Οι Πεθερές και τι Πρέπει να Προσέξετε Ανάλογα με το Ζώδιό τους!

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Οι Πεθερές και τι Πρέπει να Προσέξετε Ανάλογα με το Ζώδιό τους!

Κάθε ζώδιο έχει τον χαρακτήρα του! Η επίδραση του όμως στον καθένα μας είναι διαφορετική, ανάλογα με τον ρόλο του στη ζωή μας! Άλλο βάρος έχει σαν ταίρι, σαν φίλος, συνάδελφος και εν προκειμένω σαν πεθερά! Είναι πασίγνωστο ότι γενικά οι πεθερές έχουν κακή φήμη και όταν το ταίρι σου δεν είναι ορφανό, την έχεις θέλεις, δεν θέλεις. Είναι καλό ή κακό; Είναι δεύτερη μάνα για σένα ή ο χειρότερος εχθρός σου γιατί νομίζει ότι υπερασπίζεται το σπλάχνο της; Πώς θα αποκρυπτογραφήσεις τον χαρακτήρα της για να πράξεις ανάλογα, ώστε να συμβιώνετε αρμόνικα; Μήπως οι πεθερές είναι συκοφαντημένες τελικά;

ΚΡΙΟΣ

Θέλει τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από το άτομό της. Ο δυναμισμός του Κριού διοχετεύεται στην παρεμβατικότητα προς το ζευγάρι, προς μεγάλη δυστυχία και απογοήτευσή σου «παρείσακτε», που αν το ήξερες εκ των πρότερων, θα είχατε μετακομίσει σε άλλη πόλη ή θα είχες προτιμήσει να βρεις πεντάρφανο ταίρι! Οι προσπάθειές της να επιβάλλει τις απόψεις της είναι ίσως το κυριότερο σημείο συγκρούσεων. Ίσως τα κίνητρα της να μην έχουν κακές προθέσεις, γιατί κατά βάθος η πληθωρικότητα και ο αυθορμητισμός την σπρώχνουν να βοηθήσει. Φρόντισε να πας με τα νερά της ή από μακριά κι αγαπημένοι!

ΤΑΥΡΟΣ

Πεθερά Ταύρος, μάλλον από τις καλύτερες περιπτώσεις! Ζεστή, διακριτική, καλοπροαίρετη, μα και κτητική και συντηρητική, εύκολα όμως προσεγγίσιμη όταν πρόκειται για την ευτυχία των παιδιών της. Αναγνωρίζει την καλή συνεισφορά στις σχέσεις του ζευγαριού, βοηθά όπου και όσο μπορεί, καλόπιστα και ήρεμα. Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι είναι παραδοσιακή, αγαπά την οικογενειακή γαλήνη, την τάξη και την καθαριότητα, δεν της αρέσουν οι ακρότητες και οι υπερβολές, είναι εύκολο να βρει ο «άλλος» σημεία επαφής για συνεννόηση με καλές προοπτικές! Εκείνο που πρέπει να καταλάβεις για την πεθερά Ταύρο, είναι η ανυστερόβουλη προσπάθεια για βοήθεια και μην πληγώσεις ποτέ τα αισθήματά της.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αν πέσεις σε πεθερά Δίδυμο, μάλλον η ζωή σας θα είναι ενδιαφέρουσα, εύκολη και ευχάριστη! Ο χαρούμενος και αυθόρμητος χαρακτήρας της ταιριάζει πιο πολύ σε φίλη και μάλιστα αμερόληπτη. Θα δώσει το δίκιο όταν χρειαστεί εκεί που πρέπει, συμβάλλοντας με αντικειμενικότητα στην οικογενειακή ειρήνη. Η νεανικότητα που αποπνέει, την κάνει κατάλληλη για συναναστροφές με κάθε ηλικία, ώστε αν και δεν ενσαρκώνει το πρότυπο της καλής και στοργικής γιαγιάς για τα εγγόνια, δέχεται ευχαρίστως να τα προσέξει καθώς θα είναι γι’ αυτήν μία ευκαιρία να παίξει! Πώς να μην εκτιμήσεις κάποια που δεν μπλέκεται στα ποδιά σου και, ταυτόχρονα, σου φτιάχνει τη διάθεση;

Διακοσμήστε το Σπίτι σας Ανάλογα με το Ζώδιό σας

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο καλός Άγγελος της οικογενείας δεν μπορεί παρά να είναι η πεθερά Καρκίνος. Είναι γνωστό ότι το πιο συμβατό Ζώδιο με την έννοια της οικογενείας είναι ο Καρκίνος. Από κάθε ρόλο και ευθύνη, η επιδίωξη του Καρκίνου είναι η ευημερία και η εύρυθμη λειτουργία της οικογένειας. Σαν πεθερά δεν απεκδύεται τις μητρικές της ευθύνες, τις όποιες και ουδέποτε λησμόνησε, αλλά επιφορτίζεται με πρόσθετες, νοιώθοντας υπεύθυνη να φροντίζει περισσότερα μέλη της διευρυμένης πλέον οικογενείας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό, αλλά το αμβλύνει η καλή ποιότητα του χαρακτήρα της, που είναι προικισμένος με ευαισθησία, στοργή, γενναιοδωρία, αλληλεγγύη! Βέβαια, αν της πειράξεις το παιδάκι της, ποιος είδε την πεθερά Καρκίνο και δε φοβήθηκε!!!

ΛΕΩΝ

Στο ζώδιο του Λέοντα πρέπει να περιμένει κανείς να βρει αξιοπρέπεια, αρχηγικό προφίλ, γενναιοδωρία, δυναμισμό, υπερηφάνεια! Σ’ αυτήν την πεθερά τα βρίσκεις όλα! Άλλα θα σου φανούν καλά και άλλα θα σου δυσκολέψουν τη συνύπαρξη. Αν π.χ. ψάχνεις για αφεντικό στην οικογένεια, αν της αφήσεις χώρο, το βρήκες. Πώς θα την αντιμετωπίσεις; Όχι με σύγκρουση, αλλά με διπλωματία και ευγένεια. Με την αντίθεση θα την απομακρύνεις και θα την χάσεις, ακυρώνοντας όλα τα καλά στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα της. Είναι κρίμα να στερηθείς ένα τόσο προικισμένο άτομο, επειδή δεν κατόρθωσες να βρεις τη σωστή λύση να αντιμετωπίσεις μια ιδιότητα του χαρακτήρα της!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ή του ύψους, ή του βάθους! Αν εκφράσει την καλή πλευρά του ζωδίου, θα είναι μάλαμα! Καλή παιδαγωγός που μεταδίδει στα παιδιά της την εργατικότητά της, τη νοικοκυροσύνη, την τελειομανία, τη συνέπεια, την τάξη, την καθαριότητα, την αγάπη, την καλή διαχείριση των οικονομικών… Αν βγάλει τις εμμονές της, τότε τρέξε, φύγε μακριά. Θα γίνει επικριτική, θα ψάχνει τα παραμικρό ψεγάδι στο σπίτι για να σου κάνει παρατήρηση, θα φέρεται αδιάκριτα, θα προσπαθεί να μάθει κάθε αδιάκριτη λεπτομέρεια για το πώς περνάτε σαν ζευγάρι και δε θα σας αφήνει να χαρείτε τίποτε, γιατί τίποτα δε θα μπορείτε να κάνετε καλά, αν δε σας ελέγχει αυτή…

ΖΥΓΟΣ

Οι ευαισθησίες για αρμονία και ισορροπία της πεθεράς Ζυγού, εκδηλώνονται παντού. Από την εμφάνισή της που είναι πάντα προσεγμένη και καλόγουστη, έως και την αποχή της από καυγάδες. Όταν διαπιστώσει την οικονομική αδυναμία των παιδιών της, τα ενισχύει πρόθυμα. Αν πάλι χρειαστούν συμβουλές, ξέρουν ότι εκεί θα βρουν την καλοπροαίρετη και αντικειμενική άποψη, το δίκαιο μεσολαβητή στις διαμάχες τους, τον πυροσβέστη όταν ανάβουν τα αίματα! Η λεπτότητα των τρόπων της αναγκάζει τους πάντες να προσαρμοστούν σ’ αυτούς, με συνέπεια να ανατροφοδοτείται το περιβάλλον της με ευγένεια, γαλήνη, ηρεμία, αρμονία, συνθήκες ιδανικές γι’ αυτήν!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μια δύσκολη πεθερά η Σκορπιός, αποτελεί απειλή για οποίον επιβουλευτεί τα παιδιά της. Είναι γενικώς αυστηρή, σκληρή, απόμακρη, εξουσιαστική. Για να την αντιμετωπίσεις, απαιτείται να αναγνωρίσεις τα προτερήματά της που είναι η ευθύτητα, η υπευθυνότητα, η προθυμία για βοήθεια, το ενδιαφέρον για την ευτυχία των παιδιών της. Αν της προσφέρεις το σεβασμό και το ενδιαφέρον που πιστεύει ότι της αναλογεί, αν της δείξεις ότι σου είναι αγαπητή, αν την κάνεις να αντιληφθεί ότι ο κοινός παρονομαστής σας είναι η ευτυχία του παιδιού της, μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν πιστό και αποτελεσματικό σύμμαχο, αλλά μην την αφήσεις να σε “καβαλήσει” για κανένα λόγο! Θα είναι πολύ αργά για δάκρυα!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πεθερά Τοξότης ίσον φιλαράκι. Λίγο αλλοπαρμένη, μόνιμα κεφάτη, κοινωνική, μοντέρνα, αισιόδοξη, άσχετη με τη ηλικία της, η παντοτινή νεότητα στο μυαλό, στη συμπεριφορά, στις παρορμήσεις. Αυτό που λέμε πανηγύρι. Πάντοτε με στοργή και αγάπη για παιδιά και εγγόνια, δε γίνεται αιτία ή αφορμή καυγάδων, τους οποίους αποφεύγει φανατικά, αλλά είναι έτοιμη για προσφορά των καλών της υπηρεσιών για τη λύση διαφορών και την επάνοδο της οικογενειακής ηρεμίας. Γενικά μια πεθερά αβλαβής, αλλά χωρίς χρησιμότητες.

Πείτε μας τί ζώδιο είστε να σας πούμε… πώς οδηγείτε!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η κοινωνική της ζωή την απορροφά τόσο, ώστε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα καθώς θα τη βλέπεις λίγο. Όταν τη βλέπεις, θα σου δώσει πολλές συμβουλές, οι οποίες θα είναι κρυμμένες επικρίσεις. Μολονότι καταλαβαίνουν ακόμη και οι πέτρες ότι θέλει να σε μειώσει «πληβείε», εσύ θα πρέπει να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί, αν την αποκαλύψεις, θα σου δείξει τον σκληρό της εαυτό και, πίστεψέ με, δε θέλεις να τον μάθεις. Εννοείται ότι δε θα σε βοηθήσει, εκτός αν γκρεμιστεί φούρνος στη γειτονιά, αλλά και τότε θα συμπαρίσταται στο φούρναρη, γιατί έτσι θα την αποδεχθούν πιο πολλά μέλη της κοινωνίας…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πεθερά Υδροχόος εκκεντρική, γιαγιά ίσως και ανύπαρκτη. Τι να περιμένει κάνεις από μια γυναίκα που ασχολείται κατά κύριο λόγο με τα ξένα προβλήματα και όχι με της οικογενείας της; Ποσό γιαγιά μπορεί να θεωρηθεί όταν δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη διάκριση ανάμεσα στη συμπεριφορά απέναντι σε ενήλικες και τα εγγόνια της, που είναι παιδάκια! Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακός ή αδιάφορος άνθρωπος, είναι μάλιστα από τους καλύτερους, απλώς νοιώθει πολύ ελεύθερη από δεσμεύσεις και συμβατικότητες, είναι απροσάρμοστη στον ρόλο της γιαγιάς και όσο γι’ αυτόν της πεθεράς, ούτε κουβέντα να γίνεται. Αλήθεια, τον παππού τον παντρεύτηκε;

ΙΧΘΥΣ

Μήπως η Πεθερά Ιχθύς σάς θυμίζει λίγο από Πάστα Φλώρα της γνωστής ελληνικής ταινίας; Μήπως αυτός ο χαρακτήρας βασίστηκε στην πεθερά Ιχθύ; Έχει καλό υλικό εδώ η πεθερά μας, μια αγνότητα, καλή καρδιά, αφοπλιστική αφέλεια, είναι αβλαβής και λιγάκι “ούφο”. Ο ρεαλισμός είναι άγνωστη λέξη γι’ αυτήν, άγνωστη έννοια, άγνωστη κατάσταση. Θεωρεί αυτονόητες διάφορες ανεδαφικές και απραγματοποίητες καταστάσεις, που κατά την γνώμη της πρέπει να συμβούν. Κατά τα άλλα, είναι πιο παιδί από τα εγγόνια της και χρήζει επιβλέψεως και προστασίας όπως αυτά. Όποιος/α αποφασίσει να την κάνει πεθερά, να ξέρει ότι το πρώτο του «παιδί» είναι έτοιμο ήδη!

Πηγή: www.zwdia24.gr

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε Πουτίγκα με το Τσουρέκι που Περίσσεψε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χάστε τα Κιλά του Πάσχα με μια…Καρέκλα!!!