Απώλεια βάρους: 4 μύθοι που Πρέπει να Γνωρίζετε αν Θέλετε να Χάσετε Κιλά

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Απώλεια βάρους: 4 μύθοι που Πρέπει να Γνωρίζετε αν Θέλετε να Χάσετε Κιλά

Αυτά τα tips δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην προσπάθεια για απώλεια βάρους.

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις κιλά με υγιή τρόπο και να μην τα ξαναπάρεις μετά από κάποιο διάστημα, είναι η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική γυμναστική. Αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί μύθοι για την απώλεια βάρους κάποιους από τους οποίους σίγουρα έχεις διαβάσει, ακούσει ή ακόμα και ακολουθήσει.

«Φάε λιγότερο, κάνε περισσότερη γυμναστική»

H απώλεια βάρους σε πολλές περιπτώσεις είναι περίπλοκη, ειδικά όταν συνυπάρχουν παράγοντες ψυχολογικοί και ιατρικοί. Αυτό που σε πολλούς φαντάζει απλό «φάε λιγότερο, κινήσου περισσότερο», δεν έχει πάντα αποτέλεσμα και χρειάζεται μία πιο στοχευμένη προσπάθεια.

Το ιδανικό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό ο οποίος γνωρίζοντας ακριβώς τη δική σου περίπτωση θα μπορεί να σου βγάλει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και να σε καθοδηγήσει για το πόσες ώρες γυμναστικής να κάνεις.

«Φάε λιγότερα λιπαρά»

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχουν υψηλή θερμιδική αξία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους. Τα καλά λιπαρά όπως αυτά που υπάρχουν στο αβοκάντο και τους ξηρούς καρπούς, παρατείνουν το αίσθημα κορεσμού, θα σε κάνουν να νιώθετε χορτάτη για περισσότερη ώρα και γενικά ενισχύουν την υγεία του οργανισμού. Για την ακρίβεια, έρευνες δείχνουν ότι τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά όπως είναι οι ελιές, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο πιο πολύ βοηθούν στην απώλεια βάρους παρά το αντίθετο.

«Cardio για απώλεια βάρους, βάρη για μυϊκή ενδυνάμωση»

Ναι, η cardio βοηθάει στην καύση θερμίδων, αλλά χρειάζεσαι και ασκήσεις ενδυνάμωσης για να «χτίσεις» τους μυς κάτω από το λίπος και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου. Κάνοντας μόνο γυμναστική cardio θα πετύχεις την απώλεια βάρους αλλά μόνο αυτό το είδος άσκησης δεν θα σεβοηθήσει να αποβάλλεις το σωματικό λίπος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρεις Λόγοι που δεν Χάνετε Βάρος ενώ Τρώτε Υγιεινά και Αθλείστε

.

Απλές αλλαγές στη διατροφή όπως η αύξηση της κατανάλωσης πρωτεϊνών και η αποφυγή των ποτών με ζάχαρη, θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

6 Tips για την Κουζίνα που θα σας Βοηθήσουν να Τρώτε Λιγότερο

.

Η κουζίνα του σπιτιού μπορεί να γίνει «σύμμαχος» σας σε περίπτωση που κάνετε μια προσπάθεια για έλεγχο του σωματικού σας βάρους. 

Τι Κάνουν οι Γαλλίδες και Δεν Παίρνουν Βάρος

.

Ξέρουν τι κάνουν οι Γαλλίδες και είναι πάντα αδύνατες χωρίς κόπο.

Τι Φταίει όταν Δεν Χάνετε Λίπος από την Κοιλιά

.

Έτσι θα εξαφανίσετε το λίπος από την κοιλιά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ατομικά Γαλακτομπούρεκα από τον Γιώργο Τσούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ομελέτα με Aσπράδια και Σπαράγγια από τον Γιώργο Τσούλη