Αυτά είναι τα Φάρμακα που ΔΕΝ πρέπει να "Συνδυάζετε" με το Τιμόνι

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτά είναι τα Φάρμακα που ΔΕΝ πρέπει να

Επηρεάζουν την οδηγική σου ικανότητα!

Οι κυριότερες κατηγορίες φαρμάκων που επηρεάζουν αποδεδειγμένα την ικανότητα της οδήγησης είναι:

Αναισθητικά: Καλό θα ήταν να αποφεύγεται εντελώς η οδήγηση τουλάχιστον για ένα 24ωρο μετά από οποιαδήποτε μικροεπέμβαση/μικροχειρουργική.

Αντιδιαβητικά: Ασθενείς που κάνουν ενέσεις ινσουλίνης καλό θα ήταν να αποφεύγουν την οδήγηση. Επειδή αυτό πολλές φορές δεν είναι εφικτό, κάθε διαβητικός θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα πρώτα συμπτώματα υπογλυκαιμίας (εφίδρωση, τάση για λιποθυμία, αίσθημα πείνας - λιγούρα) και να σταματά αμέσως την οδήγηση. Επιπλέον, ασθενείς που έχουν υποστεί ένα επεισόδιο υπογλυκαιμίας δεν θα πρέπει να συνεχίζουν την ίδια μέρα τη διαδρομή με το αυτοκίνητο. Τέλος, διαβητικοί που λαμβάνουν αγωγή από το στόμα, καλό θα ήταν να αποφεύγουν την οδήγηση στην αρχή της θεραπείας και μέχρι να εξοικειωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Αντιεμετικά: Χρησιμοποιούνται στη συμπτωματική θεραπεία της ναυτίας, των εμετών και των ιλίγγων. Οι επιπτώσεις τους, μεταξύ άλλων, είναι υπνηλία και αδυναμία συγκέντρωσης. Γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη τους από όσους πρόκειται να οδηγήσουν (π.χ. μετά από ένα ταξίδι με πλοίο).

Αντιεπιληπτικά: Λαμβάνονται από ασθενείς με επιληψία. Επηρεάζουν σημαντικά την οδήγηση, γι’ αυτό η οδήγηση πρέπει να διακόπτεται στην εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων, μέχρι να το συστήσει και πάλι ο θεράπων γιατρός.

Αντιισταμινικά: Λαμβάνονται για την καταπολέμηση αλλεργιών, βρογχικού άσθματος, ναυτίας, ζάλης κ.ά.. Μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία ή αδυναμία συγκέντρωσης, γι’ αυτό θα ήταν καλό να αποφεύγεται η οδήγηση μετά τη λήψη τους. Προσοχή: τέτοια φάρμακα περιέχονται και σε πολλά ιδιοσκευάσματα για το κοινό κρυολόγημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα υγείας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Βήματα για να οργανώσετε το φαρμακείο του σπιτιού

.

Το φαρμακείο πρέπει να είναι πρακτικό. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρετε πού βρίσκεται ο «γιατρός» του σπιτού σας κάθε φορά που τον έχετε ανάγκη.

Ο Απίστευτος Λόγος που σε Λίγα Χρόνια η Οδήγηση θα Είναι Παράνομη!

.

Και όμως, έρχεται η ώρα που θα απαγορευτεί μια και καλή ο οδήγηση αυτοκινήτου. Δείτε γιατί...

5 Εκφράσεις που Αποκαλύπτουν Αλήθειες για την Καρδιά!

.

Κι όμως κοινές φράσεις για την καρδιά λένε πολλά για τις βιολογικές διεργασίες που διέπουν τη λειτουργία της. Διαβάστε παρακάτω και προφυλάξτε τη δική σας!

Αυτά τα 8 Πράγματα Πρέπει να Υπάρχουν Οπωσδήποτε Μέσα στο Αυτοκίνητο

.

Μέσα στο αυτοκίνητο πρέπει να προσέχετε να έχετε όλα εκείνα τα πράγματα που ενδεχομένως θα σας χρειαστούν σε ταξίδια αλλά και σε απλή χρήση στην πόλη. Δείτε ποια είναι αυτά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τακτικές για να Τρώνε τα Παιδιά Φρούτα και Λαχανικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Έξυπνοι Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε Εναλλακτικά Κάποια Προϊόντα Ομορφιάς