα να λέμε- μπορεί να ζήσει 25 χρόνια, αγγίζοντας τα 30 εκατοστά σε μέγεθος.

Δείτε το Απόλυτο Gadget για Ζωόφιλους

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως όντας κλεισμένα στη γυάλα, τα ζώα αυτά βιώνουν αφόρητους πόνους καθώς οι συνθήκες αυτές βάζουν φρένο στην ανάπτυξή τους. Αποτέλεσμα; Ο νανισμός.

Τα ψάρια αυτά μένουν μικρά επειδή εμείς το επιβάλλουμε. Τα οδηγούμε συνεπώς σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα μέσα στις στρογγυλές γυάλες που αλλοιώνουν την εικόνα του έξω κόσμου, δημιουργώντας στα ψάρια έντονο στρες.

Πώς να ταξιδέψει άνετα ο σκύλος σας

Και μάλιστα επί μονίμου βάσεως. Πολλές φορές καταλήγουν νεκρά ακόμα και από έντονο άγχος, καθώς τα παιδιά τείνουν να κολλούν το πρόσωπό τους στη γυάλα «πειράζοντας» τα χρυσόψαρα.

Μήπως λοιπόν να πεις όχι;

Πηγή: limeandlife.com

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεσκόνισμα: 6 Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε για να το Αποφύγετε

.

Λάβετε τα κατάλληλα μέτρα και αποφύγετε (ή έστω μειώστε) το ξεσκόνισμα.

Έτσι θα Εγκαταστήσετε Ένα Πορτάκι για τη Γάτα σας

.

Εγκαταστήστε εύκολα ένα πορτάκι, ώστε η γάτα σας να κάνει τις βόλτες της ανενόχλητη.

Κρυώνει Πράγματι ο Σκύλος μας τον Χειμώνα;

.

Ο χειμώνας έφτασε και ίσως έχετε ήδη αρχίσει να αναρωτιέστε αν ο σκύλος σας κρυώνει τώρα που η θερμοκρασία πέφτει αισθητά.

9 Tips για να Διώξετε Κάθε Είδους Ακαθαρσία ή Μυρωδιά που Αφήνουν τα Κατοικίδιά σας στο Σπίτι

.

Να πώς θα διώξετε κάθε δύσκολο λεκέ που δημιούργησαν τα κατοικίδιά σας στο σπίτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γίνετε Πρωινός Τύπος με Αυτούς τους Τρόπους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σπιτικά Σοκολατένια Δημητριακά Χωρίς Ζάχαρη
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Γίνετε Πρωινός Τύπος με Αυτούς τους Τρόπους

4 tips που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πρωινός τύπος και να ξυπνάτε όλο ενέργεια!

Close