Ο Λόγος που οι Άκρες των Φυτών Κατσαρώνουν και Γίνονται Καφέ -Πώς να τα «Αναστήσετε»

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ο Λόγος που οι Άκρες των Φυτών Κατσαρώνουν και Γίνονται Καφέ -Πώς να τα «Αναστήσετε»

Tα φυτά μας μπορεί να μην είναι σε θέση να μας πουν πότε χρειάζονται νερό ή πότε θέλουν να πλησιάσουν ένα παράθυρο, αλλά πάντοτε φροντίζουν να δίνουν σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά.

Αν είστε «γονιός» πολλών φυτών τότε σίγουρα ξέρετε σε τι αναφερόμαστε, κίτρινα φύλλα, ξηραμένα κλωνάρια, καφέ κηλίδες -αυτές είναι μερικές από τις ενδείξεις ότι κάτι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά.

Ωστόσο, ίσως το πιο συνηθισμένο σημάδι ότι κάτι έχει πάει λάθος είναι τα κυρτωμένα φύλλα - όταν η εξωτερική άκρη του φύλλου αρχίζει να κυρτώνει ή να κυλάει προς το κέντρο του φυτού, εκθέτοντας το κάτω μέρος του φύλλου κατά τη διαδικασία.

Παρόλο που κανείς δεν θέλει να βλέπει το φυτό του να μοιάζει μίζερο, δεν υπάρχει λόγος να αρχίσετε να πανικοβάλλεστε αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του φυτού σας αρχίζουν να γυρίζουν.

Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με πολλά από τα άλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το φυτό σας, τα κυρτωμένα φύλλα είναι συχνά πλήρως αναστρέψιμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε ό,τι προκαλεί αυτή την κατάσταση και αυτά θα ανακάμψουν σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυτά που τους αρέσει ο χαμηλός έως μέτριος φωτισμός - όπως οι καλαθέες και τα φιλόδενδρα - έχουν φύλλα που είναι πιο επιρρεπή στο κατσάρωμα, οπότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά, αν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε κάποιο στη συλλογή σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Έρευνα: Σώστε τον Γάμο σας Κάνοντας Αυτή την Αλλαγή στο Σπίτι σας!

.

Ένας γάμος μπορεί να σωθεί ή να καταστραφεί αν δεν δωθεί η σωστή προσοχή στη διακόσμηση του σπιτιού.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τραγανές Μπάρες Χωρίς Ζάχαρη! Το Τέλειο Σνακ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μούλιασμα στα Όσπρια, Ξηρούς καρπούς και Σπόρους: Τελικά Χρειάζεται για να Απομακρυνθεί το Φυτικό Οξύ;