Αυτός Είναι ο Λόγος που Πολλά Ζευγάρια Χωρίζουν Μετά τις Διακοπές

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτός Είναι ο Λόγος που Πολλά Ζευγάρια Χωρίζουν Μετά τις Διακοπές

Όλο το χρόνο περιμένουμε τις πολυπόθητες καλοκαιρινές διακοπές.

Ξεκούραση, απόδραση από τη ρουτίνα και τους φρενήρεις, ρυθμούς της καθημερινότητας, απολαύσεις κι επιτέλους, περισσότερος  χρόνος με το ταίρι μας.

Περιμένουμε τις διακοπές για να είμαστε όλη την ημέρα μαζί, να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε μακριά από τις καθημερινές πιέσεις κι υποχρεώσεις, να γεμίσουμε με νέα ενέργεια τη σχέση μας.

Έρευνα Αποκαλύπτει 5 Αιτίες που Οδηγούν σε Χωρισμό Μετά τον Γάμο

Πόσο εφικτό είναι αυτό τελικά, και γιατί πολλές φορές βλέπουμε ζευγάρια να αποφασίζουν να χωρίσουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές;

Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος όπου βρισκόμαστε να περνάμε, μετά από αρκετό καιρό, συνεχώς μαζί με τον/τη σύντροφό μας, είναι ενδεικτικός για την κατάσταση που βρίσκεται η σχέση μας. Όταν οι επιθυμίες συμπίπτουν, τα πράγματα είναι εύκολα. Όμως μπορεί  οι σύντροφοι να έχουν τελείως διαφορετικές προτιμήσεις και ζητούμενα από το διάστημα των διακοπών. Ο ένας να θέλει ηρεμία, κι ο άλλος πολυσύχναστο μέρος, ο ένας να είναι της περιήγησης κι ο άλλος της ολοήμερης ξεκούρασης, ο ένας να θέλει να εξερευνά νέα μέρη κάθε φορά, κι ο άλλος να περνάει χρόνο με την πατρική οικογένεια. Όταν προκύπτουν θέματα διαφορετικών προτιμήσεων κι αιτημάτων στις διακοπές, τα ζευγάρια που έχουν υγιή σχέση, συνήθως καταλήγουν σ’ ένα συνδυαστικό πρόγραμμα, που να ικανοποιεί, όσο το δυνατόν περισσότερο και τους δυο ή, αν γίνει τελικά το χατίρι του ενός, ο «ευνοημένος», φροντίζει για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση και του άλλου. Αυτό είναι δείγμα υγείας στη σχέση, όπου ο ένας λαμβάνει υπ’ όψην τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου και κάνει το καλύτερο που μπορεί , έτσι ώστε να είναι κι ο άλλος ευχαριστημένος. Είναι σαν να λέει  «σε νοιάζομαι, σε θεωρώ σημαντικό/η και θέλω να περνάς καλά όπως κι εγώ».

8 Πρώην Ζευγάρια Δίνουν Συμβουλές για να Πετύχει ο Δικός σας Γάμος (όλα όσα Έμαθαν από το Διαζύγιό τους)

Αρκετές φορές όμως οι διακοπές, είναι σαν ένας μεγεθυντικός φακός των δυσκολιών ή ακόμα και των αδιεξόδων της σχέσης του ζευγαριού. Ο πολύς κοινός χρόνος, δείχνει με αμείλικτο τρόπο τη δυσκολία στην επικοινωνία, το κενό στα συναισθήματα, τη διάσταση στις επιθυμίες ή ακόμα περισσότερο, τη δυσφορία που μπορεί πλέον να προκαλεί στον έναν η παρουσία του άλλου. Πολλές φορές ένα θέμα αθώο κι ευχάριστο όπως το «σε ποια παραλία θα πάμε» ή «τι θα φάμε», γίνεται πεδίο μάχης και πηγή δυσαρέσκειας και παραπόνων. Συμβαίνει επίσης συχνά, όταν οι διακοπές  είναι μαζί με την πατρική οικογένεια του ενός, ο άλλος να παραμελείται και να βρίσκεται στο περιθώριο ενός  προγράμματος «υποχρεώσεων» του άλλου ως προς τις επισκέψεις σε συγγενείς, συμμόρφωσης στο πρόγραμμα της ευρύτερης οικογένειας, απώλειας του προσωπικού χρόνου, και παρουσίας σε κοινωνικές εκδηλώσεις που δεν τον/την αφορούν καθόλου.

Ένα άλλο ανησυχητικό σύμπτωμα, είναι το να απομονώνεται  ο καθένας  στο κινητό ή το βιβλίο του, να «κρύβεται»  πίσω από τη φροντίδα των παιδιών (αν υπάρχουν) και να επιδιώκει όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο επικοινωνίας με τον άλλο. Πολλές φορές τα ζευγάρια εκπλήσσονται, συνειδητοποιώντας πως έχουν αποξενωθεί, πως βρίσκονται μ’ έναν άνθρωπο του οποίου η παρουσία είναι πλέον αδιάφορη ή και δυσάρεστη,  και πως  αυτό που νόμιζαν πως οφείλεται απλά στους καθημερινούς ρυθμούς και τη ρουτίνα, είναι η πραγματικότητα μιας σχέσης βαλτωμένης και παρηκμασμένης.

Δείτε το άρθρο στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Βρείτε εδώ περισσότερα θέματα για ομορφιά, μόδα, διατροφή και well being.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πώς Κρεμάτε το Χαρτί Υγείας Λέει Πολλά για Εσάς!

.

Ο τρόπος που κρεμάτε το χαρτί υγείας αποκαλύπτει πράγματα για την προσωπικότητά σας.

Νέα Έρευνα: Τι Λέει ο Αγαπημένος σας Καφές για την Προσωπικότητά σας

.

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά ένα φλιτζάνι καφέ αποκαλύπτει πιο σημαντικά μυστικά για εσάς από απλές προβλέψεις για το μέλλον.

6 Πράγματα που Αλλάζουν Μετά τη Συγκατοίκηση

.

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που αλλάζουν με τη συγκατοίκηση.

8 Πράγματα Μόνο για Πραγματικά Αχώριστα Ζευγάρια

.

Με αυτά τα gadget και τα αντικείμενα που κυκλοφορούν μπορείτε να έρθετε ακόμα πιο κοντά με τον σύντροφό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε για Ποιο Λόγο Αυτή η Καρέκλα Κοστίζει 23.000 Ευρώ!!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Να πώς θα Φτιάξετε την πιο Νόστιμη Αλμυρή Τάρτα για Βραδινό