Μάθετε να ζητάτε συγγνώμη.

Πολλοί επικεντρωνόμαστε στα ελαττώματα του συντρόφου μας και ξεχνάμε τα δικά μας ή δεν παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Ωστόσο ο γάμος ή μια μακροχρόνια σχέση χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Γι αυτό αν θέλετε να σώσετε το γάμο σας, καλό είναι να ζητάτε συγνώμη και να ξεχάσετε τους εγωισμούς.

Διαβάστε ακόμα:

Φροντίστε τον εαυτό σας.

Το αίσθημα της θλίψης είναι μια φυσική αντίδραση σε έναν δυστυχισμένο γάμο. Αυτό όμως το συναίσθημα μπορεί να δημιουργήσει μια αδράνεια να σας αποτρέψει από το να φροντίζετε τον εαυτό σας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το αλλάξετε αυτό. Πέρα από την προφανή φροντίδα της υγείας σας, πρέπει να αρχίσετε να φροντίζετε τη εμφάνιση σας. Που σημαίνει ότι είναι καλό να αρχίσετε να κάνετε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένες. Όταν νιώθετε καλά με τον εαυτό σας, μπορεί να βοηθήσετε και το γάμο σας.

Μη συγκρίνετε το τι κάνετε.

«Πάλι εγώ θα πλύνω τα πιάτα;» «Εσύ δεν κάνεις τίποτα». Αυτές και άλλες παρόμοιες φράσεις καλό είναι να αποφεύγονται, αν θέλετε να διατηρήσετε τον γάμο σας. Σε περίπτωση που νιώθετε ότι έχετε αναλάβει πολλές ευθύνες ή ότι έχετε ανάγκη από βοήθεια, απλά μιλήστε ανοιχτά με τον σύντροφο σας. Όταν συγκρίνετε τι κάνει ο καθένας, το μόνο που πετυχαίνετε είναι να δημιουργείτε ένταση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.