Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Σήμερα Γιορτάζουμε Όλα τα Παιδιά του Κόσμου!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, OMG!, ΠΑΙΔΙ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Σήμερα Γιορτάζουμε Όλα τα Παιδιά του Κόσμου!

Όμορφος κόσμος ηθικός, αλλά είναι πράγματι αγγελικά πλασμένος για τα παιδιά, αυτά τα μικρά και αθώα πλασματάκια που μας γεμίζουν με ελπίδα και χαμόγελο κάθε μέρα;

«Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά» αναρωτιέται ο μεγάλος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος μιας και, όπως συνεχίζει, «έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα». Αλλά είστε σίγουροι ότι τα ξέρετε όλα για αυτά; Παρακάτω θα βρείτε συγκλονιστικές πληροφορίες για εκείνα τα παιδιά που ζουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «απροστάτευτα» και 10 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα βοηθήσετε να βρουν το δικό τους καταφύγιο-όποιο κι αν είναι αυτό!

Η πραγματικότητα σε αριθμούς...

  • 5 παιδιά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο στον κόσμο, δηλαδή 432 χιλιάδες την ημέρα!
  • 650.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Unicef Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • 160.000 παιδιά κάθε μέρα ζητούν από τους γονείς τους να μείνουν σπίτι για να αποφύγουν τον σχολικό εκφοβισμό.
  • 24.000 είναι ο αριθμός των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που μετανάστευσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητώντας άσυλο και καταφύγιο από τον πόλεμο που επικρατεί στη χώρα του.
5 παιδιά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο στον κόσμο!

5 παιδιά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο στον κόσμο!

  • 250-280 παιδιά το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο στην Ελλάδα.
  • Το 40% των περιστατικών ανορεξίας απαντάται σε κορίτσια ηλικίας 15-19 ετών, ενώ το 81% των παιδιών ηλικίας 10 ετών φοβάται μήπως παχύνει.
  • 1 στα 68 παιδιά διαγιγνώσκεται με αυτισμό στις Η.Π.Α. Στη χώρα μας, παρ'όλο που δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, υπολογίζεται ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 35.000 παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα.
  • 20,9 εκατομμύρια παιδιά είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας εκ των οποίων 4,5 εκ (περίπου το 22%) πέφτουν και θύματα καταναγκαστικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας.
24.000 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά εγκατέλειψαν τις χώρες τους για ένα πιο ειρηνικό αύριο.

24.000 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά εγκατέλειψαν τις χώρες τους για ένα πιο ειρηνικό αύριο.

  • 1 στα 6 παιδιά στις Η.Π.Α. πέφτει καθημερινά θύμα διακρίσεων.
  • Περίπου 100 παιδιά το χρόνο εγκαταλείπονται από τους γονείς τους σε κλινικές και ιδρύματα στην Ελλάδα.

...και 10 τρόποι να βοηθήσετε χαρίζοντας χρόνο ή/και χρήματα!

Φαρος Ο Φάρος είναι μια ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που εστιάζει στην υποστήριξη των ανήλικων προσφύγων και των ασυνόδευτων παιδιών που ζητούν άσυλο.
Στοιχεία επικοινωνίας 210 3818572, www.faros.org.gr

Κιβωτός του Κόσμου Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.
Στοιχεία επικοινωνίας 2105141953, www.kivotostoukosmou.org

Donate Hair- Donate Love Έργο του σωματείου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μαλλιών και η δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.α.)
Στοιχεία επικοινωνίας 211 4104774, www.donatehair.gr

Δωρίζοντας λίγο από το χρόνο σας, κάθε μέρα μπορεί να είναι η μέρα του Παιδιού!

Δωρίζοντας λίγο από το χρόνο σας, κάθε μέρα μπορεί να είναι η μέρα του Παιδιού!

Μαζί για το Παιδί Πρόκειται για έναν όμιλο 10 φιλανθρωπικών, Μη Κερδοσκοπικών Σωματειών και Εταιρειών με αντικείμενο την υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχιγκά, σωματικά και κοινωνικά προβλήματα.
Στοιχεία επικοινωνίας 210 7482690, www.mazigiatopaidi.gr

Κλίμακα Ένας μη Κυβερνητικός Οργανισμός με δραστηριότητες που στοχεύουν τόσο στην διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.
Στοχεία επικοινωνίας 210 3417162, www.klimaka.org.gr

Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι!

Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι!

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μια ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση με στόχο να κάνει την υγεία βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης έχει δημιουργήσει πλήθος προγραμμάτων τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό με στόχο την παροχή ιατρικών και άλλων υπηρεσιών σε περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.
Στοιχεία επικοινωνίας 210 3213150, www.mdmgreece.gr

Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Σκοπό έχει τη στήριξη νέων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα (π.χ. κατάθλιψη, άγχος, μαθησιακές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα, κ.ά).
Στοιχεία επικοινωνίας 2106546524, www.epsype.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού Είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών, όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, και να εξασφαλίζει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
Στοιχεία επικοινωνίας 210 3306140, www.hamogelo.gr

Περίπου 100 παιδιά το χρόνο εγκαταλείπονται από τους γονείς τους σε κλινικές και ιδρύματα στην Ελλάδα.

Περίπου 100 παιδιά το χρόνο εγκαταλείπονται από τους γονείς τους σε κλινικές και ιδρύματα στην Ελλάδα.

Ελληνική Εθνική Επιτροπή Unicef Ιδρύθηκε το 1977 και εργάζεται για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και για να υποστηρίξει ουσιαστικά τα προγράμματα βοήθειας της UNICEF.
Στοιχεία Επικοινωνίας 210 7255555, www.unicef.gr

Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ Μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες.
Στοιχεία επικοινωνίας 2107228360, www.elepap.gr

Ένα Όνειρο Μια Ευχή Πρόκειται για έναν Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις. Οι βασικοί άξονες δραστηριοτήτων του Συνδέσμου είναι η εκπλήρωση ευχών των καρκινοπαθών παιδιών, η οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο στα παιδιά όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.                                                                                  Στοιχεία επικοινωνίας 357 22311277, www.enaoniromiaefxi.com

Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ο σκοπός του Συνδέσμου είναι η προστασία και η φροντίδα των παιδιών με ειδικές ανάγκες, σωματικές και πνευματικές και η προώθηση και λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.                                                                                           Στοιχεία επικοινωνίας 357 25382213, www.special-needs.org.cy

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακόσμηση: Χαρούμενα Παιδιά, με Χαρούμενα Παιδικά Δωμάτια!

.

Δείτε υπέροχα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο παιδικό δωμάτιο.

Μεταμορφώστε το Παιδικό Δωμάτιο Έξυπνα και Οικονομικά!

.

Φτιάξτε το πιο όμορφο παιδικό δωμάτιο για το παιδί σας!

Δίδυμα: Οταν το διπλό κερδίζει!

.

Διπλές χαρές τα δίδυμα, διπλές όμως και υποχρεώσεις. Δείτε μερικές εύκολες ιδέες για να χαίρεστε και εσείς διπλά.

Παιδικό πάρτυ: πειρατές

.

Σε ένα πρωτότυπο παιδικό πάρτυ, σπαθιά, μπαντάνες, γάντζοι και σεντούκια σάς βάζουν στην περιπέτεια να ανακαλύψετε κρυμμένους θησαυρούς και να διακεδάσετε με την ψυχή σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα Κόλπο για να μην Λερώνετε τον Πάγκο της Κουζίνας με το Ελαιόλαδο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Λάθη που οι Περισσότεροι Κάνουμε στην Περιποίηση των Φρυδιών μας!