18 Πράγματα στο Σπίτι που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

18 Πράγματα στο Σπίτι που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε

Μη σε αποσυντονίζει ο τίτλος του άρθρου: δεν σου κάνω παρατήρηση.

Κι εγώ τα ξεχνώ. Συνέχεια, αγαπητέ αναγνώστη! Εκεί που νομίζω ότι έχω βρει το υπερ-σύστημα εβδομαδιαίας και καθημερινής (του 10λεπτου ψιλοπράγματα) καθαριότητας  για να κρατιέται το μικρό μου σπίτι καθαρό ώστε να μην γίνομαι κουρέλι τη μία στο τόσο που θα θυμόμουν να καθαρίσω το χάος, πιάνω ένα κουτί που έχει μείνει μήνες πάνω στο ψυγείο και μαζί του, κατεβάζω ένα σύννεφο σκόνης (εννοείται κατευθείαν στο πρόσωπό μου). Υπάρχουν βλέπεις κάποια σημεία και αντικείμενα στο σπίτι, που δεν σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε όσο συχνά θα έπρεπε. Διάβασε ποια είναι αυτά και την επόμενη φορά που θα αναλάβεις καθήκοντα καθαριότητας, το σπίτι σου θα είναι -πραγματικά- “λαμπίκο”.

Πώς να Πλύνετε Μόνοι σας Ρούχα που Θέλουν Στεγνό Καθάρισμα

1. Πόμολα και διακόπτες

Τα πιάνεις κάθε μέρα, άπειρες φορές. Δεν είπα να γίνεις μικροβιοφοβικός, αλλά ένα πέρασμα με ήπιο απολυμαντικό μια στο τόσο κακό δεν κάνει. Ειδικά οι διακόπτες πιάνουν μια σκούρα “μάκα” που όταν την αντιληφθείς, δεν μπορείς να την αγνοήσεις!

2. Κάδοι απορριμάτων

Μπορεί να βάζεις ανθεκτικές σακούλες σκουπιδιών ή ακόμα να έχεις ενισχύσει τους κάδους σου με άμμο για να αποφύγεις δυσάρεστες οσμές, όμως κανένας κάδος δεν μένει αλώβητος από τα σκουπίδια με τα οποία γεμίζει καθημερινά. Κι αυτοί θέλουν πλύσιμο μια στο τόσο.

3. Σκούπα, σφουγγαρίστρα και ο κουβάς της

Καλά, το ότι η σκούπα χρειάζεται πλύσιμο το καταλαβαίνεις αν την παρατηρήσεις από κοντά. Αλλά για την σφουγγαρίστρα μπορεί να σκέφτεσαι ότι αυτοκαθαρίζεται, αφού πλέει μέσα σε υγρό με απολυμαντικό. Κι όμως κι αυτή θέλει πλύσιμο και ο κουβάς της επίσης: πάντα πιάνει κατακάθια βρωμιάς στον πάτο.

Διαβάστε περισσότερα στο madameginger.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθάρισμα Μια Φορά την Εβδομάδα: Τα 6 Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε

.

Αυτά τα 6 σημεία στο σπίτι πρέπει να καθαρίζονται κάθε εβδομάδα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5+1 θησαυροί που Πετάτε στα Σκουπίδια κατά τη Διάρκεια της Μαγειρικής -Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ψωμάκια
Δεν θα Χάσετε Ποτέ τα Ψωμάκια αν δεν Κάνετε Αυτές τις Μικρές Αλλαγές!