Μηλόξυδο: Μας Βοηθάει να Χάσουμε Βάρος και πώς Πρέπει να το Πίνουμε;

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Μηλόξυδο: Μας Βοηθάει να Χάσουμε Βάρος και πώς Πρέπει να το Πίνουμε;

7 οφέλη του που δεν γνώριζες.

Από την αρχαιότητα, το μηλόξυδο έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς όπως για τη μαγειρική, την καθαριότητα, τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών και για τη θεραπεία συνηθισμένων ενοχλήσεων υγείας. Με την πρόοδο της εναλλακτικής ιατρικής και την τάση για κατανάλωση φυσικών τροφών, αυξήθηκε η χρήση του μηλόξυδου για την εξομάλυνση της αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη, της καρδιαγγειακής υγείας, της υψηλής χοληστερόλης και της πέψης. Η πιο συνηθισμένη όμως ερώτηση είναι κατά πόσο το μηλόξυδο μας βοηθάει να χάσουμε βάρος και πώς πρέπει να το πίνουμε. Σύμφωνα με πολλές θεωρίες, το μηλόξυδο είναι μια φυσική λύση για την απώλεια βάρους, χωρίς παρενέργειες εφόσον λαμβάνεται με μέτρο.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο για να χάσεις βάρος

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Bioscience, Biotechnology and Biochemistry δηλώνει πως η κατανάλωση δύο κ.σ. μηλόξυδου επί τρεις μήνες προκάλεσε σημαντική μείωση στο σωματικό βάρος, την περίμετρο μέσης, το κοιλιακό λίπος και τα τριγλυκερίδια.

Καταστέλλει την όρεξη

Για να χάσεις βάρος, το σώμα χρειάζεται να κάψει περισσότερες θερμίδες απ' όσες προσλαμβάνει. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition αναφέρει πως άνθρωποι που έτρωγαν ψωμί με μηλόξυδο ένιωθαν πιο χορτάτοι από εκείνους που έτρωγαν σκέτο το ψωμί. Όσο περισσότερη περιεκτικότητα σε ακετικό οξύ, τόσο μεγαλύτερη η αίσθηση κορεσμού. Άλλη μελέτη, στην επιθεώρηση American Dietetic Association αυτή τη φορά, αναφέρει πως όταν το ξύδι καταναλώνεται μαζί με ένα γεύμα, η ημερήσια θερμιδική κατανάλωση μειώνεται κατά 200-275 θερμίδες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Δίαιτα των 5 Ημερών που Έχει Γίνει Διάσημη

.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως αυτή η δίαιτα είναι η ιδανική για εσάς.

Ο πιο Εύκολος Τρόπος για να Τρώτε Περισσότερα Λαχανικά Μέσα στην Εβδομάδα! 

.

Είναι πολύ απλό και θα σας βοηθήσει να τρώτε περισσότερα λαχανικά στην καθημερινότητά σας.

5 Τύποι Υδατάνθρακα που Πρέπει να Τρώτε Κάθε Μέρα!

.

Αυτοί είναι οι 5 καλοί υδατάνθρακες που πρέπει να τρώτε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι να Μην Κάνετε σε Ένα Ξενοδοχείο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ιμάμ Μπαϊλντί Από τον Γιώργο Τσούλη