Πόσο μας Παχαίνει Πραγματικά το Φαγητό πριν από τον Ύπνο;

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Πόσο μας Παχαίνει Πραγματικά το Φαγητό πριν από τον Ύπνο;

Λέγεται ότι είναι απαγορευτικό να τρώμε λίγη ώρα πριν κοιμηθούμε, γιατί όλο το φαγητό μετατρέπεται σε λίπος. 

Ένας άλλος γενικός κανόνας στη διατροφή λέει ότι η αύξηση βάρους, οφείλεται στο γεγονός ότι καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες καίμε. Οι διατροφολόγοι, αποκαλούν αυτή τη λογική, «θεωρία θερμίδων» ως προς τον έλεγχο του βάρους.

Μπορεί να πρόκειται για μία γενική αλήθεια, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο δείχνουν. Έρευνα του πανεπιστημίου Oxford, ανακαλύπτει ότι η ώρα που επιλέγουμε να φάμε το δείπνο, μπορεί όντως να επηρεάσει τα κιλά μας.

5 Τροφές που θα Έβγαζε από τη Διατροφή σας Κάθε Διατροφολόγος!

Σύμφωνα με αυτή, η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ, σχετίζεται με την αύξηση βάρους και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ανεξάρτητα από το αν το γεύμα είναι το ίδιο με αυτό που είχε φάει κάποιος νωρίτερα μέσα στη μέρα.

Ο συγγραφέας της μελέτης Dr. Jonathan C. Jun και καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζαμε άλλες έρευνες που έδειξαν ότι η κατανάλωση του βραδινού γεύματος αργά τη νύχτα, συνδέεται με την παχυσαρκία. Και επειδή η σχέση δεν είναι η ίδια με την αιτία που την προκαλεί, θέλαμε να το εξετάσουμε με πιο αυστηρό τρόπο». 

Ο ίδιος εξήγησε ότι η ερευνητική ομάδα ήθελε να καταλάβει εάν η κατανάλωση του δείπνου αργά το βράδυ, αλλάζει όντως τον μεταβολισμό, με τρόπο που να προάγει την παχυσαρκία.

Κάψτε Λίπος Βάζοντας Αυτές τις Τροφές στη Διατροφή σας

Προκειμένου να οδηγηθούν σε αξιόπιστα αποτελέσματα, οι επιστήμονες μελέτησαν 20 υγιείς εθελοντές, που αποτελούνται από 10 άντρες και 10 γυναίκες, για να δουν πώς ακριβώς μεταβολίζει το σώμα τους το γεύμα του δείπνου στις 10μ.μ. αντί στις 6 μ.μ. Για όλους τους συμμετέχοντες είχε οριστεί συγκεκριμένη ώρα που έπρεπε να πέσουν για ύπνο και ήταν στις 11 μ.μ.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ήταν υψηλότερα και ότι το λίπος καιγόταν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς, στην ομάδα των ατόμων που έφαγαν αργά το βραδινό τους και ας ήταν ακριβώς το ίδιο γεύμα με την άλλη ομάδα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πείραμα αυτό αποτελεί μία τρανή απόδειξη ότι η κατανάλωση δείπνου αργά το βράδυ, προκαλεί αύξηση του βάρους ακόμη και αν δεν αυξάνετε τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Νέα Έρευνα: Αυτές είναι οι πιο Εθιστικές Τροφές!

Επειδή δεν κοιμούνται όλοι στις 11 μ.μ. αλλά πολύ αργότερα, μία λύση είναι να μεταφέρετε τις ώρες του δείπνου ανάλογα με αυτή που πέφτετε για ύπνο.

Εξάλλου οι διατροφολόγοι, ανέκαθεν συνιστούν, να μην κοιμόμαστε με γεμάτο στομάχι, διότι δεν αφήνουμε επί της ουσίας τον οργανισμό να «ξεκουραστεί». Αντιθέτως τον αναγκάζουμε να υπολειτουργεί, αφού δεν του δίνουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να ανακτήσει τις φυσιολογικές του λειτουργίες.

Επομένως, να θυμάστε γενικά, ότι καλό είναι να αφήσετε να περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες μετά το τελευταίο σας γεύμα προτού κοιμηθείτε, για να έχετε προλάβει να χωνέψετε το φαγητό σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Βήματα για να Αρχίσετε να Καίτε Λίπος Εύκολα

.

Βάλτε φωτιά στον μεταβολισμό σας με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε την Κοιλιά να Εξαφανίζετε με Αυτές τις 5 Τροφές

.

Δείτε την κοιλιά σας να εξαφανίζεται με αυτά τα φαγητά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Σπύρος Σούλης σας Δείχνει Πώς να Κρατήσετε το Σπίτι Σας Ζεστό (Part 1)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υπνοδωμάτιο
5 Αλλαγές στο Υπνοδωμάτιο που θα σας βοηθήσουν να Κοιμάστε Καλύτερα