Πόσο Κοστίζει το Σινεμά σε Όλο τον Κόσμο – Η Θέση της Ελλάδας

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Πόσο Κοστίζει το Σινεμά σε Όλο τον Κόσμο – Η Θέση της Ελλάδας

Με μέση τιμή 7,5 ευρώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση ανάμεσα σε 42 χώρες, στην έρευνα που διεξήγαγε το Picodi.com σχετικά με το κόστος των εισιτηρίων του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο.

Ακριβότερα είναι τα εισιτήρια στην Ελβετία με 17,5 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Νορβηγία με 15,5 ευρώ και η Ιαπωνία με 14,8 ευρώ. Στον αντίποδα το Μεξικό έχει το φθηνότερο εισιτήριο με 3 ευρώ ενώ στην Ουκρανία κοστίζει 3,7 ευρώ και στην Τουρκία 4,1 ευρώ.

Έρευνα: Να τι Πρέπει να Κάνετε για Καλύτερη Σεξουαλική Ζωή

Οι 3D προβολές σύμφωνα με την έρευνα κοστίζουν περισσότερο από τις 2D, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα, η διαφορά τιμής μεταξύ ταινιών 3D και 2D μπορεί να υπερβαίνει το 30%.

Για παράδειγμα, στη Γερμανία, εκτός από την επιπλέον χρέωση των 3 ευρώ για το 3D, θα πρέπει να πληρώσετε και επιπλέον 1 ευρώ για τα ειδικά γυαλιά.

Στην Ελλάδα, η χρέωση για προβολή ταινίας 3D αυξάνει κατά 27% την κανονική τιμή εισιτηρίου.

Τα στοιχεία από κινηματογράφους σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν ότι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πωλείται το 55% – 65% όλων των εισιτηρίων.

Έρευνα: Ο Απίστευτος Λόγος που οι Γυναίκες Χρειάζονται Περισσότερη Ξεκούραση από τους Άντρες

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση στα εισιτήρια  για προβολές το Σαββατοκύριακο ωστόσο η έρευνα διαπιστώνει ότι σε κάποιες χώρες, τις δημοφιλείς μέρες η τιμή αλλάζει. Για παράδειγμα στην Ιαπωνία και την Αυστρία, τις τρεις αυτές μέρες το εισιτήριο αυξάνεται κατά 38%.

Όσον αφορά στις χώρες τις Ευρώπης, η έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των θεατών επισκέπτεται τους κινηματογράφους το τελευταίο τρίμηνο του έτους και κυρίως τον Δεκέμβριο.

Οι κινηματογράφοι γεμίζουν επίσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου και των βραβείων Όσκαρ.  Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι ημέρες με τη μεγαλύτερη προσέλευση ήταν η 14η Φεβρουαρίου καθώς και τα Σαββατοκύριακα πριν ή μετά την ημέρα των ερωτευμένων.

Πηγή: insider.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Έρευνα: Ο Γάμος Μπορεί να Δημιουργήσει Πρόβλημα στην… 

.

Μια νέα έρευνα έρχεται να σας πει σε τι κάνει κακό ο γάμος!

Νέα Έρευνα: Τι Λέει ο Αγαπημένος σας Καφές για την Προσωπικότητά σας

.

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά ένα φλιτζάνι καφέ αποκαλύπτει πιο σημαντικά μυστικά για εσάς από απλές προβλέψεις για το μέλλον.

Θα Δουλεύουμε Στο Μέλλον Όλοι Χωρίς Καρέκλες;

.

Πώς θα σας φαινόταν να μη χρειάζεται πλέον να κάθεστε σε μία καρέκλα τουλάχιστον τις 8 ώρες την ημέρα που βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο από τον Άκη Πετρετζίκη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ρύζι με κιμά και γιαούρτι, για τις μέρες που όλα πάνε στραβά
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο από τον Άκη Πετρετζίκη!

Και ποιος δεν λατρεύει τα κολοκυθάκια γεμιστά; Δείτε τη συνταγή εδώ!

Close