Ο Διατροφικός Μύθος που Πρέπει να Αποβάλλετε για να Σταματήσετε να Παρατρώτε

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Ο Διατροφικός Μύθος που Πρέπει να Αποβάλλετε για να Σταματήσετε να Παρατρώτε

Πολλοί από εσάς ίσως υποφέρετε από περιστατικά υπερφαγίας ή απλώς… τρώτε πολύ! Φυσικά το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους: περιττά κιλά που είναι ιδιαίτερα ανεπιθύμητα. Υπάρχουν πολλές δίαιτες και πολλές διατροφικές συμβουλές που υπόσχονται να σας κάνουν να σταματήσετε να τρώτε πολύ.

Μία από τις πιο γνωστές διατροφικές συμβουλές είναι αυτή που λέει πως όλα χωράνε σε μια διατροφή, αλλά με μέτρο. Η φράση αυτή ακούγεται αρκετά λογική. Ωστόσο, αν το σκεφτείτε καλύτερα, είναι λάθος.  Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια από τον καθηγητή συμπεριφορικών επιστημών και επιστημών του εγκεφάλου Michelle van Dellen, η φράση αυτή είναι παραπλανητική. Όχι μόνο δεν οδηγεί τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να τρώνε ακόμα περισσότερο!

Κάψτε Λίπος Βάζοντας Αυτές τις Τροφές στη Διατροφή σας

Η φράση "με μέτρο" όχι μόνο δεν οδηγεί τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να τρώνε ακόμα περισσότερο!

Πιο συγκεκριμένα, όταν στους εθελοντές της έρευνας προσφέρθηκε ένα πιάτο με 24 μπισκότα. Ο μέσος όρος είπε πως οι περισσότεροι θα «έπρεπε» να τρώνε 2 μπισκότα. Όσοι όμως ρωτήθηκαν πόσα μπισκότα θα έτρωγαν αν έτρωγαν με μέτρο, κατέληξαν σε λίγο περισσότερο από 3 μπισκότα! Συχνά λοιπόν η φράση «με μέτρο» εκλαμβάνεται ως «Μπορείς να φας κάτι παραπάνω, μην είσαι υπερβολικός».

9 Έξυπνες Συνήθειες Που Αδυνατίζουν και Φέρνουν τη Φύση στο Πιάτο σας!

Τι ακριβώς σημαίνει «με μέτρο»; Οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να υπολογίσουν πόση ποσότητα πρέπει να φάνε ακριβώς. Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από τις τεράστιες μερίδες φαγητού και πολλοί άνθρωποι μένουν έκπληκτοι όταν βλέπουν σε κάποια φωτογραφία πόση είναι η λογική ποσότητα κατανάλωσης κάποιας τροφής.

Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από τις τεράστιες μερίδες φαγητού.

Η φράση λοιπόν αυτή, έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να γίνονται πολύ ανεκτικοί με τον εαυτό τους και με τις διατροφικές τους συνήθειες. Να καταναλώνουν για παράδειγμα μεγάλες μερίδες junk food. Το junk food ενοχοποιείται για το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς και για τον διαβήτη τύπου 2.

Κανένας Διατροφολόγος δεν θα Έτρωγε Ποτέ Αυτές τις Τροφές!

Αν θέλετε λοιπόν να τρώτε υγιεινά και να διατηρήσετε το βάρος σας ή να χάσετε μερικά κιλά, αποβάλλετε τον μύθο που λέει «να τρώτε με μέτρο». Ο σίγουρος τρόπος αν θέλετε να πετύχετε την σωστή ποσότητα τροφής είναι να καταναλώνετε πάντα μικρότερες μερίδες από αυτές που σερβίρονται στα εστιατόρια και να επιδιώκετε τις υγιεινές τροφές.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίαιτα DASH: Αυτή Είναι η Νο1 Δίαιτα Παγκοσμίως

.

Γνωρίστε την καλύτερη δίαιτα για την υγεία σας που μπορείτε να κάνετε για πολλά χρόνια.

Αυτές Είναι οι 5 Ατασθαλίες που Μπορείτε να Κάνετε στη Δίαιτά σας

.

Σοκολάτα; Ναι! Ζυμαρικά; Σίγουρα! Αυτές και άλλες 3 απαγορευμένες τροφές μπορούν να κάνουν τη δίαιτα σας πραγματικά πιο αποτελεσματική.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κοιμηθήκατε Λίγο το Προηγούμενο Βράδυ; Δείτε 9 Τρόπους για να Ξυπνήσετε για τα Καλά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οδηγός για Πεντακάθαρο Σπίτι χωρίς Κόπο