Κρυώνετε Συνέχεια; 7 Πιθανά Προβλήματα Υγείας

Κατηγορίες: LIVING +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Κρυώνετε Συνέχεια; 7 Πιθανά Προβλήματα Υγείας

Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεστε είναι φυσιολογική, είστε ντυμένοι καλά, αλλά εξακολουθείτε να κρυώνετε;

Το να αισθάνεστε συνεχώς ότι κάνει κρύο, μπορεί να προκαλείται από μια σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν μία φυσική τάση να κρυώνουν περισσότερο από άλλους χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία.

Οι γυναίκες, για παράδειγμα, έχουν μεγαλύτερη δυσανεξία στο κρύο, κάτι που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το χαμηλότερο σωματικό βάρος τους. Τείνουν επίσης να έχουν χαμηλότερο ποσοστό μυϊκής μάζας, η οποία βοηθά στην παραγωγή θερμότητας.

Οι ορμόνες είναι γνωστό ότι επίσης παίζουν ρόλο, καθώς τα οιστρογόνα τείνουν να πυκνώνουν ελαφρώς το αίμα, μειώνοντας έτσι τη ροή του στα μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία που τροφοδοτούν τα άκρα.

Δείτε με ποια προβλήματα υγείας σχετίζεται η δυσανεξία στο κρύο:

Διαβήτης
Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει αναιμία, προβλήματα στα νεφρά και στην κυκλοφορία του αίματος, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν δυσανεξία στο κρύο.

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί επίσης να βλάψουν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Μια άλλη αιτία για το αίσθημα κρύου που σχετίζεται με τον διαβήτη είναι η περιφερική αρτηριακή νόσος, η οποία προκαλεί εναποθέσεις λίπους και στένωση των αιμοφόρων αγγείων προκαλώντας αίσθημα κρύου ιδιαίτερα στα πόδια.

Σιδηροπενική αναιμία
Όταν δεν υπάρχουν αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν οξυγόνο στα όργανα του σώματος, είναι σύνηθες να νιώθουμε κρύο και συμπτώματα κόπωσης ή αδυναμίας. Είναι γνωστό ότι η σιδηροπενική αναιμία προκαλεί κρύα χέρια και πόδια.

Υποθυρεοειδισμός
Ο υποθυρεοειδισμός επιβραδύνει τον μεταβολισμό, οδηγώντας σε πτώση της θερμοκρασίας στον κορμό του σώματος.

Ως αποτέλεσμα, κάποιοι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να αισθάνονται συνεχώς κρύο ή να μην αντέχουν καθόλου το κρύο.

Ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί ως θερμοστάτης και όταν δεν λειτουργεί φυσιολογικά, το σώμα δεν λαμβάνει το κατάλληλο σήμα για την αύξηση της παραγωγής θερμότητας.

Ανεπάρκεια βιταμίνης Β12
Χωρίς αρκετή Β12, το σώμα δεν παράγει αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια για να τροφοδοτείται με οξυγόνο όλο το σώμα. Αυτό μπορεί να σας κάνει να τρέμετε και να κρυώνετε, ειδικά στα χέρια και τα πόδια.

Η αναιμία λόγω έλλειψης βιταμίνης Β12 ή φυλλικού οξέος πρέπει να αντιμετωπίζεται το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι Λένε τα Μαλλιά για την Υγεία σας;

.

Έχετε ταλαιπωρημένα μαλλιά, τούφες που πέφτουν ή πιτυρίδα; Μήπως τα συμπτώματα αυτά θέλουν να σας πουν κάτι για την υγεία σας;

Αυτά τα Καθημερινά Αντικείμενα Έχουν Περισσότερα Μικρόβια από την Τουαλέτα σας

.

Δείτε ποια 8 αντικείμενα καθημερινής χρήσης έχουν περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα σας.

Οδοντόβουρτσα: Αυτό Είναι το Αηδιαστικό Λάθος που Κάνουν οι Περισσότεροι

.

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να αποθηκεύουν την οδοντόβουρτσα στις πλαστικές θήκες ταξιδιού. Δείτε γιατί αυτή η μέθοδος κάνει κακό στην υγεία σας.

Πέντε Ασκήσεις που Βελτιώνουν την Κακή Διάθεση

.

Νιώθετε στεναχωρημένοι, αγχωμένοι, καταθλιπτικοί; Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κακή ψυχολογία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Λιγκουίνι με Πέστο Βασιλικού και Αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

λίπος
Η Άσκηση που Καίει το Λίπος 2 Φορές πιο Γρήγορα από τις Άλλες!