Έτσι θα Αποχαιρετήσετε μια για Πάντα την Ακμή

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Έτσι θα Αποχαιρετήσετε μια για Πάντα την Ακμή

Πες αντίο στις ατέλειες και τα σπυράκια με τη μέθοδο της dr Χanthinaki.

Ένα από τα συχνότερα προβλήµατα της επιδερµίδας που ταλαιπωρεί εφήβους, αλλά και ενηλίκους, είναι η ακµή. Η εξειδικευµένη στην ακµή δερµατολόγος Αρσινόη Ξανθινάκη απαντά σε βασικά ερωτήµατα και αναλύει την καινοτόµο µέθοδο που εφαρµόζει για να την αντιµετωπίσει.

Πότε εµφανίζεται η ακµή και πού οφείλεται; 

Η ακµή είναι η συχνότερη νόσος του δέρµατος και ξεκινά στην αρχή της εφηβείας (10-17 ετών στα κορίτσια και λίγο αργότερα, 14-19 ετών, στα αγόρια). Eίναι πάθηση της «τριχοσµηγµατογόνου µονάδας» του δέρµατος, δηλαδή του σµηγµατογόνου αδένα και του θυλάκου της τρίχας, τον οποίο ο αδένας «λιπαίνει» µε το σµήγµα του. Η κύρια αιτία της είναι η απόφραξη του τριχικού θυλάκου από υπερβολικό σµήγµα και νεκρά κύτταρα, η οποία οδηγεί σε τοπική φλεγµονή και δηµιουργία των βλαβών της ακµής (σπυράκια).

5 Τροφές που θα σας Χαρίσουν Τέλεια, Λαμπερή Επιδερμίδα

Ποιοι παράγοντες προκαλούν τις εξάρσεις της ακµής;

Ένα βασικό αίτιο είναι οι διακυµάνσεις των ανδρογόνων (για παράδειγµα στην εφηβεία, πριν και µετά την περίοδο, στην έναρξη και τη διακοπή των αντισυλληπτικών, στην κύηση, στις πολυκυστικές ωοθήκες κ.ά.). Άλλα συχνά αίτια είναι το χρόνιο στρες, η ρύπανση της ατµόσφαιρας και η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, ακµή µπορούν να προκαλέσουν κάποιες πλούσιες ενυδατικές και αντιγηραντικές κρέµες, βαριά και λιπαρά προϊόντα µακιγιάζ ή ελαιώδη σαµπουάν και κοντίσιονερ. Άλλες φορές το αίτιο είναι ο λανθασµένος καθαρισµός του προσώπου (ανεπαρκής ή αντίθετα υπερβολικά επιθετικός) ή η λανθασµένη µέθοδος αποτρίχωσης (κερί, χαλάουα, τσιµπιδάκι, κλωστή κ.ά.) Η διατροφή παίζει, επίσης, σηµαντικό ρόλο. Η δυτικού τύπου δίαιτα που έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες οικογένειες, µε αφθονία υδατανθράκων, ζωικών προϊόντων (και κυρίως γαλακτοκοµικών) και γρήγορου-πρόχειρου φαγητού οδηγεί σε υπερπαραγωγή σµήγµατος, αλλά και στη δηµιουργία φλεγµονής στο δέρµα. Ανάλογες επιπτώσεις έχουν η κατανάλωση αλκοόλ και καφέ, καθώς και το κάπνισµα. Τους τελευταίους µήνες έχει προστεθεί ένας επιπλέον παράγοντας πρόκλησης ακµής: η χρήση της µάσκας για την προστασία από τον Covid-19. Ο µηχανισµός µε τον οποίο η µάσκα οδηγεί σε ανάπτυξη ακµής (γνωστή ως maskne) είναι ένας συνδυασµός της τριβής της µάσκας, που ερεθίζει το πρόσωπο, µε την ανάπτυξη θερµού και υγρού περιβάλλοντος κάτω από αυτήν, που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο elle.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έχεις Ακμή; Αυτές είναι οι 7 Τροφές που θα την Εξαφανίσουν

.

Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να εξαφανίσεις την ακμή.

Το Μυστικό της Jessica Alba για Πεντακάθαρη Επιδερμίδα Χωρίς Ακμή!

.

Έτσι θα εξαφανίσετε την ακμή από την επιδερμίδα σας όπως το κάνει και η Jessica Alba.

Αυτό Είναι το Βότανο που Καταπολεμά την Ακμή!

.

Καταπολέμησε την ακμή με τη βοήθεια αυτού του βοτάνου!

Αυτές είναι οι Καθημερινές Συνήθειες που Επιδεινώνουν την Ακμή

.

Δείτε τι κάνετε κάθε μέρα και επιδεινώνεται η ακμή σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Light Ούγγρικη Μανιταρόσουπα! Έτοιμη σε 20 Λεπτά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σεντόνια
Ο Πανέξυπνος Τρόπος για να Αποθηκεύετε τα Σεντόνια σας
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Light Ούγγρικη Μανιταρόσουπα! Έτοιμη σε 20 Λεπτά

Η πιο εύκολη και γρήγορη μανιταρόσουπα που θα σας ξετρελάνει.

Close