Αυτή Είναι η Μπαταρία που θα σας Γλιτώσει από τον Λογαριασμό του Ρεύματος!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτή Είναι η Μπαταρία που θα σας Γλιτώσει από τον Λογαριασμό του Ρεύματος!

Και ποιος δεν έχει ευχηθεί να μπορούσε να εξαφανίσει τον τσουχτερό λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος (χωρίς να κόψει το ρεύμα); Αν ναι, τότε η ευχή σας σε λίγο καιρό θα πραγματοποιηθεί. 

Η Tesla Motors, η απόλυτα επιτυχημένη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο για μια μπαταρία για το σπίτι που θα σας κάνει να μην χρειάζεστε πλέον ηλεκτρικό ρεύμα. Με λίγα λόγια, στόχος της εταιρίας είναι να μην έχετε πια ανάγκη το δίκτυο της ΔΕΗ.

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

Αυτό που είχε οραματιστεί ο Elon Musk, CEO της Τesla Motors, ήταν να φτιάξει μια μπαταρία, την πρώτη στον κόσμο, που θα μπορεί να αποθηκεύει ρεύμα για μεγάλα διαστήματα χωρίς μεγάλες απώλειες. Μέχρι πριν την κυκλοφορία της μπαταρίας αυτής, ό,τι ρεύμα παράγονταν (είτε σε σταθμούς της ΔΕΗ, είτε από φωτοβολταϊκά στην ταράτσα σας) έπρεπε να καταναλωθεί εκείνη την ώρα. Η μακροχρόνια αποθήκευση δεν ήταν εφικτή. Με τη νέα μπαταρία μπορεί να αποθηκεύεται ρεύμα για πολύ παραπάνω, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας αυτόνομο, μιας και στην Ελλάδα έχουμε πολλή ηλιοφάνεια όλον τον χρόνο.

Έτσι θα Κάνετε Οικονομία στο Καζανάκι!

Η Tesla μας υπόσχεται μια μπαταρία που θα δίνει μονίμως ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μας.

Η Tesla μας υπόσχεται μια μπαταρία που θα δίνει μονίμως ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μας.

Το όνομα της μπαταρίας είναι Powerwall και ουσιαστικά είναι μια μπαταρία σπιτιού η οποία φορτίζεται μέσω ηλιακού πάνελ που πάει πακέτο με αυτήν. Η μπαταρία είναι πολύ απλή στην τοποθέτηση ενώ παρέχει ανεξαρτησία (δεν εξαρτάστε από τη ΔΕΗ ακόμα στις περιπτώσεις που κόβεται για κάποιο λόγο το ρεύμα) και μεγάλη οικονομία. Αυτό που ουσιαστικά γίνεται είναι ότι η μπαταρία αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια προκειμένου να τη διοχετεύσει όπου υπάρχουν αυξημένες ενεργειακές ανάγκες μέσα στο σπίτι. Επίσης έχετε την δυνατότητα να την χρησιμοποιείτε ως εφεδρική πηγή ενέργειας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

Η μπαταρία μπορεί να τοποθετηθεί και εντός και εκτός σπιτιού ενώ το design της είναι πολύ μίνιμαλ πράγμα που την κάνει να εναρμονίζεται με τον χώρο.

Αυτές είναι οι συσκευές στο σπίτι σας που καίνε το περισσότερο ρεύμα.

Η νέα μπαταρία της Tesla αποτελεί μια καινοτομία που δεν είναι ιδανική μόνο για όσους είναι οικολόγοι. Αυτές οι μπαταρίες θα μπορούσαν να είναι η τέλεια λύση για ανθρώπους που ζουν σε περιοχές που το δίκτυο είναι αναξιόπιστο εξαιτίας των πολλών διακοπών ρεύματος.

thehomeissue_tesla

Το design της Tesla είναι μίνιμαλ και ταιριάζει σε κάθε χώρο.

Δείτε επίσης πώς να εξοικονομήσετε νερό με αυτήν την καινοτόμα συσκευή.

Την μπαταρία αυτή έσπευσαν να αγοράσουν εκατοντάδες Αμερικανοί από τη στιγμή που πρωτοβγήκε στην αγορά δίνοντας το ποσό των 2680 ευρώ. Κυκλοφορεί σε μια έκδοση των 6,4 κιλοβατώρων οι οποίες ισούνται με το 1/3 περίπου των ενεργειακών αναγκών ενός νοικοκυριού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μπαταρία να μην είναι αρκετή για κάποιον που επιθυμεί πλήρη αυτονομία.

Τελικά συμφέρει η Powerwall ή όχι;

Ο ιδρυτής της λέει πως αν κάποιος σκοπεύει να την χρησιμοποιεί καθημερινά ίσως και να πληρώσει πιο ακριβά το ρεύμα τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην αρχή. Φυσικά μπορεί και να πουλάει το παραγόμενο ρεύμα σε εταιρίες.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό Είναι το Ασανσέρ του Μέλλοντος

.

Αυτά τα ασανσέρ θα σας πάρουν τα μυαλά!

Αυτό το «Εργαλείο» θα Καθαρίσει το Σπίτι σας ενώ Εσείς Κοιμάστε!

.

Καθαρίστε το σπίτι σας χωρίς να σηκωθείτε καν από τον καναπέ!

Αυτό είναι το Μικροσκοπικό Gadget που θα σας Βοηθήσει να Χάσετε Κιλά

.

Δείτε το υπέροχο gadget που θα σας βοηθήσει να χάσετε πολλά κιλά.

Κάντε την Μπαταρία του Smartphone να Κρατάει για Περισσότερο!

.

Να τι μπορείτε να κάνετε για να μην είστε διαρκώς με έναν φορτιστή για το smartphone στο χέρι!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τέλος το ξυπνητήρι! Ξυπνήστε με ΑΥΤΟ το δαχτυλίδι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σταματήστε να Ροχαλίζετε μια και Καλή με Αυτό το «Κόλπο»!