Αυτά τα 4 Κοινά Μοιράζονται οι ΠΙΟ Ευτυχισμένοι Λαοί του Κόσμου

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτά τα 4 Κοινά Μοιράζονται οι ΠΙΟ Ευτυχισμένοι Λαοί του Κόσμου

Μπορείς να τους μιμηθείς;

Η Δανία, η Ισλανδία και η Ελβετία είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες, σύμφωνα τουλάχιστον με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας για το 2016. Ποια κοινά μοιράζονται όμως αυτές οι τρεις; Ο Νταν Μπουέτνερ, συγγραφέας του βιβλίου «Thrive», που έχει ως θέμα τους πιο ευτυχισμένους λαούς του πλανήτη, παρουσιάζει κάποιες συνήθειες των Δανών, των Ισλανδών και των Ελβετών που μπορούμε να μιμηθούμε – ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να το κάνουμε:

1. Η σωματική άσκηση είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους: Όχι μια δραστηριότητα στην οποία αφιερώνουν 1, 2 ή 3 ώρες την εβδομάδα και μόνο στο γυμναστήριο. Για παράδειγμα, στην Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας, το 50% του πληθυσμού πηγαίνει στη δουλειά με ποδήλατο. Μάλλον χρειάζεται να είναι κάποιος κασκαντέρ για να διασχίσει την Ακαδημίας σε δύο τροχούς, όμως ακόμη και στην Αθήνα μπορείς να βάλεις την άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σου, π.χ. πηγαίνοντας για καφέ με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο

5 Πράγματα που θα Μπορούσαν να σας Γεμίσουν με Ευτυχία Μέσα σε Ένα Βράδυ

2. Απολαμβάνουν την ομορφιά της φύσης: «Τα πράσινα τοπία είναι στενά συνδεδεμένα με την ευτυχία», σχολιάζει ο συγγραφέας. Και ίσως οι ελληνικές πόλεις να μην είναι γεμάτες πάρκα, αλλά μπορείς άνετα μια Κυριακή, αντί να κλειστείς σε κάποιο καφέ, να πας βόλτα στο άλσος της Καισαριανής ή για περπάτημα στο Φλοίσβο.

Φέρτε την Ευτυχία στο Σπίτι σας με τη Βοήθεια του Φενγκ Σούι

3. Περνούν χρόνο με τους φίλους τους: Οι Δανοί έχουν και συγκεκριμένη λέξη για αυτή τη δραστηριότητα: «hygge», που σημαίνει χαλαρή παρέα με τους φίλους και την οικογένειά μας. Βέβαια, οι Δανοί μάλλον διαθέτουν και περισσότερο ελεύθερο χρόνο από εσένα, που τρέχεις όλη την ημέρα για τον βασικό μισθό. Αλλά ακόμη κι εσύ η ταλαίπωρη Ελληνίδα, αντί να στείλεις ένα email σε μια φίλη που έχεις να δεις καιρό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο χρόνο για να της τηλεφωνήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα ψυχολογίας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές οι Τροφές Θα σας Χαρίσουν Χαμόγελα!

.

Αυτές οι 4 τροφές- μαγικά φίλτρα υπόσχονται να σας ανεβάσουν την διάθεση με μια μπουκιά!

7 Σημαντικά Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε το Πρωί για να Έχετε μια Ευτυχισμένη Μέρα!

.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ξεκινήστε την ημέρα σας με αυτόν τον τρόπο για να είστε χαρούμενοι μέχρι να πέσετε για ύπνο!

12 Tips για να Ξυπνάτε πιο Ευτυχισμένοι Κάθε Πρωί

.

Κάντε αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας και αμέσως θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι!

5 Τρόποι για να Περάσετε Ευχάριστα Μόνοι σας τη Μέρα Μέσα στο Σπίτι

.

Κι όμως, μπορείτε να περάσετε και μόνοι σας καλά. Δείτε τι να κάνετε μέσα στο σπίτι για να το πετύχετε!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ξίδι: Αυτές Είναι οι Χρήσεις του που δεν Γνωρίζετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η πιο Ιδιαίτερη Καρέκλα-Βιβλιοθήκη που Έχετε Δει