Πες μου το Όνομά σου...

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Πες μου το Όνομά σου...

...να σου πω πόσο επιτυχημένη θα γίνεις! 

'Οτι το όνομα ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός ανθρώπου είναι γνωστό. Και μόνο ένα άσχημο όνομα, που δεν είναι εύηχο μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα και για μια ολόκληρη ζωή να ζει κάποιος με τον... καημό του ονόματός του. Όμως, όπως δείχνουν μελέτες δεν είναι μόνο η ψυχολογία που επηρεάζεται αλλά και η πορεία προς την επιτυχία ή την... αποτυχία

Σύμφωνα με το Bussiness Insider το όνομα επηρεάζει τη ζωή ενός ανθρώπου με τους εξής τρόπους:

* Αν είναι εύκολο να το προφέρει κανείς, οι άνθρωποι θα δείχνουν μια εύνοια απέναντί του. Έρευνα έχει δείξει ότι άνθρωποι με όνομα που προφέρεται εύκολα είχαν υψηλότερες θέσεις εργασίας.

* Εάν το όνομα είναι κοινό, είναι πιο εύκολο κανείς να προσληφθεί σε μια δουλειά: Τα άτομα με ονόματα κοινά θεωρούνται πιο αγαπητά και είχαν σαφώς περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε σχέση με άλλους που είχαν πιο παράξενα ονόματα.

* Εάν το όνομα είναι ασυνήθιστο, είναι πιο πιθανό το άτομο να έχει ροπή προς το... έγκλημα: Έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μη κοινά ονόματα σχετίζονται θετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων.

Αν θεωρείτε πως το όνομα δεν θα σας βοηθήσει στη δουλειά, βάλτε το φενγκ σούι στο γραφείο και πάρτε προαγωγή!

* Εάν το όνομα ξεκινά με κάποια από τα πρώτα ονόματα της αλφαβήτου, μπορεί κάποιος να μπει σε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο: Κι όμως έγινε έρευνα και για αυτό το συσχετισμό που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν το όνομα κάποιου αρχίζει από Α Β Γ είναι πιο πιθανό να γίνει δεκτός σε κάποιο πανεπιστήμιο  σε σχέση με άλλου που το όνομά τους ξεκινά από Π Σ Τ κτλ.

Είναι πολύ πιθανό κάποιος να προσληφθεί σε μια εταιρεία που τα όνομά της ταιριάζει με τα δικά του αρχικά: Ερευνητές του πανεπιστημίου της Γάνδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εργασθούν σε εταιρείες των οποίων το όνομα ταιριάζει με τα δικά τους αρχικά.

* Αν το όνομα κάποιου ακούγεται... ευγενές, είναι πιο πιθανό να προσληφθεί σε μια εταιρεία: Ονόματα όπως Βασίλης και Βασιλικής που θυμίζουν κάτι πιο... βασιλικό μπορεί να βοηθήσουν στην πρόσληψη σε μια δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα θέματα που αφορούν την ψυχολογία στο www.allyou.gr.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να τι Κάνουν οι πιο Πετυχημένοι Άνθρωποι στον Κόσμο Μετά τη Δουλειά

.

Δείτε τι κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι αμέσως μετά τη δουλειά και εμπνευστείτε για να γίνετε ακόμα καλύτεροι.

Εντάξει, Όλοι τα Ίδια Κάνουμε Μετά τη Δουλειά!

.

Υπάρχει μια ιεροτελεστία που όλοι ακολουθούμε όταν επιστρέφουμε σπίτι μετά τη δουλειά.

Δείτε ποιοι Είναι οι 8 Λόγοι για τους Οποίους Πρέπει να Αλλάξετε Δουλειά!

.

Μήπως έχει έρθει η ώρα να κάνετε το μεγάλο βήμα και να αλλάξετε δουλειά;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καούρες: 8 Τρόποι να τις Σταματήσετε ΤΩΡΑ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Διακόσμηση του Ζωδιακού Κύκλου: Ζώδια του Νερού