Παλιά Gadgets που Χρησιμοποιούνται Ακόμα και Σήμερα

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

Παλιά Gadgets που Χρησιμοποιούνται Ακόμα και Σήμερα

Μπορεί εσείς να μην χρησιμοποιείτε πλέον κασέτες, δισκέτες και άλλα παλιά τεχνολογικά μέσα, αλλά το γνωρίζατε ότι σε πολλές χώρες αυτά τα είδη πωλούνται ακόμα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή;

Κασέτες Πριν λίγες μέρες η Sony ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να κυκλοφορεί στην αγορά τις διάσημες κασέτες Betamax που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τη δεκαετία του '80 και του '90. Παρόλο που στην Ελλάδα αυτές οι κασέτες δεν κυκλοφορούν ιδιαίτερα πια, στην Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς αλλά δυστυχώς όχι για πολύ ακόμα.

Αυτή είναι η Απόλυτη Εφεύρεση που θα σας Κρατάει Ζεστούς!

Δισκέτες Αρχικά δημιουργήθηκαν οι δισκέτες, μετά οι usb και οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι. Και τα τρία αυτά τεχνολογικά ευρήματα κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, μεταφέρουν δηλαδή αρχεία από έναν υπολογιστή σε έναν άλλον. Για ποιο λόγο όμως να χρησιμοποιεί κανείς πλέον δισκέτες όταν υπάρχει η ευκολία των usb αλλά και η τεράστια χωρητικότητα των εξωτερικών σκληρών δίσκων; Και όμως στη Νορβηγία οι δισκέτες χρησιμοποιούνται πάρα πολύ ακόμα και σήμερα. Ειδικά οι γιατροί λαμβάνουν κάθε μήνα μια δισκέτα από την κυβέρνηση με λίστες ασθενών-γιατρών. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί δισκέτες γιατί είναι πιο οικονομικές και χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να περάσει κανείς δεδομένα σε αυτές, συγκριτικά με ένα cd-rom.

Το πιο Μικρό και Φτηνό Gadget που θα Αυξήσει τη Ζωή της Μπαταρίας σας Κατά 80%

Μπορεί οι δισκέτες στην Ελλάδα να θεωρούνται ξεπερασμένες αλλά στη Νορβηγία χρησιμοποιούνται ακόμα αρκετά.

Μπορεί οι δισκέτες στην Ελλάδα να θεωρούνται ξεπερασμένες αλλά στη Νορβηγία χρησιμοποιούνται ακόμα αρκετά.

Φαξ Τα πρώτα φαξ δημιουργήθηκαν το 1842 και έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή. Για ποιο λόγο όμως να τα χρειάζεται πλέον κάποιος όταν διαθέτει scanner και email; Και όμως στην Ιαπωνία τα φαξ έγιναν γνωστά μετά το 1970 και χρησιμοποιούνται πολύ ακόμα και σήμερα.

Τα φαξ στην Ιαπωνία είναι ακόμα πολύ δημοφιλή.

Τα φαξ στην Ιαπωνία είναι ακόμα πολύ δημοφιλή.

Απλά κινητά τηλέφωνα Με την εξέλιξη του ίντερνετ και της τεχνολογίας, σπάνια θα συναντήσετε πλέον κινητά (ειδικά στους πιο νέους ανθρώπους) που να μην διαθέτουν κάποιο λειτουργικό σύστημα Android ή iOS. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε και δημοσιεύθηκε από την Pew Research σε 7 χώρες τα smartphones δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα γνωστά και οι άνθρωποι εκεί προτιμούν τα παλαιότερης τεχνολογίας κινητά.

Το πιο Απίθανο Gadget για Άνδρες: Παγάκια που δεν Νερώνουν το Ποτό ή τον Καφέ σας

Σωλήνες πεπιεσμένου αέρα Πρόκειται για ένα δημιούργημα του 1800 που ακόμα είναι δημοφιλές κυρίως σε νοσοκομεία. Η νοσοκόμα ή ο γιατρός τοποθετεί ένα δοχείο με φάρμακα ή άλλα πακέτα μέσα στο σωλήνα και αυτός μεταφέρει το αντικείμενο σε κάποιο άλλο μέρος του νοσοκομείου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα λόγω της τεράστιας ταχύτητας του πεπιεσμένου αέρα.

Οι σωλήνες πεπιεσμένου αέρα χρησιμοποιούνται ακόμα σε αρκετά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.

Οι σωλήνες πεπιεσμένου αέρα χρησιμοποιούνται ακόμα σε αρκετά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.

Windows XP Τον Απρίλιο του 2014 η Microsoft ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται πλέον να βγάλει πακέτα υποστήριξης και αναβάθμισης για τα συγκεκριμένα windows. Αυτό σημαίνει πως όσοι διαθέτουν αυτά τα windows σύντομα στο μέλλον θα αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα τα οποία δεν θα μπορούν να λυθούν με αναβαθμίσεις καθώς δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες από τον ιστότοπο της εταιρίας. Στην Κίνα, στην Αλγερία, στην Ινδία και στο Βιετνάμ πάνω από το 40% του πληθυσμού χρησιμοποιούν ακόμα τα windows XP.

4 Απίστευτα Πανέξυπνα Gadget για το Σπίτι

Τα Windows XP χρησιμοποιούνται ακόμα σε κάποιες χώρες παρόλο που η Microsoft ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να βγάλει άλλες ενημερώσεις.

Τα Windows XP χρησιμοποιούνται ακόμα σε κάποιες χώρες παρόλο που η Microsoft ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να βγάλει άλλες ενημερώσεις.

Γραφομηχανές Μπορεί τώρα να γράφετε όλα τα κείμενα στον υπολογιστή σας με το πληκτρολόγιο αλλά πριν από 100 χρόνια οι άνθρωποι ανακάλυψαν τις γραφομηχανές όπου εγραφαν τα κείμενά τους. Οι γραφομηχανές έμειναν στο προσκήνιο μέχρι τη δεκαετία του '80 και μετά άρχισαν σιγά-σιγά να εξαφανίζονται καθώς ο υπολογιστής πλέον μπορούσε να παρέχει τις ίδιες δυνατότητες (και πολύ καλύτερες), από τη γραφομηχανή. Φυσικά σε πολλές χώρες χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Πολλά γραφεία τελετών στην Αμερική χρησιμοποιούν γραφομηχανές γα να τυπώνουν πιο επίσημα τα πιστοποιητικά θανάτου.

4 Απίστευτα Gadget που Δημιουργήθηκαν από Celebrities

Οι γραφομηχανές στην Ελλάδα θεωρούνται πλέον vintage, ενώ στην Αμερική μερικά γραφεία τελετών τις χρησιμοποιούν πολύ.

Οι γραφομηχανές στην Ελλάδα θεωρούνται πλέον vintage, ενώ στην Αμερική μερικά γραφεία τελετών τις χρησιμοποιούν ακόμα πολύ.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάλτε τον Πρώτο Μίνι Κήπο Εσωτερικού Χώρου Μέσα στο Σπίτι σας!

.

Αυτός είναι ο πιο έξυπνος κήπος εσωτερικού χώρου και θα σας προμηθεύει με φρέσκα λαχανικά και φρούτα.

5 Καθημερινά Πράγματα που Σύντομα δεν θα Υπάρχουν στη Ζωή μας

.

Αυτά τα 5 πράγματα σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν στην καθημερινότητά μας.

7 Διαφορετικοί Τρόποι για να Ζεσταθείτε Αυτόν τον Χειμώνα

.

Αυτά είναι τα καλύτερα χειμερινά gadgets που θα σας ζεστάνουν τις κρύες μέρες και νύχτες.

Νέα Επαναστατική Συσκευή Καθαρίζει το Νερό με 0,01 Ευρώ την Ημέρα

.

Αυτή είναι η συσκευή-θαύμα που θα λύσει σιγά σιγά το πρόβλημα του "μολυσμένου" νερού σε πολλά νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο.

Ζεστάνετε τον Χώρο σας με 10 Σεντς την Ημέρα (VIDEO)

.

Ο πιο οικονομικός τρόπος να έχετε μονίμως ζέστη στο σπίτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Πράγματα που αν τα Κάνετε Κάθε Πρωί θα Ομορφύνει η Μέρα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτός είναι ο πιο ΓΡΗΓΟΡΟΣ Τρόπος να Νικήσετε τις Ημικρανίες