Παθαίνετε κρίσεις πανικού; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Παθαίνετε κρίσεις πανικού; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε

Κράτα την ψυχραιμία σου.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να βιώνουμε κρίσεις πανικού; Και -κυρίως- πως μπορούμε να αντιδράσουμε εκείνη τη στιγμή; Η κρίση πανικού προκύπτει από εσωτερικά αίτια όπως άγχος, σφίξιμο, ναυτία, πόνο, είτε από εξωτερικά όπως η πολυκοσμία. Μια κρίση πανικού συμβαίνει απρόσμενα και έχει τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά συμπτώματα. Ναυτία, εφίδρωση, τρόμος, ταχυπαλμία, ισχυρό αίσθημα φόβου και στρες, ιδρώτας, πόνος στο στήθος, ρίγος, δύσπνοια και τρέμουλο, μπορεί να είναι μερικά ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Αν υποφέρεις από κρίσεις πανικού, σκέψου ότι δεν κινδυνεύει η υγεία σου και ότι αν απευθυνθείς γρήγορα σε ειδικό, θα απαλλαγείς από το πρόβλημα. Αυτά είναι μόνο μερικά τρικς που μπορούν να σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια μίας κρίσης:

1. Σκέψου ότι δεν κινδυνεύεις. Εκείνη την ώρα από τα έντονα συμπτώματα μπορεί να σκεφτείς ότι πεθαίνεις με αποτέλεσμα ο πανικός να μεγαλώνει και να κάνεις χειρότερη την κατάστασή σου. Πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου ότι δεν κινδυνεύεις.

2. Πάρε βαθιές αργές ανάσες. Κατά τη διάρκεια της κρίσης πανικού, θυμήσου ότι είναι καλό να επικεντρωθείς στην αναπνοή σου παρά σε άσχημες σκέψεις. Πάρε βαθιές αργές ανάσες, κάνε εισπνοές και εκπνοές περίπου ανά τρία δευτερόλεπτα. Οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν σε μία τέτοια κατάσταση.

3. Μείνε εκεί που είσαι. Σε περίπτωση που η κρίση πανικού σε βρει στο δρόμο κι όχι στο σπίτι, επειδή μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι και ώρα καλό θα είναι να μην μετακινηθείς. Μείνει εκεί που βρίσκεσαι μέχρι να περάσει. Σε καμία περίπτωση, μην σκεφτείς να οδηγήσεις κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, αφού βάζεις σε κίνδυνο και τη δική σου αλλά και την ζωή των άλλων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την ψυχολογία, την υγεία και την ευεξία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διώξτε το Στρες με τα Σωστά Χρώματα

.

Αλλάξτε την ενέργεια του υπνοδωματίου σας και μετατρέψτε το σε μοντέρνο ησυχαστήριο επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα.

6 Σωματικά Σημάδια που Δείχνουν ότι Έχετε Άγχος!

.

Αυτά είναι τα σωματικά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις άγχος.

Γιατί το να τρώμε τα νύχια μας δεν είναι τόσο αθώο;

.

Ξέρετε γιατί τρώτε τα νύχια σας; Δείτε εδώ όλους τους λόγους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εξοικονομήστε Νερό και Χρήματα με Αυτή την Καινοτόμα Συσκευή!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τελικά, τα βιολογικά τρόφιμα είναι προτιμότερα για τη διατροφή των παιδιών ;