1. Έχετε υπονατριαιμία

Είναι σπάνιο αλλά μπορεί αν πίνετε πολύ νερό να βάλετε την υγεία σας σε κίνδυνο. Και αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της υπονατριαιμίας, μια πάθηση που εμφανίζεται όταν τα επίπεδα του νατρίου στο αίμα είναι πιο χαμηλά από το κανονικό. Το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης και βοηθάει στη ρύθμιση της ποσότητας του νερού στο σώμα μας. Όταν συμβεί αυτό η στάθμη των υγρών του σώματος αυξάνεται και τα κύτταρα αρχίζουν και πρήζονται. Αυτή η διόγκωση μπορεί να προκαλέσει διάφορά προβλήματα υγείας που κάποια μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή. Επίσης, οι αθλητές αντοχής μπορεί να μπουν στον πειρασμό να πίνουν μεγάλη ποσότητα νερού σε όλη τη διάρκεια ενός μαραθώνιου και αυτό να οδηγήσει σε διόγκωση των κυττάρων και να προκαλέσει ναυτία, εμετό και σπασμούς.

Διαβάστε ακόμα:

  1. Όταν έχετε φάει πολύ

Αν πιείτε νερό πριν τι φαγητό είναι ένας απλό τρόπος για να μειώσετε την πείνα, αφού πολλές φορές αν μπερδεύετε τη δίψα με το αίσθημα της πείνας. Όμως αν μετά από ένα βαρύ γεύμα πιείτε πολύ νερό, μπορεί να σας οδηγήσει σε δυσφορία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.