Ένας Κόσμος Χωρίς Σωματική Επαφή: Τι θα Αλλάξει από Εδώ και Πέρα

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ένας Κόσμος Χωρίς Σωματική Επαφή: Τι θα Αλλάξει από Εδώ και Πέρα

Mία από τις πιο περίπλοκες πτυχές που πρέπει να διαχειριστούμε σε αυτή τη νέα φάση της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού, θα είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση. Το χωνέψαμε μόλις στη φάση 1, ωστόσο, ακόμη και στη φάση 2, και πιθανώς στη 3 και 4, μας ζητείται να διατηρήσουμε την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων που αγαπάμε.

Είστε έτοιμοι να ζήσετε σε έναν κόσμο όπου δεν θα αγγίζετε ο ένας τον άλλον; Που δεν φιλάτε και δεν θα αγκαλιάζετε; Τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στη ζωή μας ένα σενάριο όπου η σωματική επαφή είναι επικίνδυνη; 

Θα δούμε ξανά την οικογένεια και τους φίλους μας, αλλά δεν θα μπορέσουμε να τους αγκαλιάσουμε τόσο εύκολα. Θα δούμε ξανά τους συναδέλφους μας και δεν θα μπορέσουμε να σφίξουμε τα χέρια. Αν συναντήσουμε κάποιον που γνωρίζουμε, θα πρέπει να μείνουμε ένα μέτρο μακριά. Δεν είναι μια ελκυστική προοπτική, ειδικά για τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν σωματική επαφή με τους γύρω τους.

Η σημασία της σωματικής επαφής.

Στη ψυχολογία το θέμα της σωματικής επαφής μελετάται ευρέως. Οι μελέτες σχετικά με τη σημασία της είναι αναρίθμητες και βεβαιώνουν, μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους, την αίσθηση του πόνου ενώ διεγείρει την παραγωγή οξυτοκίνης, την ορμόνη της αγάπης.

Ψυχολογία και Ακαταστασία: Τι Σημαίνει το ότι Είστε Ακατάστατοι;

Ένα παράδειγμα του πόσο χρήσιμος είναι ο ρόλος της επαφής, είναι οι μελέτες του ανθρωπολόγου Robin Dunbar, ο οποίος παρατήρησε ότι μεταξύ των πρωτευόντων - η τυπική χειρονομία του καλλωπισμού - χρησιμεύει όχι μόνο για τον καθαρισμό, αλλά και ως επικοινωνία. Οι πίθηκοι περιποιούνται ο ένας τον άλλον περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο, επειδή το να αγγίζονται είναι μια κοινωνική λειτουργία. Οι σχέσεις που δημιουργούνται από τον καλλωπισμό, είναι τόσο στενές που σε περίπτωση απειλής ο ένας πίθηκος θα υπερασπιστεί τον άλλον. Όσοι δεν συμμετέχουν στην περιποίηση θα εξαιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΥΤΟΣ είναι ο Λόγος που η TV στην Κρεβατοκάμαρα Βελτιώνει τη Σχέση σας

.

Δείτε γιατί η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα κάνει καλό στη σχέση σας!

Έτσι θα Αντιμετωπίσετε την Κακή Διάθεση σε 15′

.

Σε 15 λεπτά μπορείτε να απαλλαγείτε από την κακή σας διάθεση.

Kλείνετε τα 30; Όλα Αυτά για τα Οποία δεν θα σας Καίγεται πλέον Καρφί!

.

Δείτε όλα όσα δεν σας ενδιαφέρουν πια από τη στιγμή που θα κλείσετε τα 30.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι το Εκπληκτικό Σπίτι που Πούλησε ο Adam Levine στον John Mayer!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κεράσια: Η Απόλυτη Υπερτροφή για την Υγεία
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Αυτό Είναι το Εκπληκτικό Σπίτι που Πούλησε ο Adam Levine στον John Mayer!

Δείτε το υπέροχο σπίτι που ανήκε στον Adam Levine.

Close