Ρόδι: Η Απόλυτη Υπερτροφή για τον Εγκέφαλο

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ρόδι: Η Απόλυτη Υπερτροφή για τον Εγκέφαλο

Tα τελευταία χρόνια, πολλές επιστημονικές έρευνες, ενοχοποιούν τις ελεύθερες ρίζες για πολλά από τα σύγχρονα προβλήματα υγείας. Οι ελεύθερες ρίζες είναι υποπροϊόντα, όπως τα καυσαέρια από την εξάτμιση του αυτοκινήτου, και δημιουργούνται καθώς το σώμα μας παράγει ενέργεια από το οξυγόνο στα πλαίσια μίας φυσιολογικής διαδικασίας που ονομάζεται οξείδωση. Και ενώ ο οργανισμός μας είναι εφοδιασμένος για να καταπολεμήσει την καταστρεπτική δράση που έχουν οι ελεύθερες ρίζες στη δραστική μορφή τους (ROS), υπάρχουν περιπτώσεις που η παραγωγή των ROS γίνεται τόσο ανεξέλεγκτη, σε σημείο που υπερβαίνει την προστατευτική ικανότητα του σώματός μας και εμφανίζεται το λεγόμενο «οξειδωτικό στρες».

Το οξειδωτικό στρες παίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση και πιο συγκεκριμένα στον νευροεκφυλισμό του εγκεφάλου, ενώ η φθορά είναι αισθητή από την ηλικία των 30, οπότε και χάνουμε κατά μέσο όρο 7000 εγκεφαλικά κύτταρα σε καθημερινή βάση. Οι συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες, όπως η πέψη της τροφής και η αναπνοή, δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε οξείδωση και βλάβη των ανθρώπινων κυττάρων και ιδιαίτερα των εγκεφαλικών. Και επειδή είναι γνωστό πως τα νευρικά κύτταρα είναι τα μόνα κύτταρα του οργανισμού που δεν αναγεννούνται από κάποια ηλικία και μετά, η διατήρησή τους είναι πολύ σημαντική, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται αρνητικά και οι λειτουργικές ικανότητες, όπως είναι η μνήμη, η συγκέντρωση, η μάθηση και η προσοχή.

Όμως, τι προστατεύει τον εγκέφαλό μας; 

Το ρόδι είναι ο βασιλιάς των φυσικών αντιοξειδωτικών. Πιο συγκεκριμένα οι σπόροι του ροδιού και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ισχυρότατα αντιοξειδωτικά έχουν προσελκύσει τελευταία το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ερευνητών.  Έρευνες δείχνουν ότι το έλαιο που προκύπτει από την επεξεργασία των σπόρων του ροδιού μπορεί να αποδειχθεί ισχυρός αντίπαλος στις σοβαρές νευροεκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου. Γιατί ναι μεν ο εκφυλισμός του εγκεφάλου είναι μια φυσική και αναπόφευκτη διαδικασία, μπορεί όμως να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί, ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας, όπως πιστεύουν σήμερα οι επιστήμονες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αυτές τις 6 Εύκολες Τεχνικές θα Γίνετε πιο Έξυπνοι!

.

6 απλές τεχνικές σας υπόσχονται μυαλό εύστροφο, καθαρό και σπιρτόζικο!

Πώς μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου για το αυξημένο βάρος του;

.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πείτε στο παιδί σας ότι έχει παχύνει.

Γιατί Άραγε δεν Μπορούμε να Θυμηθούμε Ονόματα;

.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν θυμάστε εύκολα ονόματα!

Αυτές Είναι οι 5 Ατασθαλίες που Μπορείτε να Κάνετε στη Δίαιτά σας

.

Σοκολάτα; Ναι! Ζυμαρικά; Σίγουρα! Αυτές και άλλες 3 απαγορευμένες τροφές μπορούν να κάνουν τη δίαιτα σας πραγματικά πιο αποτελεσματική.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σφουγγαρίστρα
Μάθετε Πως Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Κάθε Πάτωμα Ανάλογα με το Υλικό του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

hillary duff
Μπήκαμε στο Πανέμορφο Σπίτι της Hillary Duff στο Los Angeles!
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
σφουγγαρίστρα
Μάθετε Πως Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Κάθε Πάτωμα Ανάλογα με το Υλικό του

Όλες οι απορίες που είχατε ποτέ για το σφουγγάρισμα βρίσκουν σήμερα τη λύση τους.

Close