Κρατήστε τις Αναμνήσεις, Δώστε τις Συσκευές σας για Ανακύκλωση!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Κρατήστε τις Αναμνήσεις, Δώστε τις Συσκευές σας για Ανακύκλωση!

Εδώ στο The Home Issue έχουμε διατυπώσει πολλές φορές την υποστήριξή μας σε λύσεις του σπιτιού που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Άλλωστε η στήλη μας ECO LIVING κάνει ακριβώς αυτό: παραθέτει σε εσάς, τους αναγνώστες μας, όλους τους τρόπους που μπορεί κανείς να προστατεύσει το ευάλωτο πλέον περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα από τα θέματα το οποίο μας έχει ιντριγκάρει είναι η ανακύκλωση και ιδιαίτερα ιδιαίτερα η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών. Σκεφτείτε λίγο, υπάρχει σπίτι χωρίς ηλεκτρικές συσκευές; Ασφαλώς και όχι! Τι γίνεται όμως με αυτές τις ηλεκτρικές συσκευές που με την πάροδο του χρόνου χαλάνε και αχρηστεύονται;

Φανταστείτε ένα σπίτι φορτωμένο με παλιές ηλεκτρικές συσκευές: χαλασμένα τηλέφωνα, φουρνάκια που δεν δουλεύουν, ψυγεία με ξεχαρβαλωμένες πόρτες, πληκτρολόγια από άλλη εποχή, παλιές μικρές τηλεοράσεις που κανείς δεν χρησιμοποιεί πια, αναλογικές φωτογραφικές μηχανές. Θα σας άρεσε να ζείτε σε ένα τέτοιο σπίτι; Σίγουρα όχι! Γιατί να θέλετε να ζείτε σε έναν τέτοιο πλανήτης;

Αν οι ηλεκτρικές συσκευές που μένουν στα αζήτητα δεν ανακυκλωθούν, τότε το περιβάλλον κινδυνεύει να μοιάζει με το σπίτι που περιγράψαμε παραπάνω. Γι αυτό και χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν ανακαλύψαμε πως η Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ, μια εταιρεία με σημαντική δράση στον χώρο της ανακύκλωσης και εξειδικευμένος φορέας στην χώρα μας, αποτύπωσε την σκέψη αυτή με έναν ευφάνταστο και συμβολικό τρόπο: δημιούργησε με αλληγορική ιστορία που μας έδωσε πραγματική τροφή για σκέψη. Πρόκειται για ένα βίντεο το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε κι εσείς στο www.houseofmemories.gr με πρωταγωνιστές δύο αδέλφια. Οι παλιές οικογενειακές αναμνήσεις ξεπηδούν καθώς εξερευνούν ένα σπίτι γεμάτο ηλεκτρικές συσκευές. Και η αλήθεια είναι πως μέσα σε δύο λεπτά μας έκανε να σκεφτούμε την  ευθύνη που αναλογεί στον κάθε έναν από εμάς στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Σκεφτείτε μόνο ότι η ετήσια ποσότητα ηλεκτρονικών αποβλήτων ξεπερνάει τα 35 εκατ. τόνους, ενώ στην ΕΕ η ετήσια αύξησή τους  κυμαίνεται από 3-5%!

Τα παλιά σπίτια είναι γεμάτα αναμνήσεις που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μνήμα μας. Παράλληλα όμως είναι γεμάτα παλιές ηλεκτρικές συσκευές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο περιβάλλον. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα όλοι μας να φροντίσουμε να ανακυκλώνουμε τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές που δεν επιδιορθώνονται μετά το τέλος της χρήσιμης ζωής τους; Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η άποψή μας εκφράστηκε μέσα από την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ και καλούμε όλους εσάς, τους αναγνώστες μας, να πάτε τις παλιές ηλεκτρικές σας συσκευές για ανακύκλωση. Είναι κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Καλές Συνήθειες Που Βλάπτουν το Περιβάλλον

.

Μάθετε ποιες 6 οικολογικές συνήθειες μπορεί να αποβούν περισσότερο καταστροφικές παρά ωφέλιμες για το περιβάλλον.

Αυτές οι 5 Ηλεκτρικές Συσκευές θα Πάνε τον Λογαριασμό της ΔΕΗ στα Ύψη

.

Αυτές οι συσκευές αυξάνουν κατακόρυφα τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Έτσι θα Κάνετε Οικονομία στον Θερμοσίφωνα!

.

Φουσκωμένοι λογαριασμοί τέλος με ένα τρικ που θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε χρήματα από το θερμοσίφωνα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Jelly Nails: Το Νοσταλγικό Look του Φετινού Καλοκαιριού!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σπιτική Ροζ Λεμονάδα από τον Άκη Πετρετζίκη