Δείτε πως θα Καταλάβετε αν το Κρασί σας Έχει Χαλάσει

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Δείτε πως θα Καταλάβετε αν το Κρασί σας Έχει Χαλάσει

Όσο παλιότερο είναι το κρασί τόσο το καλύτερο, μόνο που αν αυτό έχει ανοιχτεί τα πράγματα περιπλέκονται και διαφοροποιούνται.

Όταν αποφασίσετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι λευκό κρασί και δεν έχετε σκοπό να το καταναλώσετε όλο θα πρέπει να ξέρετε πως θα κρατηθεί φρέσκο για 2 έως 3 μέρες ενώ όσον αφορά το κόκκινο κρασί από τι στιγμή που ανοιχτεί μπορεί να παραμείνει ακμαίο ακόμα και για 2 εβδομάδες.

Το κόκκινο κρασί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιο ανθεκτικό από τη στιγμή που ανοιχτεί συγκριτικά με το λευκό.

Το κόκκινο κρασί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιο ανθεκτικό από τη στιγμή που ανοιχτεί συγκριτικά με το λευκό.

Η Πρώτη Οικιακή Συσκευή Δοκιμής Κρασιού για να Πίνετε το Κρασί σας Όπως το Θέλετε

Υπάρχουν και αυτοί που είναι δύσπιστοι ή απλά δεν συγκρατούν ημερομηνίες για το πότε άνοιξαν το κάθε μπουκάλι κρασιού. Γι αυτούς, λοιπόν, αλλά και για όλους όσους θέλουν να γνωρίζουν σας παρουσιάζουμε τρόπους σύμφωνα με τους οποίους θα καταλάβετε αν το κρασί σας είναι ή όχι προς κατανάλωση.

Το χρώμα του σκουραίνει Αυτό συμβαίνει διότι το κρασί περιέχει φρούτα τα οποία όταν εκτεθούν στο οξυγόνο της ατμόσφαιρας αρχίζουν να σκουραίνουν. Πολλά κρασιά είναι σκούρα από τη φύση τους. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν χαλάσει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει αν αυτό είναι εφικτό να θυμόμαστε το αρχικό χρώμα του.

Το Τέλειο Τρικ για να Παγώσετε το Κρασί σε 10 Λεπτά

Έχει ανθρακούχα γεύση ενώ δεν είναι αφρώδης οίνος Η ανθρακούχα γεύση του κρασιού σημαίνει πως έχει γίνει μια δεύτερη ζύμωση στη φιάλη κάτι το οποίο το καθιστά ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα πάντα με τους εμπόρους κρασιών. Αυτό μπορεί να ευθύνεται σε κακή οινοποίηση ή στο μεγάλο διάστημα που είναι ανοιχτό.

Τα μαντάτα είναι άσημα για το κρασί σας αν έχει ανθρακούχα γεύση ενώ κανονικά δεν είναι αφρώδες.

Τα μαντάτα είναι άσημα για το κρασί σας αν έχει ανθρακούχα γεύση ενώ κανονικά δεν είναι αφρώδες.

Φαίνεται θολό Εάν παρατηρήσετε ότι το κρασί σας είναι θολό ήρθε η ώρα να το πετάξετε. Η θολότητα του κρασιού μπορεί να ευθύνεται από την παρατεταμένη έκθεση σε οξυγόνο, ενώ αυτό πολύ πιθανό σημαίνει βακτήρια για το οξυγόνο σας.

Εντυπωσιακό: Δείτε πως θα Φτιάξετε Βάφλα Χωρίς Βαφλιέρα!

Παράξενη μυρωδιά Η παράξενη μυρωδιά σημαίνει πως είναι ακατάλληλο για να το πιείτε. Όπως τα τρόφιμα που αν κάποιο από τα συστατικά τους έχει χαλάσει μυρίζουν άσχημα έτσι και η μυρωδιά του κρασιού αλλοιώνεται με την αλλοίωση των συστατικών του.  Συγκεκριμένα αν επιχειρήσετε να πιείτε κάποια κρασιά που έχουν ανοιχτεί εδώ και πολύ καιρό, θα αισθανθείτε μια μυρωδιά μεταξύ ξυδιού και ασετόν. Σύμφωνα με τους οινολόγους αυτό οφείλεται στις χημικές αντιδράσεις που προκαλούνται από το οξυγόνο και τη θερμότητα.

Η μυρωδιά του κρασιού μαρτυρά πολλά για την ποιότητά του.

Η μυρωδιά του κρασιού μαρτυρά πολλά για την ποιότητά του.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές Είναι οι 9 Απίστευτες Χρήσεις της Αλόης!

.

Δείτε γιατί, αν έχετε μια αλόη στο σπίτι σας, είναι σαν να έχετε ένα μόνιμο φαρμακείο για απίστευτες χρήσεις!

4 Απίθανες Οικιακές Χρήσεις για το Ψωμί!

.

Όχι, το σφουγγάρι δεν είναι ο μόνος σας συμπαραστάτης στην αποστολή «Καθαριότητα». Ήρθε η ώρα να ανοίξετε τα όρια της συμμαχίας για να χωρέσετε μια φέτα ψωμί!

9 Τροφές που δεν Ξέρατε ότι Μπορείτε να Ψήσετε στο Γκριλ

.

Τα κάρβουνα και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να μετατρέψουν κάποιες αναπάντεχες τροφές σε αξέχαστα εδέσματα. Δείτε ποιες είναι αυτές…


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY: Φτιάξτε Ασετόν με Υλικά...από την Κουζίνα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Σημάδια που Δείχνουν ότι το Παιδί σας θα Γίνει Επιστήμονας!
More in LIVING +, PLUS +
DIY: Φτιάξτε Ασετόν με Υλικά...από την Κουζίνα!

Θα χρειαστείτε 3 απλά υλικά από την κουζίνα σας!

Close