Στο πλάι

Σχεδόν τα δυο τρίτα του πληθυσμού κοιμάται στο πλάι και σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή είναι ίσως η καλύτερη θέση ύπνου για τη γενική υγεία. Όσοι κοιμούνται στο πλάι δεν υποφέρουν από την άπνοια ύπνου, δεν τραυματίζεται ο αυχένας τους και δεν υποφέρουν από το ροχαλητό. Επίσης, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι ο ύπνος σε αυτή τη θέση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης νευρολογικών παθήσεων όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον, αν και οι μελέτες αφορούν τα ποντίκια.

Αν θέλετε να διευκολύνετε τα συμπτώματα της καούρας και την παλινδρόμηση οξέος η καλύτερη πλευρά για να κοιμηθείτε είναι η αριστερή. Ωστόσο αυτή θέση συνδέεται με πιο συχνούς εφιάλτες και μπορεί επίσης να υπάρξει επιπλέον πίεση στο συκώτι.

Διαβάστε ακόμα:

Ανάσκελα

Αν ανησυχείτε για τις ρυτίδες τότε η συγκεκριμένη θέση είναι η καλύτερη για να κοιμηθείτε. Επίσης αυτή η στάση ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, δεδομένου ότι η βαρύτητα εμποδίζει το οξύ του στομάχου να ανέβει στον οισοφάγο. Υποφέρετε από πόνους στη μέση ή τον αυχένα; Αν ναι τότε κοιμηθείτε ανάσκελα γιατί βοηθάτε στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους σας και επιτρέπετε στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη να διατηρήσει μια πιο ουδέτερη θέση από ό,τι αν κοιμάστε στο πλάι. Το αρνητικό αυτής της στάσης είναι ότι επιδεινώνει το ροχαλητό και αυξάνει τον κίνδυνο υπνικής άπνοιας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Βρείτε εδώ περισσότερα θέματα για ομορφιά, μόδα, διατροφή και well being.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.