Ασπιρίνη στα Φυτά μας: Αλήθειες και Ψέματα

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ασπιρίνη στα Φυτά μας: Αλήθειες και Ψέματα

Οι μεγαλύτερες από εμάς θα έχουμε σίγουρα ακούσει πολλές φορές ότι η γιαγιά ή η μαμά μας έριχνε στα φυτά τσόφλια αυγών, στάχτη, φλούδες από μπανάνα, το κατακάθι του καφέ και ασπιρίνη. Οι παλιές νοικοκυρές υποστηρίζουν ότι όλα αυτά έχουν θαυματουργική επίδραση πάνω στα φυτά.

Με αφορμή όλες αυτές τις πληροφορίες αποφάσισα να κάνω μια σειρά από άρθρα για να σας βοηθήσω να ανακαλύψουμε την αλήθεια ή το ψέμα γύρω από τη χρήση τέτοιων υλικών για τα φυτά μας. Ξεκινάμε από την ασπιρίνη όπου τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η ασπιρίνη περιέχει Ακετυλοσαλικυλικό Οξύ μία ουσία που προέρχεται από το σαλικυλικό οξύ.

Γιατί Πρέπει να Ρίχνεις Καφέ στα Φυτά σου - Ο Απίθανος Λόγος που Έχει Φοβερό Αποτέλεσμα

Πρόκειται για χημική ένωση που παράγεται από συγκεκριμένα φυτά όπως η Ιτιά.
Γεωπονικές έρευνες επέδειξαν ότι το σαλικυλικό οξύ εμφανίζει πολλαπλούς ρόλους στη φυσιολογία των φυτών. Ενδεικτικά αναφέρω αυτόν της άνθισης, την αύξηση της φυλλικής αλλά και της ριζικής επιφάνειας. Εντοπίστηκε επίσης η θετική δράση του στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και στην ενίσχυση του αμυντικού συστήματος φυτών.

Πριν σπεύσετε να ταΐσετε όλα σας τα φυτά με ασπιρίνη θέλω να θυμάστε ότι η ασπιρίνη περιέχει δοσολογία που αφορά τη χρήση της στους ανθρώπους. Μπορείτε όμως με ασφάλεια να τη διαλύσετε σε 5 λίτρα νερού και να κάνετε ριζοπότισμα ή διαφυλλική εφαρμογή μια φορά το μήνα. Τέλος η ασπιρίνη βοηθάει τα κομμένα λουλούδια να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο βάζο. Απλά διαλύστε μια ή μισή στο νερό ανάλογα με το μέγεθος του βάζου σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά Eίναι τα 8 Καλύτερα Φυτά για Γάμο

.

Στον γάμο σας πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές έτσι ώστε να διαλέξετε το σωστό φυτό που θα σας προσφέρει αυτό που θέλετε πραγματικά.

Το Τελειο Gadget για τα Φυτά σας (VIDEO)!

.

Δείτε το gadget που θα σώσει τα φυτά σας.

Τι Λαχανικά Μπορείτε να Μεγαλώσετε στο Μπαλκόνι σας Αυτή την Εποχή;

.

Το πιο απολαυστικό και αγχωλυτικό χόμπι που υπάρχει εκεί έξω.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5:2! Η Δίαιτα-Φαινόμενο που θα σας Βοηθήσει να Χάσετε Εύκολα Βάρος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Cupcakes Καραμέλας Από τον Άκη Πετρετζίκη