Εάν Κάθε Πρωί Πίνετε ένα Ποτήρι Χλιαρό Νερό για να Χάσετε Κιλά, Ίσως να το Ξανασκεφτείτε

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Εάν Κάθε Πρωί Πίνετε ένα Ποτήρι Χλιαρό Νερό για να Χάσετε Κιλά, Ίσως να το Ξανασκεφτείτε

Εάν προσπαθείτε να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας για να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, πιθανότατα έχετε ακούσει ότι θα πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό  νερό κάθε πρωί. Πριν όμως υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια με σκοπό να χάσετε κιλά, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

10 Πράγματα που δεν Δοκιμάσατε Ποτέ στην Προσπάθεια να Χάσετε Κιλά

Καταρχάς να επισημάνω πως οι τρεις βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολισμό είναι: Ο βασικός μεταβολισμός, η θερμότητα που εκπέμπει το σώμα μας και οι καθημερινές δραστηριότητες. Από αυτούς τους 3 παράγοντες αυτός που παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο είναι ο Βασικός Μεταβολισμός γνωστός και ως B.M.R (Basal Metabolic Rate). Τι είναι ο B.M.R; Είναι το ελάχιστο ποσό ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να επιτελέσει τις βασικές του λειτουργίες (αναπνοή, μεταβολισμός των κυττάρων, λειτουργία καρδιάς) και να μας διατηρήσει στη ζωή και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τη μυϊκή μάζα. Παράλληλα, όμως επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως η λειτουργία του θυρεοειδούς, το κάπνισμα, ο πυρετός, η κύηση.
χλιαρό νερό

Πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός σας; Τώρα που έχουμε ξεκαθαρίσει τι είναι ο μεταβολισμός σας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί. Στην πιο απλοϊκή μορφή του, ο μεταβολισμός είναι η διαδικασία του σώματός κατά την οποία λαμβάνει καύσιμα από τις τροφές και τα υγρά και τη μετατρέπει σε ή αποθηκευμένη ενέργεια στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που τρώτε κάτι - μια πίτσα, το αγαπημένο σας σνακ - το σώμα σας μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια και στη συνέχεια η εν λόγω ενέργεια είτε θα χρησιμοποιηθεί αμέσως είτε θα αποθηκευτεί.

Χάστε Κιλά Χωρίς να Μειώσετε Καθόλου το Φαγητό!

Μετά λοιπόν από όλα τα παραπάνω δε σας φαίνεται λίγο περίεργο να μπορείτε να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας πίνοντας μόνο νερό;Σίγουρα εάν κάθε πρωί που ξυπνάτε συνηθίζετε να πίνετε ένα ή και περισσότερα ποτήρια νερό μόνο καλό κάνετε στον οργανισμό σας, αφού τον κρατάτε ενυδατωμένο. Όμως αυτή η συνήθεια δε θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας είναι να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα μέσω της σωματικής δραστηριότητας. Τα μυϊκά κύτταρα είναι πιο μεταβολικά ενεργά από το λίπος. Αυτό σημαίνει πως όσο κρατάτε τη μυϊκή σας μάζα αυξημένη, το σώμα σας θα καίει περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας. Εάν λοιπόν θέλετε να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας, έφτασε η στιγμή να επισκεφτείτε το γυμναστήριο της γειτονιά σας ή να ξεκινήσετε κάποιο άθλημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ρόφημα για να το πετύχετε.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά θέματα στο www.jenny.gr

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tips για να Τρώτε έξω και να μην Παίρνετε Κιλά

.

Φάτε έξω χωρίς να πάρετε γραμμάριο. Δείτε πώς...

Αυτή Είναι η Ευκολότερη Δίαιτα που Υπάρχει

.

Μια πολύ απλή δίαιτα που δουλεύει αποδεδειγμένα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά Είναι τα πιο Ακριβά Παιδικά Δωμάτια στον Κόσμο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

δώρα
Μήπως τα παιδιά ζητάνε συνέχεια δώρα; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!