Πώς θα Ξεκινήσετε να Περπατάτε 5 Χιλιόμετρα

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Πώς θα Ξεκινήσετε να Περπατάτε 5 Χιλιόμετρα

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να βάλεις στο πρόγραμμα το περπάτημα ως άσκηση, αλλά και να αποκομίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη.

Στα trends της χρονιάς που έφυγε βρίσκονταν οι μέθοδοι αποκατάστασης της φυσικής μας κατάστασης μέσω των πιο βασικών, αλλά αποτελεσματικών μεθόδων. Γνωρίζεις ποιος είναι ο απόλυτα βασικός τρόπος; Το περπάτημα. Σύμφωνα με μελέτη του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας πολύ περισσότεροι άνθρωποι έκαναν χαλαρές ή και δυναμικές βόλτες απ’ ό,τι πριν. Το αποτέλεσμα; Πολύ ουσιαστικό για το σώμα και την υγεία τους.

Ένα απλό περπάτημα 5 χλμ. είναι ένας εκπληκτικά αποτελεσματικός και ευέλικτος τρόπος για να έχεις τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα οφέλη που έχεις και από το γυμναστήριό σου, ανάλογα με το πόσο δημιουργική μπορείς να γίνεις σε αυτό τον περίπατο. Εμείς απλώς ρωτήσαμε τον Steve Stonehouse, NASM, πιστοποιημένο προπονητή και διευθυντή εκπαίδευσης για την εταιρεία Stride. Ο Stonehouse προπονεί καθημερινά δρομείς και περιπατητές και παρακάτω μοιράζεται μαζί μας το πώς ακριβώς θα δομούσε ένα περπάτημα 5 χλμ. για καλύτερα αποτελέσματα.

Περπάτημα 5 χλμ: Πώς θα το σχεδιάσεις

Ένα περπάτημα 5 χλμ. είναι μια ιδανική προπόνηση, επειδή σου προσφέρει αρκετό χρόνο για να εντάξεις ποικιλία (διαλειμματική προπόνηση), ενώ εξακολουθεί να διατηρεί την προπόνηση ανεκτή και εφικτή από οποιονδήποτε, ακόμα και για έναν αρχάριο. Μπορείς να σχεδιάσεις μια σχετικά εύκολη προπόνηση και να ορίσεις το 1ο χιλιόμετρο ως χιλιόμετρο προθέρμανσης, τα τρία επόμενα ως χιλιόμετρα "εργασίας", όπου βάζεις "πρόκληση" στον εαυτό σου ανεβαίνοντας έναν λόφο ή ίσως ένα διαφορετικό μονοπάτι, ενώ αφήνεις το τελευταίο χιλιόμετρο για stretching. Είναι, αλήθεια, τόσο απλό αλλά και τόσο αποτελεσματικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε πώς θα Χάσετε Κιλά αν Μισείτε την Άσκηση

.

Μπορούμε να χάσουμε βάρος χωρίς γυμναστική;

Βραζιλιάνικοι Γλουτοί: Το Πρόγραμμα Γυμναστικής για να τους Αποκτήσετε Άμεσα (VIDEO)

.

Με αυτό το 6λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής θα αποκτήσετε οπίσθια Βραζιλιάνας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παραδοσιακή Λαδένια Κιμώλου Από τον Γιώργο Τσούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Τροφές που θα Έβγαζε από τη Διατροφή σας Κάθε Διατροφολόγος!