ΑΥΤΟΙ Είναι οι 3 Λόγοι που οι Γυναίκες Ζουν Περισσότερο

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

ΑΥΤΟΙ Είναι οι 3 Λόγοι που οι Γυναίκες Ζουν Περισσότερο

Οι επιστήμονες εξηγούν...

Κατά μέσο όρο, 5 με 7 χρόνια περισσότερα από τους άντρες ζουν οι γυναίκες, σύμφωνα με αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών.

Οι επιστήμονες εικάζουν πως ένας από τους λόγους έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις των γονιδίων τους. Οι μεταλλάξεις των μιτοχονδρίων του DNA στους άντρες συσσωρεύονται με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό κάνει τους άντρες να γερνούν πιο γρήγορα. Οι μεταλλάξεις στα χρωμοσώματα του φύλου επηρεάζουν επίσης το προσδόκιμο επιβίωσης. Τα κύτταρα του φύλου, που προέρχονται από αρσενικές και θηλυκές γονάδες, περιέχουν τα χρωμοσώματα Χ ή Υ. Το γεγονός πως οι γυναίκες διαθέτουν δύο χρωμοσώματα Χ, ενώ οι άντρες μόνο ένα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, λένε οι ειδικοί, προκειμένου να καταλάβουμε το μηχανισμό με τον οποίο οι γονιδιακές μεταλλάξεις επηρεάζουν διαφορετικά τους άντρες και τις γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:

Οι μεταλλάξεις των γονιδίων που σχετίζονται με το φύλο και που παράγονται στο χρωμόσωμα Χ εκφράζονται στους άντρες επειδή εκείνοι διαθέτουν μόνο ένα χρωμόσωμα Χ. Οι μεταλλάξεις αυτές έχουν συχνά ως αποτέλεσμα ασθένειες που οδηγούν σε πρόωρη παρακμή του οργανισμού. Δεδομένου πως οι γυναίκες διαθέτουν δύο χρωμοσώματα Χ, η γονιδιακή μετάλλαξη ενός από τα δύο, μπορεί να συγκαλυφθεί χάρη τις σχέσεις “κυριαρχίας” μεταξύ των  γονιδίων. Αν το αλληλόμορφο γονίδιο ενός χαρακτηριστικού είναι ανώμαλο, το αλληλόμορφο γονίδιο του άλλου Χ μπορεί να αναπληρώσει αυτή την ανωμαλία οπότε η ασθένεια δε θα εμφανιστεί.

Ένας άλλος σημαντικός και πιο γνωστός παράγοντας γι’ αυτή τη διαφορά του προσδόκιμου επιβίωσης μεταξύ των δύο φύλων είναι οι ορμόνες. Η μεγαλύτερη ποσότητα τεστοστερόνης στους άντρες δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την αύξηση της LDL χοληστερόλης, η οποία ευνοεί το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αντίθετα, τα οιστρογόνα στις γυναίκες μειώνουν την ποσότητα της συγκεκριμένης ορμόνης και ανεβάζουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης, της HDL, καθυστερώντας γενικά την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων στις γυναίκες μέχρι την εμμηνόπαυση. Οι άντρες που έχουν για περισσότερα χρόνια την “κακή” χοληστερόλη να επιδρά επιβαρυντικά στον οργανισμό τους, παρουσιάζουν σε νεότερη ηλικία από τις γυναίκες καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και περισσότερα θέματα ψυχολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απίστευτο αυτό που Υποστηρίζουν οι Σύγχρονοι Ψυχαναλυτές για τα Διαζύγια!

.

Αυτοί είναι οι λόγοι που τα διαζύγια καλυτέρεψαν τις σχέσεις των ανθρώπων.

5 Απίστευτα Πράγματα της Καθημερινότητας που Κάνετε Εντελώς Λάθος

.

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που κάνετε κάθε μέρα και τα κάνετε λάθος.

6+1 πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε στον εαυτό μας

.

Σταματήστε να κάνετε όλα τα παρακάτω στον εαυτό σας και θα νιώσετε αμέσως πολύ καλύτερα.

Τips για Εργαζόμενους: 7 Τρόποι για να Τελειώνετε πιο Γρήγορα τη Δουλειά σας

.

Με αυτά τα 7 τιπς θα τελειώνετε τη δουλειά σας κάθε μέρα πολύ νωρίτερα.

9 Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζετε για τη Nutella και θα σας Εντυπωσιάσουν!

.

Μάθετε όλα τα περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζετε για την Nutella!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ποιος Είναι ο Καλύτερος Τρόπος να Καθαρίσετε την πιο Βρώμικη Κατσαρόλα;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

O Mike Tyson Μετακομίζει σε ένα Τεράστιο Σπίτι στο Λας Βέγκας!
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Close