4 Περίεργα Σημάδια ότι δεν Παίρνετε Αρκετό Σίδηρο!

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

4 Περίεργα Σημάδια ότι δεν Παίρνετε Αρκετό Σίδηρο!

Η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο συχνή διατροφική ανεπάρκεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις γυναίκες να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άντρες.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όταν δεν έχετε αρκετό σίδηρο, ο μυελός των οστών δεν παράγει αιμοσφαιρίνη που είναι αναγκαία για τη διατήρηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παροχή οξυγόνου στα όργανα. Τα πιο κοινά συμπτώματα ανεπάρκειας σιδήρου είναι η κόπωση, μυϊκή αδυναμία, αίσθημα ζάλης, χλωμή εμφάνιση και απώλεια μαλλιών. Όμως εκτός από αυτά τα συμπτώματα, υπάρχουν και κάποια άλλα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε.

Πρόσφατη Έρευνα: Αυτό το Σκεύος που Χρησιμοποιείτε Καθημερινά Μπορεί να Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία σας!

Έχετε νύχια σαν κουτάλια. Κι όμως τα νύχια σας μπορούν να σας φανερώσουν πολλά πράγματα για την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένου και την έλλειψη σιδήρου. Αν έχετε αδύναμα νύχια και κοίλα σαν κουτάλι, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον σίδηρο σας και καλό είναι να κάνετε μια εξέταση αίματος για αναιμία, αφού φυσικά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Μήπως έχετε σκασμένα χείλη; Αυτό σίγουρα δεν συνάδει κατά ανάγκη με κάποια πάθηση, γιατί ο καθένας έχει κάποια στιγμή στη ζωή του σκασμένα χείλη, κυρίως τον χειμώνα. Όμως, περίπου το ένα τρίτο των ατόμων με έλλειψη σιδήρου έχουν το ίδιο σκάσιμο στα χείλια του, που ονομάζεται γωνιακή χειλίτιδα, και επηρεάζει τις γωνίες του στόματος. Σε αυτή τη περίπτωση αν το σύμπτωμα επιμένει, καλό είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, για να βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα σιδήρους σας είναι φυσιολογικά.

Συνεχής λαχτάρα για πάγο! Αν διαπιστώσετε ότι θέλετε να μασάτε συνέχεια ένα παγάκι, τότε ενδέχεται να παρουσιάζετε ανεπάρκεια σιδήρου. Αν και οι λόγοι δεν είναι σαφείς, μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι ο πάγος μειώνει την αίσθηση του πόνου στη γλώσσα, εξαιτίας της γλωσσίτιδας, που συνδέεται με τη σιδηροπενική αναιμία. Όμως, αν κάνετε εξετάσεις και είστε υγιείς, τότε θα πρέπει να προβληματιστείτε, μήπως αυτή η συνήθεια κατατάσσεται στις αλλοτριοφαγίες. Στην κατανάλωση δηλαδή πραγμάτων που δεν έχουν θρεπτικό όφελος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Σημεία του Σπιτιού που ΔΕΝ Καθαρίζουν με Ξίδι!

.

Κι όμως υπάρχουν τέσσερα αντικείμενα τα οποία δεν καθαρίζουν με ξίδι-αντίθετα, είναι ο κρυπτονίτης τους!

Κάντε ΑΥΤΑ για να Καθαρίσετε Εύκολα την Ατμόσφαιρα του Σπιτιού σας

.

Η ατμόσφαιρα τους σπιτιού σας δεν είναι πάντα πιο καθαρή από την επιβαρημένη ατμόσφαιρα της πόλης. Διαβάστε πώς μπορείς να (την) καθαρίσετε!

9 Πράγματα στο Υπνοδωμάτιο που Βλάπτουν την Υγεία σας

.

Αυτά είναι τα 9 πράγματα μέσα στο υπνοδωμάτιο σας που πρέπει να προσέξετε για να θωρακίσετε την υγεία σας.

28 απλοί τρόποι για να βελτιώσεις τη ζωή σου

.

Δείτε 28 πολύ απλούς τρόπους για να βελτιώσετε τη ζωή σας.

Κρατήστε τα μικρόβια του σχολείου έξω απ΄το σπίτι

.

Δείτε πώς να κρατήσετε μακριά από το σπίτι τα μικρόβια που φέρνουν τα παιδιά σας από το σχολείο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Με αυτή την Εφαρμογή θα Επιστρέφετε Πάντα με Ασφάλεια στο Σπίτι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το καινούργιο σπίτι της Lady Gaga