Γιατί η Διαλειμματική Δίαιτα Είναι Τόσο Αποτελεσματική; Το Πρόγραμμα Διατροφής που θα σας Σώσει (μια Ανάσα πριν το Καλοκαίρι!)

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Γιατί η Διαλειμματική Δίαιτα Είναι Τόσο Αποτελεσματική; Το Πρόγραμμα Διατροφής που θα σας Σώσει (μια Ανάσα πριν το Καλοκαίρι!)

Ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, μας λέει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για μία από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες και μας προτείνει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής.

Η νηστεία είναι μια από τις αρχαιότερες θεραπευτικές, παραδοσιακές μεθόδους στην ανθρώπινη ιστορία. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει κερδίσει μία άνευ προηγουμένου δημοφιλία. Ως εκ τούτου έχουν μελετηθεί διάφορα μοτίβα διαλειμματικής διατροφής, όπως είναι το 1:1, δηλαδή μία ημέρα ελεύθερης διατροφής και μία ημέρα νηστείας, το 5:2, δηλαδή 5 ημέρες ελεύθερες και 2 νηστείας, καθώς και η κατανάλωση φαγητού μέχρι το μεσημέρι.

Με άλλα λόγια η δίαιτα αυτή προτείνει την εναλλαγή ημερών νηστείας με ημέρες ελεύθερης διατροφής ή την αποφυγή κατανάλωσης φαγητού από μία ώρα και μετά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρωτόκολλα αυτού του μοντέλου διατροφής, που κυμαίνονται από αποχή από το φαγητό για κάποιες ώρες την ημέρα μέχρι κάποιες μέρες την εβδομάδα.

Αυτό συμβάλλει στην κατανάλωση λιγότερων γευμάτων με αποτέλεσμα την αυτόματη μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Επιπλέον, με τη διαλειμματική νηστεία, αλλάζουν τα επίπεδα των ορμονών, καθώς παρατηρείται μείωση των επιπέδων της ινσουλίνης και αύξηση των επιπέδων της αυξητικής ορμόνης, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την απελευθέρωση της ορμόνης καύσης λίπους, της νορεπινεφρίνης. Λόγω αυτών των αλλαγών στις ορμόνες, η διαλειμματική νηστεία, μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό μας ρυθμό κατά 3,6–14%. Έτσι λοιπόν, τελικά τρώμε λιγότερο και ταυτόχρονα καίμε περισσότερες θερμίδες, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Μάλιστα, μια ανασκόπηση του 2014 διαπίστωσε ότι αυτό το διατροφικό μοτίβο μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους 3-8% σε διάστημα 3-24 εβδομάδων, η οποία είναι πολύ σημαντική σε σύγκριση με τις περισσότερες μεθόδους απώλειας βάρους. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι άνθρωποι έχασαν επίσης το 4-7% της περιφέρειας της μέσης τους, υποδηλώνοντας σημαντική απώλεια σπλαχνικού λίπους που είναι επιβλαβές για την υγεία μας.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι ο κύριος λόγος της επιτυχίας του διατροφικού αυτού μοτίβου, είναι ότι μας βοηθά να τρώμε λιγότερες θερμίδες και να μη τσιμπολογάμε μέσα στην ημέρα. Εάν καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες φαγητού, ακόμη και αν περιορίζουμε τον χρόνο που τρώμε, τελικά μπορεί να πάρουμε βάρος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο elle.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοιλιά τέλος! 9 Καθημερινοί Τρόποι να Απαλλαγείτε από το "Σωσίβιο"

.

Δείτε 9 καθημερινούς τρόπους για να απαλλαγείτε από την κοιλιά.

Πώς η Δίαιτα του Καταρράκτη Βοηθά να Χάσετε Μέχρι και 6 Κιλά σε μια Εβδομάδα

.

Δοκιμάστε αυτή τη δίαιτα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματά της.

Νέα Έρευνα: Αυτό το Πράγμα στην Κουζίνα σας Παχαίνει!

.

Δείτε τι είναι αυτό που έχετε στην κουζίνα σας και σας παχαίνει!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Aυτά τα 6 Αντικείμενα Κρύβονται Σπίτι σας και Απειλούν την Υγεία σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Creme Brulee Από τον Γιώργο Τσούλη