Τα Τρικ για να Ξοδεύετε Λιγότερα Χρήματα στο Σούπερ Μάρκετ -Θα Εξοικονομήσετε ένα Σημαντικό Ποσό

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Τα Τρικ για να Ξοδεύετε Λιγότερα Χρήματα στο Σούπερ Μάρκετ -Θα Εξοικονομήσετε ένα Σημαντικό Ποσό

Το μηνιαίο εισόδημά σας είναι αυτό που είναι και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό: το πώς το διαχειρίζεστε, όμως, είναι ένα άλλο ζήτημα που αφήνει περισσότερο χώρο για συζήτηση. Αν είστε σε φάση περικοπής των μηνιαίων εξόδων, σίγουρα ο τίτλος του άρθρου μίλησε κατευθείαν στην καρδιά σας: οι συνετές αγορές στο σούπερ μάρκετ είναι δείγμα υψηλού αυτοελέγχου και τις θέλουμε.

Η ποιότητα της διατροφής μας καθορίζει σε συντριπτικό βαθμό την ποιότητα της υγείας μας: έτσι, περικοπές δεν χωρούν στα αγαθά που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Περικοπές μπορούμε να κάνουμε σε όλα εκείνα τα αγαθά που αγοράζουμε χωρίς καλά καλά να ξέρουμε γιατί τα αγοράζουμε, που μας φορτώνουν με θερμίδες που δεν χρειαζόμαστε και φουσκώνουν τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ αδειάζοντας το πορτοφόλι μας.

Μια Διατροφολόγος μας Λέει τι Ψωνίζει από το Σούπερ Μάρκετ Κάθε Εβδομάδα! 

Μπορείτε από σήμερα κιόλας να περιορίσετε τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ σε μηνιαία βάση με μικρές αλλαγές που σύντομα θα γίνουν συνήθειες και θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενός σημαντικού ποσού χρημάτων μακροπρόθεσμα.

Με τα παρακάτω tips, θα διατηρήσετε σε ένα καλό επίπεδο όχι μόνο το budget σας αλλά και την ζυγαριά σας!

Η σημασία της λίστας και του meal planning: Η Κυριακή είναι μια καλή ημέρα για την οργάνωση των γευμάτων όλης της εβδομάδας. Σημειώστε αναλυτικά τι θέλετε να τρώτε καθημερινά για πρωινό, σνακ και βραδινό. Ετσι θα μπορέσετε να προσδιορίσετε με ακρίβεια τις πρώτες ύλες που θα χρειαστείτε. Αυτές θα καθορίσουν και την λίστα του σούπερ μάρκετ. Τέλος, μην παραλείψετε να κάνετε έναν καλό έλεγχο στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας για να αποφύγετε περιττές αγορές.

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων θα μειώσει τα έξοδά σας: Αν οι συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης των τροφίμων δεν είναι ευνοϊκές γι’αυτά, τότε σύντομα θα χρειαστεί να αντικατασταθούν. Αν, όμως, εξασφαλίσετε γι’αυτά ένα μέρος αποθήκευσης σύμφωνο με τις ανάγκες τους, θα διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Αγαπήστε το φαγητό που περίσσεψε και αξιοποιήστε το με δημιουργικό τρόπο: Αν περίσσεψαν βραστά λαχανικά, ανακατέψτε τα με ζυμαρικά την επόμενη μέρα. Αν περίσσεψε κοτόπουλο, βάλτε το σε σάντουιτς και σαλάτες. Αν περίσσεψαν μακαρόνια με σάλτσα, βάλτε τα τα στο φούρνο και πασπαλίστε τα με τυριά. Θα δείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν σημαντικά οι επισκέψεις σας στο σούπερ μάρκετ σε εβδομαδιαία βάση.

Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε πριν Πάτε για Ψώνια στο Σούπερ Μάρκετ (VIDEO)

Επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ χωρίς να πεινάτε και χωρίς να έχετε μαζί σας κάποιον που ρέπει προς τη σπατάλη -γιατί μπορεί εύκολα να σας παρασύρει: Για ένα άδειο στομάχι, όλα φαίνονται λαχταριστά. Η πείνα είναι κακός σύμβουλος στις αγορές στο σούπερ μάρκετ. Είναι σπάταλος και μπορεί να σας παρασύρει σε άσκοπες αγορές -με «κενές» θερμίδες.

Αγορές με αριθμομηχανή ανά χείρας -Σύγκριση τιμών: Προκαθορίστε το ποσό που θα διαθέσετε για τις αγορές σας -σε μηνιαία βάση- στο σούπερ μάρκετ στην αρχή του μήνα (θα βοηθούσε πολύ να προκαθορίσετε και τις φορές που θα το επισκεφθείτε). Κάθε φορά, έχοντας κατά νου ένα συγκεκριμένο ποσό και μη θέλοντας να ξεφύγετε από αυτό, επιστρατεύστε την αριθμομηχανή του κινητού σας υπολογίζοντας το ποσό που συγκεντρώνεται με τα προϊόντα που επιλέγετε. Ετσι, όταν πια φτάνετε στο ταμείο, δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεως. Μην βιαστείτε να βάλετε στο καρότσι προϊόντα, αν πρώτα δεν έχετε ελέγξει αν υπάρχει πιο οικονομική εκδοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεμίστε Οικονομικά (και Υγιεινά) το Καλάθι του Σούπερ Μάρκετ!

.

Ένας έξυπνος οδηγός για το σούπερ μάρκετ που θα σας βοηθήσει να βάλετε στο καλάθι σας μόνο υγιεινά προϊόντα.

7 Πράγματα που Κάθε Γαλλίδα Νοικοκυρά Έχει στο Ψυγείο της

.

Δεν υπάρχει γαλλίδα νοικοκυρά που να μην έχει αυτά στο ψυγείο της.

Tips για να Γλιτώσετε Χρήματα όταν Ψωνίζετε στο Σούπερ Μάρκετ (VIDEO)

.

Υπάρχουν κάποια tips που θα σας γλιτώσουν από τη δημιουργεία περιττών εξόδων στο σούπερ μάρκετ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ντόνατς στον Φούρνο -Κόψτε Θερμίδες όχι Απόλαυση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πένες Φούρνου με Τυριά και Μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Ντόνατς στον Φούρνο -Κόψτε Θερμίδες όχι Απόλαυση

Πιο νόστιμα ντόνατς δεν έχετε ξαναφάει. Παρόλο που είναι φτιαγμένα στον φούρνο...

Close