1. Αντικατάσταση του πρωινού γεύματος με ένα smoothie.

Μπορεί να πιστεύετε ότι πίνοντας ένα smoothie κάθε πρωί είναι η ιδανική λύση για να χάσετε βάρος. Όμως δεν ισχύει πάντα κάτι τέτοιο, αφού πολλά smoothies περιέχουν πάνω από δυο φλιτζάνια φρούτα, γάλα, ζάχαρη και ξηρούς καρπούς με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες θερμίδες από ένα κανονικό πρωινό γεύμα.

  1. Αναπλήρωση ύπνου τα Σαββατοκύριακα.

Πολλοί επιδίδονται σε αυτή τη φαινομενικά αθώα συνήθεια με σκοπό να αναπληρώσουν τον ύπνο όλης της εβδομάδας. Όμως αυτή η στρατηγική μπορεί να διαταράξει το κικαρδικό σας ρυθμό και να νιώθετε εξαντλημένοι κατά διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να είστε συνεπείς με τις ώρες ύπνου σε καθημερινή βάση και να μην περιμένετε να έρθει το Σάββατο για να κοιμηθείτε όσο δεν κοιμηθήκατε μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

  1. Μείωση πρόσληψη των υδατανθράκων.

Το υποστηρίζουν όλοι οι διατροφολόγοι: οι υδατάνθρακες δεν είναι ο εχθρός. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά βοηθάνε στην απώλεια βάρους, αυξάνοντας τον κορεσμό, συμβάλουν στην καλή λειτουργία της πέψης και παρέχουν ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μειώσετε την πρόσληψη απλών υδατανθράκων – ζάχαρη, γλυκά, πατάκια…- και να αυξήσετε την πρόσληψη των σύνθετων.

Δείτε το άρθρο στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Βρείτε εδώ περισσότερα θέματα για ομορφιά, μόδα, διατροφή και well being.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.